نوشته شده توسط : مجید

۶۵۰ هزار تن قیر ۶۰۷۰ صادراتی مجتمع پالایش نفت جی فردا در قالب ۶۱ قرارداد کشف پریمیوم در بورس کالای ایران عرضه می‌شود.

 
بورس کالا فردا میزبان عرضه سنگین قیر در قالب قرارداد کشف پریمیوم است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 650 هزار تن قیر 6070 صادراتی مجتمع پالایش نفت جی فردا(یکشنبه) در قالب 61 قرارداد کشف پریمیوم در بورس کالای ایران روی میز فروش می رود.

این قراردادها در دو حجم حداقلی 2500 و 5000 تنی عرضه شده و تاریخ معامله نهایی قراردادهااز 7 خرداد ماه 1399 تا 20 اسفندماه امسال ادامه دارد.

همچنین تاریخ تحویل اولین قرارداد کشف پریمیوم قیر، 6 تیرماه امسال اعلام شده و تحویل در سایر قراردادها به ترتیب تا21 فروردین ماه سال آینده ادامه می یابد و تحویل محصول در این قراردادها نیز به دو صورت فله و بشکه خواهد بود. نوع تسویه معاملات به دو صورت نقدی و اعتباری بوده و مهلت تسویه کشف پریمیوم 3 روز کاری اعلام شده است.

اعلام مزایا

به گفته مدیرعامل مجتمع پالایش نفت جی، هدف از عرضه محصول تولیدی برای تحویل در ماه های آینده به کمک ابزار کشف پریمیوم در بورس کالا، فروش تناژی محصول بوده و مجتمع پالایش نفت جی پیش از این نیز ازاین قرارداد استفاده کرده و در قالب مصرف کننده و خریدار این قراردادها، وکیوم باتوم مورد نیاز خود را از بستر بورس کالا تامین کرده است.

اعظمی افزود: از طریق این ابزار مالی بورس کالا در تلاش هستیم به شیوه ای مناسب برنامه فروش شرکت در ماه‌های آتی را محقق سازیم.

مجید اعظمی با بیان اینکه قرارداد کشف پریمیوم ابزاری شناخته شده و کاربردی در بورس های دنیا محسوب می شود، افزود: می توان از این قرارداد برای فروش محصول تولیدی در ماه های آتی استفاده کرد؛ ضمن اینکه ازاین طریق کمک حائز اهمیتی به تولیدکننده برای اطمینان از میزان فروش آینده و همچنین مصرف کننده در راستای اطمینان از تامین نیاز محصول مورد نیازش در ماه های آتی و همچنین پوشش ریسک های احتمالی می شود.

وی تاکید کرد: استفاده از ابزارهای مالی تضمین شده و قابل اعتماد بورس کالا یک امتیاز برای تولیدکنندگان به شمار می رود به طوریکه نفت جی با بهره گیری از قرارداد کشف پریمیوم هم به عنوان خریدار وکیوم باتوم و هم به عنوان فروشنده قیر، دیگر نگران تولید و فروش محصول تولیدی خود در ماه های آینده نخواهد بود و به این ترتیب امکان برنامه ریزی مناسب برای ما فراهم شده است

قرارداد کشف پریمیوم چیست؟

برای روشن شدن فرآیند معاملات قرارداد کشف پریمیوم فرض کنید که شخصی نیازمند کالای مشخصی در آینده باشد وشخص دیگری نیز توانایی تأمین این کالا را برای آینده داشته باشد. این دو شخص می‌توانند وارد معامله شده و کالا رابرای آینده مورد معامله قرار دهند؛ ولی مهم‌ترین نکته در مورد این معامله بحث قیمت مبادله کالا در آینده و در زمان تحویل وفرمول قیمت مبنا برای تسویه ثمن معامله است.

طرفین معامله برای حل اختلاف نظرهای احتمالی می‌توانند قیمت کشف شده در یک بازار قابل قبول دیگر یا قیمتی که توسط یک مرجع مشخص معرفی می‌گردد را به عنوان قیمت مبنا انتخاب کرده و توافق نمایند که قیمت نهایی (قیمت مبادله) برابر قیمتی با مابه التفاوت مشخص نسبت به قیمت مبنا باشد که واژه پریمیوم در حقیقت همین مابه التفاوت ذکر شده است و برای کشف شفاف آن، باید عرضه و تقاضا در قالب بازاری شفاف مثل بورس به رقابت بپردازند.

به عنوان نمونه برای معاملات آینده قیر 6070 تولیدی مجتمع پالایش نفت جی می توان بازار کشف پریمیوم را راه اندازی کرد که در آن خریدار و فروشنده متعهد به مبادله کالا در آینده براساس نرخ مرجع قیمتی تعیین شده (مثلاً ضریبی از قیمت وکیوم باتوم مرغوب یا معمولی اعلام شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به علاوه عددی ثابت) به علاوه پریمیوم کشف شده است.

در روز عرضه، نرخ پایه پریمیوم در فرمول قیمت مبنا صفر در نظر گرفته می شود؛ خریدار و فروشنده با رقابت می تواننداین نرخ پایه را روی تابلوی معاملات نیز ثابت نگه داشته و صفر لحاظ کنند و یا می توانند آن را افزایش و یا حتی کاهش دهند.

اما در زمان سررسید قرارداد نیز قیمت وکیوم باتوم اعلامی از سوی نهاد مرجع یعنی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در ضرایب مندرج در اطلاعیه عرضه ضرب می شود و حاصل آن با مبلغ پریمیوم کشف شده در روز عرضه جمع شده و قیمت نهایی معامله را مشخص می کند.

به این ترتیب، در روز عرضه و در فرآیند کشف پریمیوم نه کالایی تحویل می شود و نه ثمن معامله پرداخت می شود؛ بلکه خریدار و فروشنده با ارایه وجه تضمین های لازم تنها متعهد به انجام معامله در روز سررسید شده اند.

 



:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 27 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد تکلیف دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باید تا نیمه سالجاری مشخص شود.

 
تاکید دوباره وزیر ورزش بر واگذاری سرخابی‌ها تا نیمه نخست امسال

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود سلطانی‌فر در جلسه سرخابی های پایتخت با تبین این موضوع که اهتمام دولت تدبیر و امید، هیات واگذاری، وزارت اقتصاد و دارایی وزارت ورزش و جوانان واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی است، تاکید کرد: نشستهای هم اندیشی تا دستیابی به نتیجه با حضور کارشناسان و مسوولان دو باشگاه سازمان خصوصی سازی و بورس تداوم خواهد یافت.

وزیر ورزش و جوانا در ادامه از پیگیری های کارشناسان در بورس و خصوصی سازی در خصوص ورود این باشگاه به بازار بورس قدردانی کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم در سقف زمانی مشخص شده که در جلسه هیات 18 فروردین واگذاری مشخص شده، همه اسناد ومدارک را برای ارائه دو باشگاه در بورس اوراق بهار دار فراهم کنیم.

این گزارش می‌افزاید: شمسی جامخانه، معاون سازمان خصوصی سازی نیز در این جلسه نکاتی را برای سرعت بخشیدن به روند واگذاری دو باشگاه ارائه و نکاتی را در خصوص تعیین تکلیف اماکن ورزشی دو باشگاه و افزایش سرمایه آنها تبیین کرد.

همچنین در این نشست نمایندگان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس توضیحاتی را در خصوص اقداماتی که انجام داده‌اند، ارائه کردند.

 



:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 27 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اقتصادنیوز: کارشناسان معتقدند طبق سوابق تاریخی عملکرد طلا،‌ قیمت تمام شده این فلز احتمالا به بالاتر از ۳ هزار دلار در هر اونس برسد.

 

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از سایت طلا؛  به گفته یک کارشناس اقتصادی، تاریخ نشان داده که هرگاه قیمت طلا مشمول اصلاح شود تا فرصتی برای خرید ایجاد کند،‌ نرخ بعدی آن دچار جهش می شود. این بار نیز تفاوت چندانی با موارد قبلی ندارد. عقب نشینی بهای طلا طی هفته گذشته می تواند نشانه ای از شروع روند صعودی آن باشد.

قیمت طلا در درازمدت و به مرور زمان به سوی ۲ هزار دلاری شدن پیش می رود و حتی این امکان نیز وجود دارد که بهای آن ۳ هزار دلار یا فراتر از آن نیز برود. اکنون قیمت طلا در حالت خواب است اما اگر آنچه در سال ۲۰۰۸ برای این فلز روی داد را الگو قرار دهیم باید منتظر اوج های زیادتری باشیم.

روز گذشته (دوشنبه) بهای طلا باز هم شاهد کاهش بود و بعد از ظهر آن،‌ معاملات آتی ماه ژوئن از ۱۷.۱۰ دلار در هر اونس نیز کمتر شد. با توجه به اینکه طلا تا اوایل آوریل به نقطه ۱.۷۸۸.۸۰ دلار در هر اونس رسید، این فلز هنوز به نقطه میانی ۱۶۲۰.۹۰ بازنگشته و دامنه حدودی ۱۷۰۰ دلار را حفظ کرده است. در همین حال متوسط قیمتی نیز خنثی بوده و تمامی مواضع کوتاه مدت و بلند مدت در یک بازه قیمتی قرار داشته است.

این در حالی است که با وجود تحولات اقتصادی موجود،‌  این سقف قیمتی در حال شکسته شدن است. بر این اساس، رکورد سطح تحریک مالی نشان دهنده سطحی که در سال ۲۰۰۸ مشخص شد. این محرک مالی پس از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸، تبدیل به یک روند صعودی در بازار طلا شد.

طلا احتمالا در آستانه تاثیری انفجاری از شرایطی است که در سال ۲۰۲۰ بوجود آمده است. بعلاوه اینکه، محرک های اقتصادی امسال، بیش از ۵ برابر بیشتر از آن مقداری است که در سال ۲۰۰۸ مورد استفاده قرار گرفت. این امر می تواند انعکاسی از خطر شدیدتری باشد که اقتصاد دنیا را در سال ۲۰۲۰ تهدید می کند.



:: بازدید از این مطلب : 230
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اقتصادنیوز : همزمان با افزایش نرخ دلار در روزهای اخیر، رئیس کل بانک مرکزی درباره ریسک سرمایه‌گذاری در بازار ارز هشدار داد.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ،کارشناسان معتقدند با وجود کاهش قدرت خرید ریال که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و همچنین تغییر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، این افزایش قیمت‌ها کوتاه مدت است و دیگر شاهد جهش‌های بزرگ ارزی در نرخ ارز نخواهیم بود.

با این حال، وضعیت بازار سهام به‌گونه‌ای است که ممکن است سرمایه‌گذاران بورس، در آینده بازار ارز را به‌عنوان مقصد بعدی انتخاب کنند.

افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر موجب شد رئیس کل بانک مرکزی نسبت به سرمایه‌گذاری در ارز هشدار دهد. دلار که هفته جاری را با نرخ ۱۵۷۰۰ تومان آغاز کرد از روز یکشنبه وارد کانال ۱۶ هزار تومانی شد و  در ساعت ۱۶ روز چهارشنبه به ۱۶۸۶۰ تومان رسید.

عبدالناصر همتی سه‌شنبه در پستی اینستاگرامی با اشاره به  تعطیلی بسیاری از صرافی ها و مراکز جابه‌جایی ارز به دلیل پیشگری از کرونا، از تأمین ۲.۵ میلیارد دلار ارز از طریق بانک مرکزی و صادرکنندگان غیرنفتی در این مدت خبر داد. وی  پیش‌بینی‌ها درباره تورم و شرایط  آتی ارزی کشور را دور از پیش‌بینی بر مبنای واقعیت‌ها و اطلاعات در دسترس عنوان کرد و درباره عرضه ارز به روال گذشته نوشت: «با احیای مجدد و تدریجی روند صادرات غیرنفتی و نفتی، پیش‌بینی بانک مرکزی از برگشت وضعیت طبیعی صادرات غیرنفتی و عرضه ارز به روال گذشته حکایت می‌کند. در کنار همه این موارد، موضوع دسترسی به منابع بانک مرکزی در خارج از کشور نیز روند مثبتی پیدا کرده است.»

وی هچنین درباره ریسک سرمایه‌گذاری در ارز اظهار داشت: «مردم عزیز این حق را دارند که منابع و دارایی خود را در بخش‌های مختلف نظیر بورس، بانک، املاک، ارز و طلا سرمایه‌گذاری کنند، ولی این وظیفه را دارم که ریسک سرمایه‌گذاری در ارز را مجدداً گوشزد نمایم.»

یک کارشناس مسائل ارزی نیز معتقد است بانک مرکزی رویه ارزی خود را نسبت به گذشته تغییر داده و بنابراین در روند بلندمدت بازار ارز، شاهد جهش‌های بزرگ مشابه سال ۱۳۹۷ نخواهیم بود. با این حال، نگاه سرمایه‌گذاران بورس به بازار ارز را می‌توان در تغییرات این بازار، مؤثر دانست.

 میثم رادپور، کارشناس مسائل ارزی درباره دلایل افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر گفت: در رابطه با تغییرات نرخ ارز، لازم است اثر کرونا بر عرضه و تقاضا را در نظر بگیریم. کرونا موجب شده هزینه‌های دولت از درآمدها پیشی بگیرد و کسری بودجه دولت افزایش یابد. در نتیجه با تحریک نقدینگی، تقاضای مازادی از این بابت وارد بازار شده و تغییراتی در قیمت دلار را به همراه داشته است. افزایش تورم انتظاری نیز به همین دلیل است و در یک طرف، شاهد تقویت تقاضای ارز هستیم.

وی افزود: از طرف دیگر، کرونا موجب شده درآمدهای ارزی کشور، بیشتر از قبل، تحت فشار قرار گیرد. اگر چه فروش نفت ما پیش از این نیز به‌شدت کاهش پیدا کرده بود، اما کرونا باعث شد قیمت حامل‌های انرژی، نفت و مشتقات نفتی و همچینین کانی‌های فلزی کاهش جدی پیدا کند و درآمد ارزی کشور تحت تأثیر قرار گیرد و عرضه ارز تضعیف شود.

 رادپور مجموعه این عوامل را موجب ایجاد فشار کوتاه‌مدت بر بازار و افزایش نرخ ارز دانست و گفت:  انتظار نمی‌رود در روند بلندمدت قیمت دلار، جابه‌جایی عمده‌ای اتفاق بیفتد و علت آن، جهشی است که در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاد و قدرت خرید را به‌شدت کاهش داد. در حال حاضر قدرت خرید ریال نسبت به اواخر سال ۱۳۹۶ که می‌توان آن را آغاز جهش ارزی دانست، کاهش قابل توجهی داشته است. در حال حاضر پول‌های ما کمتر می‌توانند کالا و خدمات و همچنین، دلار خریداری کنند.

 این کارشناس مسائل ارزی در رابطه با تأثیر سیاست‌های بانک مرکزی بر بازار ارز گفت: به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی رویه خود برای حضور در بازار ارز را تغییر داده است. تا پیش از این، نظام ارزی ایران، نظام مشخصی نبود و بهترین نامی که می‌توانستیم برای آن انتخاب کنیم «تثبیت-جهش» بود، یعنی تمام تلاش‌ها برای تثبیت نرخ ارز انجام می‌شد و پس از آن با جهش مواجه می‌شدیم. در حال حاضر به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی به این نتیجه رسیده که با منابع ارزی تحلیل‌رفته و کاهش کنترل در بازار ارز، باید اجازه دهد فشارها در طول مسیر آزاد شود و تلاش برای تثبیت نرخ ارز، باعث جهش‌های جدی می‌شود. به‌نظر می‌رسد در دورانی قرار داریم که بانک مرکزی این موضوع را پذیرفته و شاهد جهش‌های بزرگ نخواهیم بود.

 وی در رابطه با تأثیر اقبال عمومی نسبت به بازار سهام و گرایش به سرمایه‌گذاری در بورس بر بازار ارز گفت: این موضوع می‌تواند به‌طور غیرمستقیم بر بازار ارز تأثیرگذار باشد. استقبال از بورس و بازار سهام، مقدمتاً خبر خوبی است. با این حال، نمی‌توان به‌راحتی این موضوع را تحلیل کرد. شاخص به‌طور نگران‌کننده‌ای افزایش پیدا کرده و شاهد هجوم نقدینگی و ورود افراد بسیار زیادی هستیم که با بورس و سرمایه‌گذاری در آن آشنایی ندارند. در واقع این صعود شارپی و سریع بورس، در اثر تغییر ساختار بازار نبوده است. وقتی از ورود افراد جدید به بورس خوشحال می‌شویم، باید همزمان این نگرانی را داشته باشیم که اگر بورس ریزش داشته باشد، این افراد برای همیشه از بازار سهام خارج می‌شوند.

رادپور ادامه داد: حباب در همه بازارها مسئله‌آفرین است و هم‌اکنون در بازار سهام، قیمت‌ها بسیار بالاتر از ارزش ذاتی خود هستند. البته، انتظار نداریم بازار همواره پیرامون قیمت‌های ذاتی باشد، اما وقتی معاملات در فاصله بسیار زیادی نسبت به ارزش ذاتی سهم‌ها انجام می‌شود، مسئله نگران‌کننده می‌شود.

وی افزود: پولی که امروز در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود، همان وجوهی است که پیش از این به‌طور پراکنده در حساب‌های بانکی قرار داشت و به‌قصد سود، به بازار سهام آمده است. در حال حاضر، اهداف سرمایه‌گذاری با ورود نقدینگی به بورس، همگرا شده است. اگر افراد در این بازار ناکام شوند ممکن است بازار دیگری را هدف قرار دهند و این بازار می‌تواند بازار ارز باشد. این موضوع بیشتر جنبه روانی دارد و ممکن است بازار ارز به قصد جبران زیان توسط سرمایه‌گذاران بورسی مد نظر باشد که به‌دنبال از بین رفتن حباب بورس، مورد هدف قرار خواهد گرفت. 

 


:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

با وجود اینکه صنعت انرژی آمریکا یک عامل اصلی در حمایت از اقتصاد این کشور است و ۱۰ میلیون شغل و ۸ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا را تضمین می کند ولی وابستگی این کشور به نفت در مقایسه با کشورهای اوپک کمتر است.

 
7 کشور نفت خیز دنیا که از شیوع ویروس کرونا ضربه خورده اند

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، همه گیری ویروس کرونا به سرعت از یک بحران بهداشتی به یک بحران مالی تبدیل شد، صنایع را نابود، کسب و کارها را متوقف و بازارهای مالی را مختل کرد. در بحبوحه این بحران، کشور های بزرگ تولید کننده نفت جهان شرایط سخت تری داشتند چون هم با شوک همه گیری این ویروس مواجه بودند و هم با سقوط قیمت نفت. این کشورها به نفت برای راه‌اندازی اقتصادشان نیاز دارند.

کشورهای تولید کننده نفت آمریکا، روسیه و ایران ضربه سختی از شیوع ویروس کرونا خورده‌اند و برخی کشورهای دیگر از قاره آفریقا  که مقر هفت کشور از 13 کشور عضو اوپک است، مجبورند با شرایط بد اقتصادی و سیستم بهداشتی ضعیف خود کنار بیایند.

در اینجا به بررسی هفت کشور بزرگ تولید کننده نفت که از همه‌گیری ویروس کرونا ضربه خورده اند می پردازیم:

آمریکا

تا حالا 1.38 میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده و 82018 نفر از این تعداد جان خود را از دست داده اند.آمریکا در رتبه اول ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد. پیش از همه گیری ویروس کرونا، آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت دنیا بود و 13.1 میلیون بشکه در روز نفت خام تولید می کرد. آمریکا عضو گروه اوپک پلاس نیست ولی تولید این کشور در ماه آوریل به خاطر کاهش تولید تولید کنندگان بزرگ شیل، 900 هزار بشکه در روز پایین آمده و به 12.2 میلیون بشکه رسیده است.

 با وجود اینکه صنعت انرژی آمریکا یک عامل اصلی در حمایت از اقتصاد این کشور است و 10 میلیون شغل و 8 درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا را تضمین می کند ولی وابستگی این کشور به نفت در مقایسه با کشورهای اوپک کمتر است.

روسیه

روسیه با 232243 مورد ابتلا به ویروس کرونا در رتبه سوم جهان قرار دارد ولی میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس در این کشور با توجه به تعداد مبتلایان بسیار پایین بوده است.

روسیه پس از هفته ها اختلاف با عربستان، بالاخره موافقت کرد تولید نفت خود را پایین بیاورد . وزارت انرژی این کشور از شرکت‌های نفت روسیه خواسته هر کدام 20 درصد تولید خود را کاهش دهند.تولید نفت روسیه در پایان 2019 برابر با 10.9 میلیون بشکه در روز بود.

با وجود اینکه  قیمت نفت اورال روسیه شرایط بهتری نسبت به نفت آمریکا دارد و طی دو هفته گذشته افزایش یافته است، ولی قیمت فعلی 30.10 دلار در هر بشکه بسیار پایین‌تر از 40 دلاری است که این کشور برای متعادل نگه داشتن بودجه خود نیاز دارد.

عربستان سعودی

42925 مورد ابتلا به ویروس کرونا در عربستان گزارش شده و آمار مرگ و میر ناشی از این ویروس در این کشور به 264 نفر می‌رسد.

عربستان به عنوان بزرگترین تولید کننده اوپک و یکی از اعضای اصلی آن بیشترین ضربه را از بحران کرونا و سقوط قیمت نفت خورده است چون 50 درصد تولید ناخالص داخلی آن وابسته به نفت است و برای متعادل نگه داشتن بودجه خود به نفت 76.1 دلار در هر بشکه نیاز دارد.عربستان برای بودجه 2020، قیمت نفت را 60 دلار در هر بشکه در نظر گرفته بود که بیش از دو برابر قیمت فعلی نفت آمریکاست.

عراق

تا حالا تنها 2818 مورد ابتلا به ویروس کرونا و 110 مورد مرگ در عراق گزارش شده است.البته مقامات این کشور متهم به عدم اطلاع رسانی درست شده اند.

عراق دومین تولیدکننده بزرگ اوپک و محل بسیاری از ذخایر شناخته شده نفت جهان است.عراق بر خلاف خواسته ائتلاف اوپک، تولید خود را تا 4.88 میلیون بشکه در روز در سال گذشته افزایش داد، آن هم زمانی که اوپک و متحدانش سعی می‌کردند تولید خود را برای حمایت از قیمت نفت پایین بیاورند. عراق به نفت 60.4 دلار در هر بشکه نفت برای بودجه خود نیاز دارد بنابراین شاید این بار به توافق جدید کاهش تولید پایبند بماند.

ایران

موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران تا حالا 110767 مورد گزارش شده که بالاترین آمار در بین اعضای اوپک و دهمین کشور در جهان از نظر تعداد موارد ابتلا به این ویروس است.

از زمان بیرون رفتن آمریکا از قرارداد برجام در 2018 و اعمال تحریم‌ها بر ایران، تولید نفت این کشور تقریباً نصف شده است. ولی ایران هنوز هم با تولید 2.02 میلیون بشکه در روز در ماه مارس، یکی از بازیگران اصلی در صنعت نفت دنیاست. صندوق بین‌المللی پول تخمین می زند ایران به نفت 389 دلار در هر بشکه برای متعادل نگه داشتن بودجه خود نیاز داشته باشد.

 



:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اقتصاد نیوز: مسعود رضایی مدیر سامانه هوشمند سوخت عنوان کرد که وانت بارها بخش عمده ای از خودروها را تشکیل می دهند که حدود ۲ و نیم میلیون دستگاه خودرو در سامانه حمل و نقل و بار کشور به صورت فعال وجود دارند. در این خصوص کارگروهی بر اساس مصوبه هیات وزیران تشکیل شد که وظیفه مدیریت سهم های عمومی را بر عهده دارد. بر همین اساس ما برای کلاس ها‌ی مختلف وانت بار برای کم مصرف ۲۰۰ و وانت های پر مصرف ۳۰۰ لیتر و ۶۰ درصد آن را برای دو گانه سوز‌ها در نظر گرفته بودیم.

 

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از خودروبانک؛ مدیر سامانه هوشمند سوخت افزود: مطالبه ای که عموما در این زمینه مطرح شد این بود که بخشی از آن ها پیمایش بیشتری دارند، پس مطالبات سوخت بیشتری را دارند. ما به منظور عادلانه کردن این بخش با وزارت راه، صمت و وزارت نفت طرح های مختلفی را بررسی کردیم که این طرح به پیمایش مشهور است. این طرح که هنوز اجرای آن آغاز نشده است بخشی از سوخت خودروها را که سوخت پایه بوده 200 و تا 300 که برای کم مصرف و پر مصرف است به صورت لیتراژی به مالکین خودروها اختصاص داده می شود و مازاد را به صورت اعتباری در کارت بانکی شارژ خواهد کرد که می توانند با مراجعه به جایگاه های سوخت متناسب با عملکردشان استفاده کنند.

رضایی در ادامه بیان داشت: ساماندهی این طرح بر عهده وزارتخانه های سه گانه مذکور است. ما به مرور زمان سهمیه لیتراژی را کاهش خواهیم داد و سهمیه اعتباری را متناسب با عملکرد خودروها اختصاص خواهیم داد. البته تاریخ شروع این طرح به دلیل شیوع کرونا مشخص نشده نیست.

وی در ادامه گفت: ثبت نام ها شروع شده است و ما به منظور تشویق به ساماندهی و ورود به چرخه، برای کسانی که ثبت نام کنند علاوه بر 200 تا 300 لیتر، 150 لیتر نیز اختصاص خواهیم داد، اما پس از آن تخصیص سهمیه سوخت مبتنی بر عملکرد بر مبنی اسناد حمل بار خواهد بود.

مدیر سامانه هوشند سوخت در پایان تصریح کرد: این طرح برای تمامی بخش های عمومی خواهد بود. این سیستم در سایر بخش ها مانند تاکسی های اینترنتی فعال شده است تا سهمیه سوخت خود را بر اساس پیمایش دریافت کنند. به آژانس های شهری و جانبازان نیز سهمیه اعتباری اختصاص یافته است. بر اساس مصوبه هیات وزیران، سایر بخش هایی که در کارگروه می آید در صورت تایید به آن ها سهمیه سوخت تخصیص داده خواهد شد.

 

 


:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

وزیر خارجه آمریکا با تکرار مواضع ضدایرانی خود گفت که راهبرد آمریکا در برابر ایران تنها به تحریم‌های اقتصادی منحصر نمی‌شود.

 
پامپئو: راهبرد آمریکا در برابر ایران تنها به تحریم‌های اقتصادی منحصر نمی‌شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا که قرار است فردا چهارشنبه برای دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی سفر کند، در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه «اسرائیل هیوم» برنامه سفر یک‌روزه خود را صحبت با مقامات رژیم صهیونیستی درخصوص معامله قرن، مقابله با کرونا و آنچه «تهدیدات هسته‌ای ایران» خواند، عنوان کرد.

وزیر خارجه آمریکا افزود که قرار است با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتس» رهبر حزب «آبی-سفید» و شریک نتانیاهو در تشکیل دولت ائتلافی گفت‌وگو کند.

وی درخصوص تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق اراضی بیشتر در کرانه باختری به مناطق اشغالی گفت که در این زمینه گفت‌وگوهایی با نتانیاهو و گانتس خواهد شد اما همان‌گونه که در گذشته گفته‌ام این تصمیمی است که در نهایت اسرائیل باید بگیرد.

وزیر خارجه آمریکا درخصوص مخالفت کشورهای عربی و اروپایی با طرح الحاق اراضی بیشتر در کرانه باختری با تکرار اینکه تصمیم نهایی با رژیم اسرائیل خواهد بود، گفت: ما با کشورهایی که اعلام نگرانی کرده‌اند صحبت و تلاش کرده‌ایم این نگرانی‌ها را بررسی و در صورت امکان آنها را لحاظ کنیم.

وی همچنین گفت: همان‌طور که در گذشته بارها اعلام کرده‌ایم طرح معامله قرن در راستای حرکت به‌سوی صلح است و به‌خلاف طرح‌های دیگر منطبق بر واقعیت است و با تأمین خواسته‌های فلسطینیان و اسرائیلی‌ها قابلیت اجرایی شدن دارد.

پامپئو  مدعی شد که طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» یک نقشه راه واقعی است که خواسته‌های فلسطینیان و اسرائیلی‌ها را تأمین می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا در خصوص ایران نیز مدعی شد که "می‌توانیم به‌وضوح شاهد نزدیک شدن این کشور به بمب اتم باشیم به‌گونه‌ای که ایران تا ماه اکتبر (مهر 99) امکان بازسازی توانمندی‌های قبلی خود را تا حدی خواهد داشت که با سهولت بیشتر می‌تواند به تروریسم در جهان و تهدید کشورها بپردازد و با ایجاد این فضا، ایرانی‌ها اجرای برنامه‌های خطرناک خود را که در نهایت به سلاح هسته‌ای ختم می‌شود، ادامه خواهند داد.

پامپئو افزود که ترامپ بارها گفته است راهبرد آمریکا در برابر ایران تنها به تحریم‌های اقتصادی منحصر نمی‌شود بلکه شامل انزوای دیپلماتیک نیز هست تا آن زمان که نظام ایران بر اساس استانداردهای جهانی رفتار کند و اوضاع به همین منوال پیش رود و آمریکا هرگز این اجازه را به ایران نخواهد داد تا به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

 



:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اگر طبق گفته بیل گیتس محتوا پادشاه باشد، پس طراحی سایت و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو ملکه خواهد بود. طبق ضرب المثل‌های قدیمی پشت هر مرد موفقی یک زن قدرتمند قرار گرفته است.

 
روش‌های موثر SEO تکنیکال یا طراحی سایت

به گزارش خبرگزاری تسنیم، هر چه که تا به حال در مورد سئو گفته شده است، بهتر است به زباله دان تاریخ بپیوندد. موتورهای جستجو مثل قبل عمل نمی‌کنند و مفهوم SEO دچار تغییری اساسی شده است. دیگر در سئو خبری از بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو نیست. آنچه امروز مهم است SEO به مفهوم بهینه سازی تجربه جستجو برای کاربر یا Search Experience Optimization است. تنها چیزی که از سئو قدیمی باقی مانده، طراحی سایت برای خوانایی بیشتر و بهتر در موتورهای جستجو است. هر چند این مقوله نیز به نوبه خود قدم‌هایی موثر رو به جلو برداشته است. در این راهنما بلاگ دیجی ویت راهکاری جادویی برای بالا بردن رنک برند‌ها و سایت‌ها در موتورهای جستجو با تمرکز بر سیستم هوشمند موتورهای جستجو ارائه خواهد کرد.

SEO چیست و سئو چه بود؟

سئو بهینه سازی طراحی سایت برای موتورهای جستجو بود و تنها با هدف فریب موتور جستجو برای بهبود رنکینگ سایت و دیده شدن بیشتر در نتایج جستجو انجام می‌شد. اما SEO به زبان ساده، بهینه سازی سایت به سه صورت Technical، ON Page و OFF Page است که با هدف بهبود تجربه کاربر از جستجو انجام می‌شود.

آنچه از SEO موثر انتظار می‌رود افزایش قابلیت دیده شدن برند در سرچ‌های طبیعی و بالا رفتن رنکینگ بیزینس مورد نظر در نتیجه صفحه‌های شناسایی شده توسط موتور جستجو است.

این اهداف در نهایت باید منجر به ارتباط و تعامل افراد با برند شده و آن‌ها را با استفاده از دانش، آموزش، فروش کالا یا خدمات، خدمات پس از فروش و ارتباط موثر، و در نهایت ارائه دانش و آموزش، جدید تبدیل به مشتری وفادار کند. در نهایت اتفاقی که در سفر کاربر خواهد افتاد، در تصویر زیر خلاصه شده است:

تحقیقات نشان می‌دهد، که بیش از 61 درصد کاربرانی که خرید خود را از طریق اینترنت انجام می‌دهند از طریق موتورهای جستجو به سایت‌ها هدایت شده و درصد بسیار کمتری به طور مستقیم اسم برند را به طور مستقیم برای وارد شدن به سایت می‌کنند.

یکی از مهمترین موتورهای جستجو در تمام دنیا گوگل است. تقریبا تمام موتورهای جستجوی دیگر نیز فرآیندی مشابه با فرآیند گوگل یعنی بهبود تجربه کاربر در جستجو را دنبال می‌کنند، پس برای ارائه این راهنمای جادویی، شناخت نحوه شناسایی سایت توسط گوگل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

گوگل چگونه رتبه یک صفحه را تعیین خواهد کرد؟

الگوریتم گوگل از اواخر سال 2015 تغییر کرده و بر پایه رفتار کاربران در مواجه با صفحات جستجو شده، طراحی شده است. این الگوریتم Rank Brain نام دارد. هدف این الگوریتم فراهم کردن بهترین و مرتبط‌ترین پاسخ برای جستجوی کاربر است و برای رسیدن به این هدف، به نحو زیر عمل می‌کند:

قدم اول: موتور جستجو بر اساس میزان بهینه بودن طراحی سایت، سایت را شناسایی و محتوای آن را خواهد خواند و در لیست خود جهت جستجو قرار خواهد داد.

قدم دوم: میلیون‌ها کاربر جستجوی خود را انجام داده و انتخاب خود را بر اساس نیاز خود به مطلب ارائه شده انجام ‌می‌دهند.

قدم سوم: Rank Brain بر اساس:

  1. میزان انتخاب یک لینک توسط کابران واقعی ( موتور جستجو قابلیت تشخیص ربات از کاربر واقعی را دارد.)
  2.  زمان ماندگاری طبیعی کاربر با توجه به محتوای صفحه (مقاله طولانی یا محتوایی که در چند دقیقه خوانده خواهد شد.)
  3. میزان کلیک انجام شده در صفحه برای باز کردن لینک‌های داخلی و یا خارجی
  4. بررسی بسیاری از عوامل دیگر که به عنوان الگوریتم موتور جستجو مثل یک راز حفظ می‌شود

میزان Authority یا اقتدار یک سایت در جستجویی با کلمات یا عبارات کلیدی مشابه را مشخص می‌کند و رنک بالاتری را به آن صفحه اختصاص خواهد داد.

طبق این الگوریتم ابتدا بهتر است، طراحی سایت به گونه‌ای انجام شود، که موتور جستجو قادر به تشخیص سایت و محتوای آن باشد.

روش‌های موثرSEOتکنیکال یا طراحی سایت

اگر طبق گفته بیل گیتس محتوا پادشاه باشد، پس طراحی سایت و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو ملکه خواهد بود. طبق ضرب المثل‌های قدیمی پشت هر مرد موفقی یک زن قدرتمند قرار گرفته است. موتور جستجو برای اختصاص رنکینگ به هر سایتی، ابتدا نیاز به یافتن آن، شناخت و خواندن آن به طور دقیق دارد.

اینکه سایتی قابلیت خوانده شدن توسط کاربر در اینترنت را دارد، ملاک سئو بودن سایت نیست، زیرا خوانده شدن و درک سایت از دیدگاه کاربر، با دیدگاه موتور جستجو که فقط سایت را به صورت کد و متنی نوشتاری می‌بیند، بسیار متفاوت است. پس به نکات زیر برای طراحی سایت به منظور یوزر فرندلی بودن و داشتن خوانایی بالا توسط موتور جستجو باید توجه شود:

  1. با استفاده از نرم افزارهای کرالینگ سایت چک شود.
  2. ساختار سایت باید تاحد امکان ساده و اصطلاحا تمیز باشد.
  3. سایت باید XML بهینه شده‌ای برای نقشه خود داشته باشد.
  4. Robot.text سایت نیز توسط متخصصین باید بهینه شود.
  5. سرعت صفحه باید بالا باشد و برای ارزیابی این سرعت باید از ابزار مناسب آن استفاده شود. برای انجام این امر باید مراحل زیر انجام شود.
  • زمان پاسخ سرور به درخواست‌ها کاهش یابد.
  • CSS و JavaScript‌ هایی که در بالای سایت موجب مسدود کردن رندر سریع سایت می‌شوند، حذف گردند.
  •  از اهرم حافظه مخفی مرورگر، برای بهینه کردن سرعت عناصر صفحه در ظاهر شدن استفاده شود.
  • کدهای Java ، .Net ، CSS و HTML تا حد ممکن خلاصه شود.
  • از کوچک کننده‌های حجمی مثل Gzip استفاده گردد.
  • تصاویر با ابزارهایی که حجم عکس را بدون کاهش کیفیت، کم کرده استفاده شود. بهینه شوند.
  1. از CDN برای دامنه و از DNS هر جایی که ممکن بود برای سریعتر کردن نمایش محتوا استفاده شده باشد.
  2. سایت باید ریسپانسیو باشد.
  3. بک لینک‌های مناسب در عکس‌ها و متن ایجاد شود و نام عکس نیز درست تعیین شود.

پس از طراحی سایت به بهترین نحو برای سئو، موتور جستجو آماده عرضه پادشاه اینترنت(یعنی محتوا) به کاربران خواهد بود.

روش‌های موثرSEOمحتوا یا ON Page

هر چند فرآیند خوب طراحی سایت، آن را برای عرضه به موتور جستجو به بهترین نحو ارائه می‌کند، باید محتوا به جای موتور جستجو برای استفاده توسط کاربر، طراحی شود. کاربر کلمات و یا عبارات کلیدی را نخواهد خواند و متن مناسب را با توجه به نیاز خود شناسایی خواهد کرد. پس برای SEO موثر محتوا باید نکات زیر رعایت گردد:

  1. محتوا باید اصالت داشته باشد.(کپی نباشد.)
  2. محتوا باید در برگیرنده اطلاعات و آموزش‌هایی صحیح و قابل اعتماد باشد.
  3. محتوا بهتر است قابلیت برقراری ارتباط با کاربر را داشته باشد.( کاربر در صورت لزوم آن را لایک کرده، به آن با پاسخ یا ثبت ایمیل و غیره واکنش نشان دهد، در صورت لزوم آن را به اشتراک گذاشته و روی لینک‌های موجود در آن برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر کلیک کند.)
  4. محتوا باید دارای Call To Action باشد.
  5. کلمات و عبارات کلیدی در محتوا باید به اندازه استفاده شود.
  6. محتوای خوب شامل لینک‌های داخلی و خارجی است.
  7. محتوا انواع مختلفی دارد و بهتر است در صورت امکان به صورت متن، تصویر، صدا و فیلم در وبسایت قرار گیرد.
  8. کیفیت لینک‌ها نیز مهم است و باید به متن شما مربوط باشند.
  9. هر نوع محتوایی که انتخاب شود، بهتر است توسط متخصصین آن تنظیم و تهیه گردد، تا نکات SEO در آن به خوبی رعایت شود.(به طور مثال محتوای متنی بهتر است توسط متخصصین کپی رایتینگ یا تولید کننده محتوا نوشته شود.)

روش‌های موثرSEOشبکه‌های اجتماعی یا OFF Page

این قسمت از SEO مربوط به سئو خارج از طراحی سایت است. در این نوع از بهینه سازی، قسمت تکنیکی کار در دست برند قرار نداشته و تنها استفاده صحیح برند از شبکه‌های اجتماعی و علاقمندی کاربران با توجه به تلاش برند و موفقیت آن در جلب کافی توجه کاربران برای صحبت از آن در شبکه‌هایی مثل اینستاگرام، تلگرام، لینکداین و غیره باعث افزایش آن خواهد شد. پس بهتر است به نکات زیر برای افزایش موثر این SEO توجه شود:

  1. برند نباید اجازه دهد که دیگران برایش داستان بسازند و باید داستان خود را در شبکه‌های اجتماعی رایج به اشتراک گذاشته و کاربران را به ارتباط با آن ترغیب کند.
  2. برند باید در تمامی شبکه‌های اجتماعی حاضر شده و هشتگ‌هایی متناسب با کسب و کار خود را ایجاد نماید.
  3. برند باید در طراحی صفحه خود حتما لینک شبکه‌های اجتماعیش را  قرار داده و کاربران را با فراخوانی موثر به ارتباط با آن ترغیب نماید.(کاری که در ایران با جایزه انجام شده و در خارج از ایران با درخواست ثبت ایمیل یا عضویت در شبکه‌های اجتماعی، به ازای دریافت ای بوک یا خبرنامه‌ای مفید انجام می‌شود.)
  4. برند باید واحد خدمات پس از فروش خود را تقویت کرده و با مشتریان خود ارتباطی موثر و قوی برقرار نماید.

کافی است برای دریافت اطلاعات به روز و کامل وارد  بلاگ دیجی ویت شوید. همچنین می‌توانید برای دریافت آموزش‌های جامع و خبرنامه‌های آموزشی در زمینه SEO و  طراحی سایت، ایمیل خود را در بلاگ دیجی ویت ثبت کرده، تا اطلاعات دقیقی برای شما به طور منظم ارسال گردد. 

انتها



:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها گفت: افزایش حق مسکن دوای درد جامعه کارگری نیست و باید ماده ۴۱ قانون کار اجرا شود.
افزایش حق مسکن دوای درد کارگران نیست/ باید ماده ۴۱ اجرا شود
به گزارش کارگر آنلاین، فرامرز توفیقی در گفت‌وگو با  مهر در مورد جلسه چهارشنبه شورای عالی کار در مورد حق مسکن کارگران، اظهار داشت: اگر قرار باشد بحث عدالت دستمزدی را بخواهند با حق مسکن کارگری حل و فصل کنند، نمایندگان کارگری این مصوبه را هم امضا نخواهند کرد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: سال‌های متمادی است حق طبیعی کارگران در تأمین هزینه‌های معیشت به دلیل منصفانه نبودن دستمزد نادیده گرفته شده است؛ و بهانه‌های مختلفی همچون اجرای هدفمندی یارانه، بالا و پایین شدن نرخ حامل‌های انرژی و ارز و … برای آن مطرح بود؛ حالا هم کرونا تبدیل به بهانه جدید شده است.
 
 
 
وی ادامه داد: در سال ۹۸ شاهد بالاترین نرخ طلاق و پایین‌ترین نرخ ازدواج و زاد ولد بودیم، سرکوب دستمزد یکی از عوامل بروز چنین مسائلی است.
 
 
 
توفیقی گفت: ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه شده مستقیم و ۳ میلیون شاغل غیرمستقیم داریم یعنی سه پنجم کشور کارگر محسوب می‌شوند و این وضع معیشت و درآمد آنهاست.
 
 
 
این فعال کارگری افزود: از بن خواروبار، پایه سنوات و … در دستمزد صحبت می‌شود در حالی که در کارگاه‌های کوچک و متوسط به هیچ عنوان این موضوعات رعایت نمی‌شود حال حق مسکن را می‌خواهند افزایش دهند که روی مجموع دریافتی کارگران تأثیر چندانی ندارد.
 
 
 
وی ادامه داد: عدم رعایت ماده ۴۱ قانون کار بی عدالتی است؛ نمی‌توان خروج از ریل قانون را مساوی با عدالت دانست.
 
 
 
توفیقی تصریح کرد: یقیناً حق مسکن دوای درد کارگر نیست. عدم امضای مصوبه دستمزد از سوی نمایندگان کارگری در فروردین ماه، به دلیل حق مسکن نبود بلکه به دلیل عدم رعایت ماده ۴۱ قانون کار بود.


:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای به بانک‌ها، سقف پرداخت وجه نقد به مشتریان را در بانک ها و موسسات اعتباری ۴۵ میلیون تومان تعیین کرد.

 
بخشنامه جدید بانک مرکزی/ سقف پرداخت نقدی به مشتریان بانک‌ها 45 میلیون تومان تعیین شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای خطاب به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد که براساس بند 13 ماده یک آیین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی سقف مقرر برای پرداخت وجه نقد ریالی از سوی اشخاص مشمول از جمله موسسات اعتباری برابر است با «مبلغ سقف مقرر در قانون برگزاری مناقصات جهت انجام معاملات خرد به صورت وجه نقد یا معادل آن به سایر ارزها و کالاهای گرانبها که هر ساله توسط هیئت وزیران تصویب می‌شود.»

بر این اساس با توجه به اینکه هیئت وزیران نصاب معاملات خرد در سال 99 را معاملات تا سقف 450 میلیون ریال تعیین کرده است، سقف پرداخت وجه نقد در موسسات اعتباری نیز برابر این مقدار خواهد بود.

 



:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

 

۲۰۰۰ هکتار به منطقه آزاد انزلی افزوده می شود

نمایندگان مجلس با اصلاحات کمیسیون اقتصادی درخصوص لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی موافقت کردند.

 
2000 هکتار به منطقه آزاد انزلی افزوده می شود

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 23 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی، با اصلاحات کمیسیون اقتصادی در تبصره ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

براساس ماده واحده اصلاح شده لایحه مذکور؛ محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان(انزلی) به مساحت 8609 هکتار بر طبق نقشه پیوست که به‌تصویب هیأت وزیران رسیده است تعیین می‌شود.

همچنین در تبصره این ماده واحده آمده است؛ به دولت اجازه داده می‌شود علاوه بر محدوده فوق‌الذکر، حداکثر به میزان 2 هزار هکتار در نقاط دارای توجیه شهرستان‌های استان گیلان با اولویت انزلی را به محدوده اضافه کند.

نمایندگان مجلس در نشست 16 اردیبهشت ماه سال جاری، پس از موافقت با ماده واحده لایحه منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان (انزلی) مبنی بر اینکه محدوده منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان (انزلی) به مساحت 8609 هکتار تعیین شود تبصره آن را برای تعیین تکلیف و تعیین نقشه به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده بودند.



:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید
جلسه ستاد تنظیم بازار با موضوع قیمت‌گذاری خودرو در وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال برگزاری است که بر این اساس خودروهای ایران خودرو به طور متوسط ۱۰ درصد و خودروهای سایپا به طور متوسط ۲۳ درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
 
به گزارش کارگر آنلاین، جلسه ستاد تنظیم بازار با موضوع قیمت‌گذاری خودرو در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار و تصمیم‌گیری برای قیمت جدید خودرو در آن انجام شد.
 
 
در این جلسه عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بارار، عباس تابش رئیس سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، رضا شیوا رئیس شورای رقابت و مهدی صادقی نیارکی سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت، حضور داشتند.
 
 
 
عباس قبادی دبیر ستاد تنطیم بازار کشور درباره قیمت گذاری خودرو اظهار کرد: با توجه به دستور مقام عالی وزارت صمت و تاکید بر تعیین شرایط واگذاری خودرو امروز به صورت ویژه این موضوع مطرح و ارزیابی شد.
 
 
 
وی افزود: ما با همکاری شورای رقابت، سازمان حمایت و معاونت صنایع موضوعات مختلفی از جمله قیمت و شیوه‌های فروش را مورد ارزیابی قرار داده ایم.
 
 
 
او بیان کرد: سیستم ثبت نام و فروش مشخص شد، هر کد ملی با الزام گواهی نامه و سن بالای ۱۸ سال می‌تواند تنها یک خودرو ثبت نام کند، همچنین خودرو در رهن خواهد ماند و شرایط خاصی برای فروش مقرر می شود.
 
 
 
اختصاص ۴۰ درصد ظرفیت تولید به فروش فوق‌العاده
 
صادق نیارکی در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: مردم به هیچ عنوان نباید در فضای رسانه ای و هیجانی وارد شده و خرید کنند؛ چرا که قیمتها شکسته خواهد شد.
 
 
 
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت بیان کرد: فروش فوق العاده، پیش فروشال یک سال و مشارکت در تولید سه روش فروش خودرو از این پس خواهد بود، بنابراین ۶۰ درصد از تولید خودروسازان به ایفای تعهدات جاری و معوق اختصاص می‌یابد و ۴۰ درصد ظرفیت تولید به فروش فوق العاده اختصاص پیدا می‌کند.
 
 
 
صادقی نیارکی گفت: در فروش فوق العاده حداکثر سه ماهه خودرو به دست متقاضی خواهد رسید، بنابراین سایت فروش خودرو یک هفته باز است و همه می‌توانند ثبت‌نام کرده و واریز وجه کنند؛ بنابراین صرفا مصرف کنندگانی که در سه سال گذشته در فرآیند فروش شرکتها حضور نداشته باشند اجازه ثبت نام دارند.
 
 
 
وی تصریح کرد: این روش‌ها در طول سال ادامه خواهد داشت و متناوب فروش فوق العاده خواهیم داشت، اما پس از اتمام مراحل ثبت نام اگر تعداد ثبت نام کنندگان متناسب با سهمیه در نظر گرفته برای فروش باشد، بدون سود مشارکت و به صورت سه ماهه، خودرو را تحویل خواهیم داد، اما اگر تعداد ثبت نام کنندگان بیشتر از خودروها باشد، فرایند قرعه کشی در شرکت‌های خودروساز با حضور مراجع نظارتی انجام خواهد شد.
 
 
 
به گفته معاون امور صنایع، مردمی که واریز وجه کرده و نام آنها در قرعه کشی وارد نشده است، می توانند وجه خود را دریافت کرده یا در فروش های بعدی آن را مورد استفاده قرار دهند.
 
 
 
وی اظهار کرد: در فرآیند پیش فروش مجدد سایت باز خواهد شد و سود مشارکت نیز صفر خواهد بود و صرفا برای مصرف کننده، خودرو در نظر گرفته شده است. این در حالی است که روش های مشارکت در تولید نیز متعاقبا اعلام خواهد شد.
 
 
 
افزایش ۱۰ درصدی قیمت محصولات ایران خودرو و ۲۳ درصدی قیمت محصولات سایپا
 
رضا شیوا، رئیس شورای رقابت نیز در این جلسه بیان کرد: تا آنجا که امکان دارد می‌خواهیم تقاضا برای خودرو را محدود کنیم.
 
 
 
رئیس شورای رقابت ادامه داد: برای متقاضیان خرید نقدی و کسانی که می‌خواهند سه ماهه خودرو خریداری کنند پیشنهاد داده شده تا از شیوه قرعه کشی استفاده شود و تا زمانی که تقاضا بالاست بهترین روش همین شیوه قرعه کشی است.
 
 
 
وی افزود: بنابراین در شیوه قرعه کشی اگر یک میلیون نفر ثبت نام کنند به تعداد تحویل قرعه کشی می‌شود و خودرو ظرف سه ماه تحویل کسانی می‌شود که نام آنها از قرعه درآمده است و پولی که سایر متقاضیان پرداخت کرده اند به حساب آنها ظرف چند روز بازگردانده می شود.
 
 
 
شیوا اظهار کرد: در روش جدید کسانی قادر به ثبت نام خواهند بود که ظرف سه سال گذشته خورویی از طریق پیش فروش خریداری نکرده باشند.
 
 
 
رئیس شورای رقابت بیان کرد: ضوابط قیمت گذاری خودرو در شورای رقابت انجام و به وزیر صمت و رئیس ستاد تنظیم بازار ارسال شده که در جلسه ۲۰ اردیبهشت سبد جدید تورم برای قیمت خودرو
 
 
 
وی افزود: بر اساس تورم اسفند ۹۸ سبد بخشی تورمی خودرو سازان مجددا برای سه ماه آینده یعنی خرداد ماه اعلام می‌شود.
 
 
 
وی با بیان اینکه محصولات ایران خودرو متوسط ۱۰ درصد و سایپا ۲۳ درصد افزایش قیمت پیدا می کند گفت: دلیل افزایش کمترقیمت‌های ایران خودرو نسبت به سایپااین است که در بهمن۹۷ ایران خودرودر محصولات خودافزایش قیمت اعمال کرده بود.
 
 
 
وی افزود: جزئیات بیشتر و آنالیزقیمت خودروهای مختلف فردا اعلام می شود.
 
 
 
شیوا اظهار داشت بر اساس بررسی ها و محاسبات انجام شده قیمت پراید ۱۱۱ ، ۴۲ میلیون و صد هزار تومان و ساینا ۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان خواهد بود البته ممکن است قیمت های که فردا اعلام خواهد شد کمی بیش از این قیمت ها باشد.
 
 
 
 

 

 
 
 


:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

در تشریح اولویت های بخش نفت در سال جهش تولید، به بیانات اخیر مقام معظم رهبری رجوع می کنیم که ایشان، راه جهش تولید در بخش نفت را تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی می دانند.

 
امکان افزایش 3 برابری ارزش تولید و صادرات پتروشیمی با «جهش تولید»

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از نامگذاری سال جاری به نام سال جهش تولید از سوی رهبر فرزانه انقلاب، کارشناسان متعدد اقتصادی نسبت به ضرورت جهش تولید و اینکه این مسئله، یک ضرورت و تنها راه نجات اقتصاد کشور است، تأکید کردند.

در 50 روز گذشته از سال جاری، مدیران و کارشناسان در بخش های مختلف اقتصادی، اولویت هایی را در توجه به جهش تولید مطرح کرده اند. اما یکی از بخش هایی که با وجود اهمیت، کمتر روی اولویت های آن در تحقق جهش تولید صحبت شده، بخش نفت است.

در تشریح اولویت های بخش نفت در سال جهش تولید، به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با مجموعه‌های تولیدی در تاریخ 17 اردیبهشت ماه، رجوع می کنیم.

ایشان در بخشی از بیانات خود فرمودند: "در این جهش تولید، برخی از بخشها، بخشهای پیشرو هستند، به اینها باید اولویّت داده بشود. من چند بخش را اینجا ذکر کرده‌ام: مثلاً در بخش نفت، توسعه‌ی ظرفیّت پالایشگاهی؛ از قبیل همین پالایشگاه میعاناتی که در بندرعبّاس افتتاح شد و مراحل بعدی هم دارد که این مراحل بعدی طبعاً ثروت بیشتری را نصیب کشور خواهد کرد. یا مجتمع پالایشگاهی سیراف که ذکر کردند که این مجتمع مهمّی است، تأثیرات زیادی خواهد داشت. یا اجرای طرحهای پتروشیمی که گفتند اگر این طرحها انجام بگیرد -آن ‌طور که به من گزارش دادند- محصول 50 میلیون تُن، اوّل به 100 میلیون تُن، بعد به 130 میلیون تُن ارتقا پیدا خواهد کرد و از لحاظ ارزش به سه برابر افزایش پیدا خواهد کرد؛ که این مسئله‌ی مهمی است. بخصوص در شرایط کنونی کشور و نیازی که به ارز وجود دارد، این طبعاً چیز بسیار با ارزشی خواهد بود."

رهبر معظم انقلاب در وهله اول به توسعه ظرفیت پالایشگاهی کشور تأکید کرده اند. ظرفیتی که در صورت ارتقا، موجب می شود نفت خام به جای خام فروشی به فرآورده با ارزش افزوده بیشتر تبدیل شود و در روزگاری که بازار جهانی نفت، یک بازار سیاسی تحت سلطه بوده و جامعه جهانی روی تحریم های ناعادلانه فروش نفت، سکوت کرده اند، ارتقای ظرفیت تولید فرآورده های نفتی در کشور با توسعه ظرفیت های پالایشگاهی، ایران را در مقابله با تحریم های نفتی، قدرتمندتر کرده و اقدامی در راستای جدایی هر چه بیشتر بودجه جاری از فروش نفت خام است. هرچند که این موضوع به خودکفایی در تأمین نیازهای داخلی به فرآورده های نفتی و صادرات هرچه بیشتر این فرآورده ها به بازارهای منطقه و جهان و افزایش ارزآوری منجر می شود.

بخشی که مقام معظم رهبری به مراحل بعدی توسعه پالایشگاه‌ها مخصوصا پالایشگاه ستاره خلیج فارس، اشاره داشتند، مبین موضوع توسعه پتروپالایشگاهی و افزایش ظرفیت ارزش افزوده آفرینی با تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین دستی نفت است. معظم له در ادامه بیانات خود، به موضوع توسعه پتروشیمی ها اشاره کرده اند، به طوری که ظرفیت اولیه یک ماده در فرآیند توسعه، چند برابر شود؛ که این موضوع نیز به توسعه صنایع تکمیلی در بخش پایین دستی پتروشیمی و جلوگیری از خام فروشی محصولات بالادستی در این باز می گردد.

این مهم هم به جهش تولید و به تبع آن رونق اقتصادی منجر می شود و هم به افزایش درآمدهای ارزی کشور از صادرات محصولات نهایی به جای محصولات خام و میانی، منجر خواهد شد.

 



:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

از ۴۱۱ هزار متقاضی طرح کارورزی فقط ۹ درصد آنها پذیرفته شده‌اند/ نسخه‌پیچی دستوری برای آشفته‌بازار خودرو کارگشاست؟ ؛ از دیگر عناوین روزنامه‌های امروز است.

به گزارش مشرق، بررسی نقش مداخلات دولت در گرانی خودرو، علل رشد بورس و انتقاد از طرح مجدد تشکیل وزارت بازرگانی از موضوعات اقتصادی مهم امروز روزنامه‌ها است.

 

 

 

 

* تعادل

 

- مونتاژ، متهم گرانی خودرو

 

جمشید پژویان، استاد اقتصاد دانشگاه علامه در گفتگو با تعادل به مشکلات صنعت خودرو پرداخته است: برای بررسی آنچه که امروز صنعت خودروسازی ما با آن روبه رو شده است باید به سرچشمه‌های تصمیم‌سازی در این زمینه برگردیم؛ یعنی آنچه که امروز پیداست، ریشه‌اش در گذشته است.

ما در داخل کشورمان 2 خودروساز اصلی داریم که بیش از 95 درصد تولیدات خودرو در کشورمان را در دست دارند. البته کارخانه‌های خودروسازی دیگری هم در داخل داریم که سهم جزئی در تولید و واردات خودرو دارند که سهم آنها بسیار اندک است.

موضوع قطعه‌سازی در صنعت خودروسازی ما از گذشته مطرح شده و در برخی دوره‌ها دولت‌ها تلاش کردند تا مفهومی ذیل عنوان خودروی داخلی را در فضای صنعتی کشور مطرح کنند و آن را جا بیندازند. معنای تولید خودروی داخلی چیست؟ یعنی اینکه بخش قابل توجهی از نیازمندی‌های خودروها در داخل تولید شوند.

یعنی قطعه‌ها در داخل تولید شوند تا آرام آرام صنعت خودروسازی کشورمان به سمت رشد حرکت کند. یعنی اگر مثلا موتور و گریبکس خودروها را ناچاریم از خارج وارد کنیم و اینجا مونتاژ کنیم سایر نیازمندی‌ها را در داخل تولید کنیم.

این شرایط و این ایده اگر واقعا محقق می‌شد، می‌شد امیدوار بود که وضعیت قیمت‌گذاری‌ها در صنعت خودروسازی ما تغییر کند و مردم هر بار با بروز نوسانات در قیمت دلار شاهد این امر نباشند که قیمت خودرو بالا می‌رود.

این شرایط نه‌تنها محقق نشد بلکه بعد از گشایش شدید تولیدات در چین و گسترش تولیدات چینی، مدیران ایرانی به‌صرفه دیدند که به جای تکیه بر توان داخلی از چین قطعات مورد نیاز خود را وارد کنند. اینگونه شد که نیازهای قطعه‌ای صنعت خودروسازی ما نگاه خود را به جای داخل به چین دوخت.

در آن دوران بود که مردم هم آگاه شدند که قطعات خودرویی که تولید می‌شود چینی است. اما درست است که این قطعات چینی هستند و مثلا از آلمان و امریکا وارد نمی‌شوند؛ اما فرقی ندارد، وقتی که قیمت دلار در کشور بالا رود قیمت قطعات و متعاقب آن قیمت خودروهای داخلی هم افزایش پیدا می‌کند.

چون قطعات ما از چین وارد می‌شود و زمانی که ارز گران شود خودرو هم گران می‌شود. این یک بخش از دلایلی است که قیمت خودرو در ایران افزایش پیدا می‌کند.ما قطعات مورد نیازمان را وارد می‌کنیم وقتی که دلار و سایر ارزها گران می‌شود قیمت تمام شده خودرو هم افزایش می‌یابد.

  این ضرورت در داخلی‌سازی قطعات نه تنها اتفاق نیفتاد، بلکه ما حتی جزئی‌ترین نیازهایمان در صنعت خودروسازی را هم وابسته به تولید چین کردیم. ضمن اینکه مردم ما هم در خصوص استفاده از قطعات با کیفیت‌تر آلمانی و امریکایی محروم ماندند، هم باید گرانی را تحمل کنند.

در زمان آقای احمدی‌نژاد هم که نوسانات ارزی گسترده‌ای ایجاد شد، شما می‌بینید که بلافاصله خودرو گران شد؛ در زمان دولت تدبیر و امید هم بعد از نوسانات ارزی شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم.

در آینده اگر باز هم ارز گران شود خودروساز باز هم خودروی عرضه شده را گران خواهد کرد؛ چون ما زمانی که می‌توانستیم و فرصت و بودجه بومی‌سازی صنعت خودروسازی را داشتیم سراغ برنامه راحت‌تر که واردات قطعات  باشد   رفتیم.  

صنایع خودروسازی ما در حال حاضر همه به دولت وابستگی دارند؛ یعنی دولتی هستند. دولت‌ها هم مشخص است که در اقتصاد به چه صورتی عمل می‌کنند. اصل این است که زمانی که شما اعلام می‌کنید می‌خواهیم خصوصی‌سازی را عملیاتی کنیم باید مدیریت این صنایع و بنگاه‌های بزرگ را خصوصی کنید؛ اصل خصوصی‌سازی مدیریت است نه مالکیت؛ خودروسازی‌های بزرگ ما نقش اصلی را در بازار دارند؛ 95 درصد بازار در اختیار این برندها  است؛ زمانی که مدیران این

 خودروسازها را دولت تعیین می‌کند و مدیران؛ هیات مدیران و سایر ارکان مدیریت را دولت مشخص می‌کنند؛ دیگر این واحدها به مردم و افکار عمومی پاسخگو نیستند و آرامش مردم برای آنها اهمتی ندارد؛ بلکه این مدیران دولتی و حیاط خلوت‌هایی که آنها شکل می‌دهند هستند که دارای اهمیت هستند و باید رونق داده شوند نه تولید . این مدیران که در صنعت خودروسازی هستند به جای راضی نگه داشتن مردم سعی می‌کنند به مطالبات مدیران بالادستی دولتی پاسخ دهند. اینگونه می‌شود که شما می‌بینید ما صنعتی داریم که نه مردم از آن رضایت دارند و نه توانسته جایگاهی در اقتصاد جهانی برای خود دست و پا کند.

 

 

 

 

 

* جوان

 

- ادامه تولید پراید به بهانه تنظیم بازار

 

جوان درباره گرانی خودرو نوشته است:‌ در حالی که نمایندگان مجلس و سازمان بازرسی، خودروسازان را مقصر اصلی آشفتگی قیمت خودرو در بازار می‌دانند، سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت از تولید پراید ۱۳۱ به بهانه تنظیم بازار خبر می‌دهد و به مردم توصیه می‌کند تا زمان تعیین تکلیف قیمت خودرو در کارخانه از خرید خودرو خودداری کنند. کلاف سردرگم قیمت خودرو در کارخانه و بازار به شرایط بسیار حساسی رسیده‌است. از سویی وزارت صمت دستور پیگیری می‌دهد، اما هیچ تغییر و تحولی در بازار اتفاق نمی‌افتد و از سوی دیگر رئیس‌جمهور خودش دست به کار شده و از عدم اجرای دستورات ستاد اقتصادی دولت در حوزه خودرو انتقاد می‌کند. در این آشفته بازار قیمت‌ها هم سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به مردم توصیه می‌کند خودرو نخرند و به بهانه تنظیم بازار خودرو، از تداوم تولید پراید خبر می‌دهد!

رئیس‌جمهور در گفتگو با رضا رحمانی، وزیر صمت اعلام کرد که افزایش قیمت خودرو قابل‌پذیرش نیست. حسن روحانی رسیدگی فوری به موضوع افزایش قیمت خودرو را بسیار حائز اهمیت دانست و با اشاره به اینکه تاکنون دو بار در جلسات ستاد اقتصادی دولت این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر ضرورت نظارت و کنترل دقیق بر قیمت خودرو تأکید شده، گفت که افزایش قیمت خودرو به این شکل خلاف مصوبه ستاد اقتصادی دولت بوده و قابل‌پذیرش نیست و وزارت صمت موظف است سریعاً برای کنترل این موضوع ورود و با هرگونه اقدام متخلفانه در افزایش قیمت خودرو مقابله کند.

مردم هیجانی وارد بازار خودرو نشوند

با دستور روحانی انتظار می‌رفت که در وزارت صمت و کمیته‌های ویژه خودرو و ستاد تنظیم بازار تصمیم قاطعی برای خروج از بحران افزایش قیمت خودرو اتخاذ شود، اما در کمال ناباوری سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به مردم توصیه کرد؛ مردم هیجانی وارد بازار خودرو نشوند و فعلاً از خرید خودرو خودداری کنند، زیرا در روزهای آتی قیمت‌های کارخانه اعلام می‌شود. مهدی صادقی انارکی در واکنش به نوسانات بازار خودرو و سوء‌استفاده سوداگران از فضای کنونی بازار خودرو، از بررسی تداوم تولید خودروی پراید ۱۳۱ با حضور مراجع تصمیم‌گیر تا ساماندهی بازار خودرو خبر داد.

این اظهارات غیرکارشناسی در حالی است که اولاً مگر فقط خودروی پراید در بازار گران شده که برای تنظیم بازار قیمت‌های افسار گسیخته خودرو نسخه می‌پیچید و دوماً طبق مصوبه شورای عالی استاندارد قرار شد تولید پژو ۴۰۵ جی ال‌ایکس از ابتدای خرداد ۹۹ و تولید پراید مدل ۱۳۱ نیز تا پایان تیر ۹۹ متوقف شود. دلیل این تصمیم‌گیری عدم‌توانایی پراید در پاس‌کردن استانداردهای هشتادوپنجگانه خودرو است که رعایت آن‌ها از سوی شورای عالی استاندارد برای همه خودروسازان الزامی شده‌است.

اگر وعده بی‌منطق انارکی عملیاتی شود، علاوه بر نقض مصوبه شورای عالی استاندارد، تکراری بر داستان توقف خودروهای قدیمی و به ویژه پراید خواهد بود و به این ترتیب این بار تولید این خودرو به بهانه تنظیم بازار ادامه خواهد یافت، حال آنکه یکی از مهم‌ترین دلایل بی‌سر و سامانی بازار خودرو، عملکرد شرکت‌های خودروساز در نحوه تأمین نیاز بازار است. انارکی طوری به مردم وعده می‌دهد که دست نگه دارید تا قیمت خودرو در کارخانه تعیین تکلیف شود که گویی ماهانه خودروسازان هزاران خودرو به جامعه تزریق می‌کنند و کمبودها در روزهای آتی جبران خواهد شد.

عملکرد ضعیف خودروسازان در عدم عرضه کافی خودرو متناسب با نیاز بازار و امکان‌پذیر نبودن ثبت‌نام برای خرید خودرو به قیمت کارخانه توسط مردم عادی طی ماه‌های اخیر بارها مورد انتقاد متقاضیان خرید خودرو و همچنین نمایندگان مجلس قرار گرفته‌است.

اخیراً نیز حجت‌الاسلام حسن درویشان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این مورد با اشاره به گلایه‌ها و شکایات مردم به قوه قضائیه و سازمان بازرسی از نحوه ثبت‌نام خودرو در سایت ایران خودرو و سایپا گفت: مردم گلایه می‌کنند که در سایت ایران خودرو و سایپا اگر قوی‌ترین پهنای باند را هم کسی در اختیار داشته باشد و ماهرترین فرد هم پشت سیستم نشسته باشد، گاهی ظرف چند دقیقه اعلام می‌شود که ظرفیت پر شد و امکان ثبت‌نام نیست.

وی همچنین با اشاره به التهاباتی که در بازار در رابطه با خودرو رخ داده‌است، گفت: متأسفانه التهاباتی اخیراً تشدید شده در حالی که هیچ اتفاقی نیفتاده و خودرویی که قیمت آن ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان بوده به یکباره ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان شده‌است، این اتفاق درستی نیست. رئیس سازمان بازرسی کل کشور، یک بخش از این التهابات را ناشی از نحوه عرضه خودرو دانست و افزود: اگر خودرو به میزانی که بازار این التهاب را پیدا نکند، عرضه می‌شد، قیمت‌ها اینگونه نجومی بالا نمی‌رفت. از سوی دیگر این شرکت‌ها مثل سابق به جز دو مورد، عرضه به صورت پیش‌فروش هم نداشته‌اند.

 

- گوشت را کم‌تر بخرید گران‌تر می‌فروشیم!

 

جوان درباره گرانی گوشت قرمز گزارش داده است:  در حالی که ستاد تنظیم بازار، پیش از آغاز ماه مبارک رمضان از فراوانی کالا به ویژه گوشت قرمز خبر داده بود، اخبار رسیده از بازار حاکی از آن است که قیمت گوشت منجمد تاریخ‌دار به ۵۲هزار تومان افزایش یافته است. این گرانی قیمت‌ها در شرایطی است که به اذعان فعالان بازار تقاضا برای خرید کاهش یافته است.  هر ساله پیش از ماه مبارک رمضان، وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار از برنامه‌های خود برای کنترل قیمت کالاهای ضروری و اساسی گزارشی به مردم ارائه می‌کنند و وعده می‌دهند که در ماه مبارک هیچ‌گونه افزایش قیمتی نخواهیم داشت. امسال نیز این وعده‌ها داده شد، اما از همان نخستین روزها، قیمت انواع لبنیات، حبوبات، روغن و برنج و کالاهای کنسروی با افزایش قیمت مواجه شد و با گذشت دو هفته از ماه رمضان، قیمت گوشت قرمز در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سطح شهر با افزایش ۱۲ تا ۱۳ هزار تومانی روبه‌رو شده است. براساس قانون عرضه و تقاضا اگر تقاضا برای کالایی در بازار کاهش یابد، قیمت کالا خود به خود ارزان می‌شود و بالعکس. همان اتفاقی که در دو ماه گذشته برای مرغ افتاد و با کاهش تقاضا قیمت‌ها به شدت کاهش یافت، اما بنا به دلایلی بازار گوشت قرمز به رغم کاهش تقاضا با افزایش قیمت مواجه شد. به گفته فعالان بازار، دلالان در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها ارزان شوند.

پس از تعطیلات نوروزی، خبر رسید که تاریخ مصرف گوشت‌های منجمد وارداتی رو به پایان است. از این رو دولت در اقدامی هماهنگ انواع گوشت را به قیمت ۳۵تا ۴۰هزار تومان در سراسر کشور از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا عرضه‌کنندگان بخش خصوصی توزیع کرد. با این اقدام دولت، دامداران گله و شکایت را آغاز کردند؛ دامداران می‌گفتند: با افزایش قیمت نهاده‌های دامی، دام زنده روی دستشان مانده و شرکت پشتیبانی امور دام با توزیع گوشت‌های منجمد ارزان بازار را به هم ریخته است. هرچند که این اقدام دولت، موجب زیان دامداران شد، اما فرصت مناسبی برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه بود که بتوانند برای ایام ماه مبارک گوشت تهیه کنند و گوشت‌های منجمدی که به فروش برسد.

گوشت منجمد تاریخ‌دار و بدون تاریخ

به گزارش «جوان»، خبرهای رسیده از بازار گوشت حاکی از آن است که با توزیع انبوه گوشت‌های وارداتی در دو ماه گذشته، موجودی سردخانه‌های شرکت پشتیبانی امور دام رو به کاهش است و از آنجا که مجوز جدید از ماه‌های قبل برای واردات صادر نشده، قیمت‌ها نیز گران شده است. براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، گوشت منجمد باید کیلویی ۴۰هزار تومان از طریق فروشگاه‌های معتبر یا توزیع‌کنندگان مورد تأیید اتحادیه به فروش برسد، اما در چند روز گذشته با دسته‌بندی گوشت منجمد تاریخ‌دار و بدون تاریخ قیمت‌ها گران شده است. گوشت‌های بدون تاریخ (تاریخ‌شان پاک شده) کیلویی۴۲ هزار تومان، اما گوشت‌های تاریخ‌دار که در بازار بسیار کم است کیلویی ۵۲تا ۵۳ هزار تومان به فروش می‌رسد.

فعالان بازار معتقدند که گوشت‌های بدون تاریخ توسط شرکت پشتیبانی امور دام توزیع می‌شود، این گوشت‌ها توسط فروشگاه‌های عرضه‌کننده مرغ و گوشت به فروش می‌رسد، اما گوشت‌های توزیعی توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای تاریخ‌دار است، اما بسیار محدود و کم‌توزیع می‌شود.

همچنین روزگذشته، گوشت گرم گوسفندی مخلوط (با دنبه) کیلویی ۸۹ هزار تومان و بدون دنبه ۱۰۸هزار تومان و گوشت گوساله کیلویی ۹۵هزار تومان در تهران به فروش می‌رسید که نسبت به روزهای گذشته، قیمت آن هیچ گونه تغییری نداشته است.

علی خندان‌رو، رئیس اتحادیه گوشت گوساله در گفتگو با «جوان» دلیل این نابسامانی در بازار گوشت را کاهش تقاضا می‌داند و معتقد است، به دلیل کاهش تقاضا، قیمت‌ها گران شده است. وی در پاسخ به اینکه چرا قانون عرضه و تقاضا در بازار گوشت قرمز بالعکس عمل می‌کند، می‌گوید: نگران نباشید با گرم‌شدن هوا قیمت‌ها ارزان می‌شود! البته او تضمینی نمی‌کند که این بار نیز قانون به عکس عمل نکند!

وی در پاسخ به اینکه در ماه رمضان تقاضا افزایش می‌یابد و در این ایام باید قیمت‌ها ارزان شود، در ماه‌های غیر از ماه مبارک ارزانی گوشت قرمز برای اقشار ضعیف و متوسط اهمیت چندانی ندارد، سکوت کرده و تأکید می‌کند: مردم گوشت نمی‌خرند، قیمت‌ها هم گران می‌شود!

موجودی گوشت منجمد ته کشید

هر چند که رؤسای اتحادیه گوشت گوسفندی و گوساله تلاش می‌کنند دلایل غیرمنطقی را برای به هم ریختگی بازار بیان کنند، اما شواهد حاکی از آن است که موجودی گوشت‌های منجمد ستاد پشتیبانی امور دام ته کشیده و از آنجا که از زمستان پارسال هیچ گوشتی وارد کشور نشده، طبیعی است که قیمت‌ها در ایام ماه مبارک گران شود. به گفته فعالان بازار بخشی از گوشت‌هایی که به تازگی تاریخ‌شان پایان یافته و همچنان سالم هستند، تاریخ‌شان پاک شده و به مغازه‌دارها تحویل داده می‌شود. این گوشت‌ها در بازار فراوان است، اما نه مغازه‌دار ریسک می‌کند که تحویل بگیرد و نه مصرف‌کننده جرئت خریدشان را دارد. البته در این میان عده‌ای فرصت‌طلب نیز وجود دارند که به مشتری حقیقت ماجرا را نمی‌گویند و با قیمت همان ۵۲- ۵۳ هزار تومان می‌فروشند.

اکنون که گوشت‌های منجمد رو به پایان است و با توجه به نابسامانی بازار نهاده‌های دامی و گرم‌شدن هوا ضروری است که دولت تمهیدات درستی بیندیشد تا نه دامداران ضرر کنند نه مصرف‌کنندگان.

 

 

 

* جام جم

 

- قصه پر اشک پیاز

 

جام جم از مازاد پیاز و گوجه کشاورزان گزارش داده است: قصه تکراری ماندن محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان، امسال هم دوباره در حال تکرار است و این بار نوبت گوجه‌کاران و پیازکاران جنوب کشور است که به علت نبود خرید تضمینی از جانب دولت و مفت‌خری دلالان، چاره‌ای جز ریختن محصولات خود جلوی دام‌ها ندارند.

در روزها و هفته‌های اخیر و با برداشت محصولات کشاورزی همچون گوجه و پیاز، دلالان و واسطه‌ها این محصولات را با قیمت بسیار پایینی سر مزرعه از کشاورزان خریداری می‌کنند به طوری که بسیاری از کشاورزان با توجه به هزینه بالای برداشت محصول از خیر فروش آن گذشته‌اند.

هم‌اکنون کشاورزان و تولیدکنندگان پیاز و گوجه‌فرنگی در استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان، کرمان و خوزستان با معضل قیمت پایین فروش این محصولات مواجه شده‌اند. به دلیل نبود سامانه‌ای برای خرید و توزیع محصولات کشاورزی، دلالان تمام بازار محصولات کشاورزی را در احاطه خود گرفته‌اند و با خرید ارزان از کشاورز آن را با قیمت گزافی به دست مصرف‌کننده می‌رسانند.

از طرف دیگر ممنوعیت واردات توسط کشورهای همسایه همچون عراق و نبود تقاضای شرکت‌ها، نهادها و ادارات دولتی و حتی تالارها برای خرید باعث شده که محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان بماند. با این شرایط، دو راه برای کشاورزان زحمتکش بیشتر باقی نمی‌ماند؛ از یک طرف آنها یا باید آن را به قیمت پایین‌تر از هزینه‌های کشت به دلالان بفروشند یا آنها را به دام‌های خود بدهند.

به صورت کلی می‌توان گفت تقاضای پایین ناشی از ویروس کرونا، برداشت زیاد، ممنوعیت واردات توسط کشورهای همسایه، خودداری کارخانه‌های رب از خرید گوجه‌فرنگی و حضور دلالان از مهم‌ترین دلایل کاهش شدید قیمت محصولات کشاورزی یا دور ریختن آنها توسط کشاورزان است تا جایی که برخی از این کشاورزان حاضرند محصول خود را به دام‌ها بدهند ولی از فروش ارزان‌تر از هزینه‌های تولید خود خودداری کنند.

تقاضای پایین ادارات دولتی برای خرید محصولات کشاورزی

همزمانی برداشت محصولات گلخانه‌ای، پیاز و سیب‌زمینی با شیوع کروناویروس، بازار عرضه و تقاضا را تحت‌تأثیر قرار داده است، به طوری که بسیاری از ادارات دولتی و نهادها از جمله دانشگاه‌ها، خوابگاه‌های دانشجویی، تالارها و... محصولات کشاورزان را خریداری می‌کردند ولی این دستگاه‌ها به دلیل تعطیلی حاضر به خرید محصولات کشاورزی نیستند درنتیجه تقاضای خرید کاسته شده و محصولات در انبارها یا روی دست کشاورزان مانده است.

گوجه کرمان، کیلویی   500 تومان

1300 هکتار از اراضی کشاورزی قلعه‌گنج در استان کرمان به کشت گوجه‌فرنگی اختصاص پیدا کرده است، در همین خصوص یکی از کشاورزان این شهرستان گفت: فصل برداشت گوجه‌فرنگی ما رسیده ولی متاسفانه قیمت آن با افت شدیدی روبه‌رو بوده است.

وی افزود: تا 2هفته قبل هر کیلو گوجه‌فرنگی 4000 تا 5000 تومان بود ولی در حال حاضر محصولمان را کیلویی 500 تومان خریداری می‌کنند.

یکی دیگر از کشاورزان قلعه‌گنجی گفت: با این هزینه نهاده‌های کشاورزی (بذر و کود) بالا و قیمت فروش بسیار پایین بعید است دیگر سال بعد اقدام به کشت گوجه کنیم، از طرف دیگر کارخانه رب شهرستان به هیچ وجه محصول ما را خریداری نمی‌کند.

در این باره شهسواری، فرماندار قلعه‌گنج اظهار کرد: با نزدیک شدن به پیک برداشت محصول گوجه‌فرنگی کشاورزان با افت شدید قیمت مواجه شد که بلافاصله با تشکیل جلسات فوق‌العاده کارخانجات رب ملزم شدند محصول کشاورزان را خریداری کنند.

وی افزود: برای این کار مشوق‌هایی در نظر گرفته شده و قرار است تا یک میلیارد تومان یارانه دولتی و دو میلیارد تومان تسهیلات با سود 10 درصد برای این کارخانجات تخصیص یابد.

همچنین در حالی که فرماندار رودبارجنوب در حاشیه بازدید از میدان تره‌بار این شهرستان از خرید توافقی گوجه‌فرنگی توسط صندوق تعاون روستایی جنوب کرمان خبر داد، صف انتظار کشاورزان برای فروش محصولات خود در میدان تره‌بار طولانی‌تر شد تا دلالان یا همان دایه‌های عزیزتر از مادر با حضور در میدان انگ خوب نبودن را بر محصولات بزنند.

دلالان با حضور در مزارع جنوب کرمان بستری مناسب را برای ثروت‌اندوزی و غارت دستمزد کشاورزان فراهم دیده‌اند و مسؤولان نیز نظاره‌گر هستند.

این در حالی است که قیمت هر کیلو گوجه تا دو ماه قبل در شهر کرمان به ۱۲هزار تومان هم رسید اما هم‌اکنون قیمت هر کیلو گوجه به زیر هزار تومان رسیده است و چون این محصول به‌سرعت خراب می‌شود دلالان با حضور در مزارع با قیمت‌های اندک در حال خرید محصول هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز گفت: طبق برنامه‌ریزی این سازمان ۱۲ هزار هکتار از اراضی جنوب کرمان به کشت گوجه‌فرنگی اختصاص می‌یابد که طبق برآورد کارشناسان، از این میزان ۴۵۰ هزار تن محصول گوجه‌فرنگی تولید می‌شود.

سعید برخوری پیک برداشت محصول گوجه‌فرنگی جنوب کرمان را ۲۵ فروردین تا ۲۰ اردیبهشت‌ برشمرد و گفت: ۵۰ درصد گوجه جنوب کرمان در شهرستان رودبار جنوب کشت می‌شود.

پیاز هرمزگان 200 تومان

شهرستان میناب به‌عنوان قطب تولید پیاز کشور با اختصاص بیش از 4200 هکتار از اراضی شهرستان به کشت پیاز یکی از مراکز صادرکننده این محصول به استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی است.محمد سالاری یکی از کشاورزان پیازکار منطقه توکهور و هشتبندی می‌گوید: در ابتدای فصل برداشت قیمت هر کیلو پیاز بین 4000 تا 5000 تومان بود، اما دلالان حالا که همه محصول برداشت شده کیلویی ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان از ما خریداری می‌کنند.

علی آخوندی دیگر کشاورز این منطقه بیان می‌کند: با افت شدید قیمت، هزینه برداشت این محصول از روی زمین بیشتر از قیمتی است که در بازار به فروش می‌رسد و ما کشاورزان ناچاریم به دلیل ضرر زیاد محصول را برداشت نکنیم. یکی از پیازکاران شرق هرمزگان هم در این باره عنوان کرد: سال گذشته دولت تعرفه‌های صادراتی را حذف کرد و کشاورزان با افزایش قیمت مواجه شدند به همین دلیل تعداد قابل‌توجهی از مردم برای کشت پیاز در سال جاری ترغیب شدند اما در سال جاری با افت قیمت، محصول روی دست مردم مانده است.

وی گفت: هزینه کشت پیاز در هر هکتار بسیار بیشتر از سایر محصولات است که هزینه خرید بذر بخش عمده را تشکیل می‌دهد. بسیاری از کشاورزان با وام و قرض از دیگران اقدام به کشت محصول کرده‌اند و اگر چاره‌اندیشی نشود مردم با مشکل جدی مواجه خواهند شد.

به گفته یک کشاورز مینابی، دلالان قیمت‌های بسیار پایین و زیر هزار تومان

پیشنهاد می‌دهند و برخی از کشاورزان هم برای این‌که بتوانند بخشی از قرض‌هایشان را بدهند محصول را می‌فروشند و برخی هم ترجیح می‌دهند محصول را برداشت نکنند و زمین‌ها را شخم بزنند.

مسؤولان چه می‌گویند؟

در همین خصوص علی باقرزاده همائی، رئیس جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: متاسفانه با گرم‌تر شدن هوا و افزایش کشت دوم پیاز در استان هرمزگان برای برخی کشاورزان امکان فروش محصولاتشان فراهم نشد. ولی خوشبختانه بیشتر کشاورزان در هفته‌های گذشته محصول خود را به قیمتی بالاتر فروخته بودند ولی برای همین 4000 الی 5000 تن پیاز باقیمانده نیز قرار شده تعاونی‌های استان این محصولات را خریداری کنند.

رئیس جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: البته طبیعتا نباید این مشکل پیش می‌آمد ولی با ظهور بیماری کرونا در سراسر کشور و عدم خرید محصولات کشاورزی همچون پیاز و گوجه توسط ادارات و نهادهای دولتی مازاد عرضه روی دست تولیدکنندگان و کشاورزان مانده است، البته این امر فقط مختص به هرمزگان نبوده و دیگر استان‌ها نیز با این معضل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

عباس مؤیدی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میناب پیش‌بینی کرد بیش از ۱۷۰ هزار تن محصول پیاز برداشت شود، اما با این میزان سطح زیر کشت محصول پیاز از کشاورزان کیلویی ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان خریداری می‌شود.

وی اظهار کرد: عمده‌ترین دلیل افت قیمت پیاز در این شهرستان همزمانی فصل برداشت پیاز در سایر استان‌های کشور است.رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میناب افزود: برای رفع این مشکل کشاورزان مکاتباتی با اداراتی که مسؤولیت تنظیم بازار را بر عهده دارند انجام شده تا ان‌شاءا... به‌زودی این مشکل حل شود.

ابراهیم کمالی رئیس شورای اسلامی مجتمع امام هشتبندی هم در این زمینه اظهار کرد: با بالا رفتن نرخ ارز در چند سال اخیر، قیمت نهاده‌های کشاورزی نظیر بذر، کود و سم که بیشتر آنها وارداتی است افزایش سرسام‌آوری پیدا کرده و هزینه تولید هر کیلوگرم محصول را برای کشاورزان چندین برابر کرده است.

 

 

 

 

* جهان صنعت

 

- گشایش دروازه واردات

 

جهان صنعت به بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس پرداخته است:  به نظر می‌رسد برخی از نمایندگان مجلس هر طور که شده قصد دارند در آخرین روزهای حضور خود در مجلس، طرح تشکیل وزارت بازرگانی را به سرانجام برسانند. اگرچه دولت طی سال‌های اخیر برای سر و سامان دادن به حوزه تجارت و تنظیم بازار کشور اصرار زیادی در مورد تشکیل وزارت بازرگانی نشان داده است اما به دلیل بار مالی تشکیل وزارتخانه جدید و همچنین احتمال افزایش اختیارات وارداتچی‌ها در کشور، نهایی شدن این طرح بارها با مخالفت روبه‌رو شد. در واقع طرح یاد شده با وجود اینکه با همراهی دولت در مجلس به تصویب رسید اما به دلیل مشکلاتی که در متن طرح مجلس وجود داشت، چند مرتبه توسط شورای نگهبان به مجلس عودت داده شد. شورای نگهبان معتقد بود که طرح مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی، بار مالی دارد و نمایندگان نمی‌توانند طبق قانون طرحی را تصویب کنند که بار مالی داشته باشد.

اما با وجود ایرادات شورای نگهبان و انتقاد فعالان تولیدی کشور، اکنون نمایندگان مجلس می‌خواهند شانس خود را برای تشکیل وزارت بازرگانی البته برای آخرین مرتبه امتحان کنند. بنابراین اگر این طرح هفته جاری در صحن علنی مجلس تصویب و توسط شورای نگهبان تایید شود، وزارت بازرگانی مجدداً تشکیل و اختیارات تجاری از وزارتخانه‌های «صنعت، معدن و تجارت» و «جهاد کشاورزی» به این وزارتخانه جدید منتقل خواهد شد. بر همین اساس تولیدکنندگان کشور در سال جهش تولید در بیم احیای وزارت بازرگانی به سر می‌برند و در انتظار تصمیم مجلس برای تصویب یا عدم تصویب طرح تاسیس وزارت بازرگانی هستند؛ آنها انتظار دارند دولت و مجلس در سال جهش تولید اقدامی ضد تولید داخلی انجام ندهند تا تولیدکنندگان بتوانند بدون دغدغه نسبت به تشدید واردات، در مسیر تحقق شعار سال گام بردارند.

بی‌توجهی به آیین‌نامه داخلی مجلس

اما نکته قابل توجه در خصوص این طرح این است که برخی نمایندگان مجلس به هر قیمتی که شده قصد دارند طرح یادشده را نهایی کنند. بر همین اساس هیات‌رییسه مجلس بدون اینکه کمیسیون اجتماعی جلسه‌ای برای بررسی مجدد طرح تشکیل وزارت بازرگانی تشکیل داده باشد، این طرح را در دستور کار صحن علنی مجلس قرار داده است. در واقع در روزهای پایانی مجلس دهم، هیات‌رییسه مجلس با همکاری هیات‌رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس تلاش می‌کنند تکلیف طرح تشکیل وزارت بازرگانی در همین دوره مجلس مشخص شود و درخواست مهم حسن روحانی رییس‌جمهور مبنی بر تشکیل این وزارتخانه تحقق یابد.

در همین راستا و در حالی که به اذعان چند نفر از اعضای کمیسیون اجتماعی‌، این کمیسیون هیچ جلسه‌ای برای بررسی مجدد طرح تشکیل وزارت بازرگانی (بعد از ارجاع از جلسه علنی مجلس در تاریخ ۱ دی‌ماه) تشکیل نداده است، این طرح مجدداً در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته و امروز تعیین تکلیف خواهد شد.در همین خصوص عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: قرار بود طرح تشکیل وزارت بازرگانی به کمیسیون اجتماعی مجلس بازگردد اما این اتفاق رخ نداد و طرح یادشده بدون بررسی در این کمیسیون به صحن آورده شده است. بنابراین احتمالاً همان گزارش قبلی را به صحن آورده‌اند. این در حالی است که این موضوع برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس است.

محمد حسین فرهنگی در خصوص در دستور کار قرار گرفتن بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس گفت: بنده مخالف تشکیل وزارت بازرگانی هستم. اما متاسفانه در مجلس عده‌ای به دنبال تشکیل وزارت بازرگانی به هر قیمتی هستند.

نماینده مردم تبریز با بیان اینکه بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس است، گفت: البته این موضوع برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس است و هیات‌رییسه مجلس در این باره باید پاسخگو باشد.وی در ادامه افزود: اخذ تصمیم به این مهمی در آخرین روزهای مجلس غیرقابل پیش‌بینی بود. در حال حاضر در زمان مناسبی برای بررسی طرح یادشده قرار نداریم.فرهنگی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی مغایر با شعار سال است، گفت: در سال جهش تولید با تشکیل وزارت بازرگانی واردات افزایش خواهد یافت و خودکفایی کشور در تولید محصولات استراتژیک تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت. نماینده مردم تبریز تصریح کرد: در زمان تصویب اولیه طرح یادشده در صحن هم تخلف‌هایی صورت گرفت. در واقع هم کلیات طرح و هم ماده‌های آن باید با دو سوم آرا تصویب می‌شد که به دلایل نامعلومی هیات‌رییسه مجلس آن را نپذیرفت.

اتفاق نادر در مجلس

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با تاکید بر اینکه در چند ماه گذشته جلسه‌ای در این کمیسیون در خصوص بررسی ایرادات شورای نگهبان بر طرح تشکیل وزارت بازرگانی برگزار نشده است، گفت: اینکه طرح یادشده چرا مستقیما به صحن علنی مجلس آورده شده را باید از هیات‌رییسه مجلس سوال کرد.

سمیه محمودی افزود: در هفته‌های گذشته اصلاً جلسه‌ای در کمیسیون اجتماعی برگزار نشده است. احتمالاً ایرادات شورای نگهبان در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد که اتفاقی نادر در مجلس است.

نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه ارجاع مستقیم طرح اعاده شده از شورای نگهبان به صحن علنی مجلس تخلف است، گفت: قرار بود طرح یادشده بعد از ایرادات شورای نگهبان به کمیسیون اصلی طرح که کمیسیون اجتماعی است بازگردد و کمیسیون در خصوص آن تصمیم گیرد. اما اینکه طرح یادشده چرا مستقیماً به صحن علنی مجلس آورده شده را باید از هیات‌رییسه مجلس سوال کرد.وی ادامه داد: طرح تشکیل وزارت بازرگانی بارها در صحن علنی مجلس بررسی و رد شده است به طوری که بنده نیز در گذشته به این طرح رای منفی داده بودم چرا که نه تنها در گذشته بلکه همچنان شاهد مشکلاتی در تنظیم بازار کشور هستیم و امیدواریم نمایندگان مجلس تصمیم درستی در این باره بگیرند.به گفته محمودی، در سال جهش تولید، تولید داخل نباید تحت‌الشعاع قرار گیرد. از طرفی تقویت بازرگانی و صادرات هم نباید مغفول واقع شود.

تولید و بازرگانی باید در مجموعه واحد باشند

همچنین احمد بیگدلی دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس گفت: این طرح در کمیسیون اجتماعی بررسی نشده و مستقیماً به صحن آورده شده که تخلف آیین‌نامه‌ای هیات‌رییسه مجلس است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس طرح‌ها و لوایحی که شورای نگهبان بر آنها ایراد می‌گیرد، برای بررسی باید به کمیسیون مربوطه خود بازگردد و مورد بررسی قرار گیرد. در حال حاضر طرح تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون اجتماعی اصلاح نشده و مستقیماً به صحن آورده شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: طرح تشکیل وزارت بازرگانی در یک سال گذشته بارها در مجلس بررسی و با آن مخالفت شده است. در کشورهای موفق دنیا تولید و بازرگانی در یک مجموعه واحد هستند چراکه تفکیک آنها زمینه‌ساز صدمات و آسیب‌های فراوان است.

ضربه به تولید و اشتغال کشور

فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان مختلف نیز معتقدند تشکیل مجدد وزارت بازرگانی نه تنها کمکی به تولید کشور نمی‌کند بلکه با افزایش واردات، باعث از بین رفتن تولید و اشتغال در داخل کشور خواهد شد. از این رو مطرح شدن دوباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی با واکنش منفی تولیدکنندگان نیز روبه‌رو شده است. در همین خصوص جمشید بردبار، از تولیدکنندگان کشور معتقد است که با تشکیل وزارت بازرگانی، فعالیت‌های بازرگانی نسبت به فعالیت‌های تولیدی ارجحیت پیدا می‌کند.

وی درباره پیامدهای این موضوع اظهار کرد: اگر وزارت بازرگانی مجدداً تشکیل شود، همه تلاش‌هایی که طی این چند سال برای ایجاد تعادل بین بخش تولید و بخش بازرگانی انجام شده از بین خواهد رفت و در نهایت این تولید و اشتغال کشور است که آسیب خواهد دید.این تولیدکننده کنتور کشور پیش‌بینی کرد که اگر طرح تشکیل وزارت بازرگانی توسط نمایندگان مجلس تصویب شود، تولید در کشور به جای اینکه جهش کند، نزول خواهد کرد.

بردبار همچنین بر این نکته مهم تاکید کرد که با تشکیل وزارت بازرگانی، واردات محصولات مصرفی و لوکس جای واردات مواد اولیه را خواهد گرفت و این موضوع با توجه به محدودیت‌های ارزی کشور مشکل ایجاد خواهد کرد.

افزایش هزینه‌های دولت

مجید محمدحسینی، تولیدکننده دارو نیز از پیچیده شدن بوروکراسی اداری کشور ابراز نگرانی کرد و معتقد است با تشکیل وزارت بازرگانی، بدنه دولت بزرگ‌تر خواهد شد و این امر افزایش هزینه‌های دولت را نیز در پی دارد.

وی با تاکید بر اهمیت بخش بازرگانی در اقتصاد کشور گفت: بخش تولید و بخش بازرگانی مکمل یکدیگر هستند و اگر از هم جدا شوند مشکلاتی پیش خواهد آمد چون بعضاً سیاست‌های تولید با سیاست‌های بازرگانی در تعارض هستند.این تولیدکننده دارو معتقد است برای اینکه بازرگانی در خدمت تولید قرار بگیرد، باید بخش تولید و بازرگانی توسط یک نهاد یا وزارتخانه مدیریت شوند تا تامین نیازهای تولید در اولویت بخش بازرگانی قرار گیرد.محمد حسینی همچنین اظهار کرد: در حاضر بخش بازرگانی و تولید در کشورهای پیشرفته دنیا در یک نهاد جمع شده است و باید در ایران هم به همین شکل باشد.

دست وارداتچی‌ها باز می‌شود

رضا رضایی، دیگر تولیدکننده کشور نیز این نگرانی را دارد که با تشکیل وزارت بازرگانی، دست وارداتچی‌ها بازتر از همیشه شود.به گفته وی، ما نمی‌گوییم که بخش بازرگانی نباشد بلکه می‌گوییم که بخش صنعت و بازرگانی دو بال توسعه کشور هستند و هر دو باید فعال باشند اما نه به این صورت که با تشکیل وزارت بازرگانی دست وارداتچی‌ها باز شود.

این قطعه‌ساز کشور معتقد است اگر نقطه ضعفی در ساختار فعلی وجود دارد باید آن نقطه ضعف را پیدا و اصلاح کرد. در غیر این صورت با تاسیس یک وزارتخانه جدید صرفاً دولت بزرگ‌تر خواهد شد.حال باید دید نمایندگان مجلس در مقابل این تخلفات هیات‌رییسه مجلس و هیات‌رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس سکوت خواهند کرد و اجازه بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس را خواهند داد یا شاهد تحقق درخواست مهم رییس‌جمهور از مجلس دهم و تشکیل این وزارتخانه خواهیم بود؟

 

 

 

 

* دنیای اقتصاد

 

- نقش مصوبات دولت در گرانی خودرو

 

دنیای اقتصاد مسیرهای پیش رو برای تنظیم بازار خودرو را بررسی کرده است:   افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو، واکنش حسن روحانی رئیس‌جمهور را نیز برانگیخت.

رئیس‌جمهور روز جمعه در گفت‌وگو با رضا رحمانی، وزیر صمت موضوع افزایش قیمت خودرو را بسیار حائز اهمیت خوانده و با اشاره به اینکه تا کنون دو بار در جلسات ستاد اقتصادی دولت این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر ضرورت نظارت و کنترل دقیق بر قیمت خودرو تاکید و اظهار کرد که افزایش قیمت خودرو به این شکل خلاف مصوبه ستاد اقتصادی دولت بوده و قابل پذیرش نیست و وزارت صمت موظف است سریعا برای کنترل این موضوع ورودکرده و با اقدام خلاف در افزایش قیمت خودرو مقابله کند.

در شرایطی وضعیت بازار خودرو مورد انتقاد رئیس‌جمهور واقع شده که بخشی از نوسانات موجود در بازار مربوط به تصمیماتی است که وزارت صمت همزمان با مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه مبنی بر حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری و سپردن این مسوولیت به سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار اتخاذ کرد.

در حال حاضر بیش از یک ماه و نیم از سال جدید می‌گذرد، اما همچنان تکلیف قیمت‌گذاری خودرو از مبدأ مشخص نیست. این وضعیت هم خودروسازان را بلاتکلیف و هم دست مصرف‌کننده واقعی را از خرید خودرو کوتاه کرده است، با این حال بخشی از واسطه‌گران با موج سواری بر بی‌تصمیمی سیاست‌گذار کلان خودرو برای تعیین قیمت‌ها نهایت استفاده و بهره را از بازار کنونی می‌برد.

از دیگر سو حذف بعضی از محصولات خودروسازان از خطوط تولید سبب شده تا تیراژ تولید خودروسازان از این ناحیه تهدید شود و این سیگنال بیش از پیش روی نوسان قیمت‌ها اثر گذار باشد. هر چند وزارت صمت خود به‌طور مشخص برای حذف این محصولات اقدام نکرده است و به نوعی حذف این خودروها از سوی برخی مراجع تصمیم‌ساز از جمله سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت از محیط زیست به سیاست‌گذار کلان خودرو تحمیل شده است.

به این ترتیب با توجه به برنامه‌ریزی برای حذف برخی محصولات و همچنین بی‌برنامگی و بلاتکلیفی سیاست‌گذار کلان خودرو برای تعیین قیمت‌های جدید محصولات در کارخانه این سوال مطرح است که وزارت صمت و رضا رحمانی به‌عنوان سکاندار این وزارتخانه چه راهکارهایی را می‌تواند مدنظر قرار دهد تا به درخواست بالاترین مقام اجرایی کشور پاسخی مناسب دهد؟

راهکارهای پیش‌رو   

در ارتباط با راهکارهایی که پیش روی وزارت از صمت قرار دارد می‌توان چند راهکار را متصور بود هرچند برخی از این راهکارها مسیرهای رفته‌ای است که به‌نظر می‌رسد باز هم در دستور کار وزارت صنعت قرار خواهد گرفت.

به‌عنوان نمونه دم‌دست‌ترین راهکار وزارت صمت در این ارتباط ایجاد محدودیت برای پلت‌فرم‌های منتشرکننده آگهی خودرو است. مسیری رفته که نتیجه مطلوبی در پی نداشته است. وزارت صمت به‌طور حتم با همکاری برخی از نهادهای نظارتی سایت‌های انتشار دهنده آگهی را تحت فشار قرار خواهد داد تا از درج قیمت در آگهی‌های خود خودداری کنند. دیگر اقدام وزارت صمت در این راستا می‌تواند سوق دادن بازار به سمت اقدامات پلیسی و بگیر و ببند برخی از افراد به‌عنوان دلال و بر هم زننده بازار باشد مانند همان اقدامی که پیش‌تر نمونه آن را در بازار ارز در سال‌های پیش شاهد بودیم.

همان طور که اشاره شد این راهکار، راهکاری دم دستی است اما به همان میزان که دم دستی است بدون اثر خواهد بود دلیل آن هم مشخص است. پیش‌تر این اقدام در بازار ارز در دستورکار قرار گرفت و نتیجه آن انتقال داد و ستدها از سطح خیابان به فضای مجازی و به‌طور پنهانی بود.

راهکار دیگر می‌تواند فشار وزارت صمت به شرکت‌های خودروساز برای افزایش تیراژ و به دنبال آن تزریق بیشتر به بازار باشد.

این اقدام نیز با موانعی مواجه است. بی‌تردید اولین مانع در این ارتباط وضعیت نامناسب تولید در شرکت‌های خودروساز است. خودروسازان از یک طرف با تحریم‌ها دست به گریبان هستند از طرف دیگر نیز وضعیت نقدینگی و زیان انباشته این شرکت‌ها به میزانی است که امکان سفارش‌گذاری برای قطعات مورد نیاز خطوط تولید از منابع داخلی را ندارند.

در کنار این شرایط شیوع ویروس کرونا مزید بر علت شده و دست خودروسازان را برای افزایش تیراژ در کوتاه‌مدت بیش از پیش بسته است. به این وضعیت باید بحث تعهدات معوقه را نیز اضافه کرد. خودروسازان همچنان با سونامی تعهدات معوقه مواجه هستند بنابراین برای عرضه خودرو در طرح‌های فروش فوری و همچنین پیش‌فروش که پیش‌تر برای کنترل بازار در دستورکار قرار می‌گرفت، دست بازی ندارند.

راهکار دیگر می‌تواند تعیین قیمت خودرو در حاشیه بازار از مبدأ باشد.

این راهکار نزدیک به یک ماه در بهمن ۹۷ مورد توجه وزارت صمت قرار گرفت اما به‌دلیل نامشخصی به سرعت از دستور کار خارج شد. وزیر صمت در اظهار نظری درباره این شیوه قیمت‌گذاری آن را ناکارآمد دانسته بود.

کارشناسان خودرو بعد از حذف شیوه قیمت‌گذاری در کارخانه براساس حاشیه بازار بارها اعلام کردند این شیوه در کوتاه‌مدت شاید قیمت‌ها را افزایشی کند، اما در یک بازه ۶ ماهه تا یک ساله به تعادل قیمت‌ها در بازار منجر شده و نمودار قیمت در بازار را نزولی می‌کند.

به‌نظر می‌رسد وزارت صمت در شرایط فعلی تنها قادر خواهد بود با اهرم قیمت‌گذاری در حاشیه بازار تا حدودی قیمت‌ها را در بازار کنترل کرده و خواسته رئیس‌جمهور را در ارتباط با متعادل کردن قیمت‌ها در بازار اجابت کند در غیر این صورت هر راهکاری در دستور کار مسوولان ارشد وزارت صمت قرار گیرد نمی‌تواند وضعیت بازار را به تعادل برساند هر چند هر راهکار دیگری جز آزادسازی قیمت‌ها در بهترین شرایط می‌تواند قیمت‌ها در بازار را اندکی کاهشی کند اما تجربه نشان داده که پس از مدت کوتاهی بار دیگر فنر قیمتی آزاد خواهد شد.

 

 

 

- واکنش تولیدکنندگان به تشکیل وزارت بازرگانی

 

دنیای اقتصاد درباره تشکیل وزارت بازرگانی گزارش داده است: دهمین دوره مجلس در حالی ۳۱ اردیبهشت به کار خود پایان می‌دهد که جنجالی‌ترین طرح‌های سال قبل در آخرین روزهای کاری روی میز بهارستان‌نشین‌ها است. طرح تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی (اعاده شده از شورای نگهبان) یکی از این طرح‌ها است که هفته جاری از سوی نمایندگان مجلس بررسی می‌شود. تجزیه و ترکیب وزارت «صمت» سریال دنباله‌داری است که موافقان و مخالفان زیادی دارد؛ اما در شرایط فعلی بسیاری از کارشناسان اقتصادی این تصمیم را بازگشت به عقب ارزیابی کرده و معتقدند تشکیل مجدد وزارت بازرگانی کمکی به تولید نمی‌کند، بلکه منجر به تقویت واردات خواهد شد.

تجزیه و ترکیب سریالی «صمت»

جنجالی‌ترین طرح‌های سال قبل در آخرین روزهای کاری مجلس دهم روی میز بهارستان‌نشین‌ها قرار گرفته است. تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی که از پرمناقشه‌ترین طرح‌های ارائه‌شده از سوی سیاست‌گذاران بود، یکی از پرونده‌هایی است که این هفته بررسی خواهد شد. این طرح اعاده شده از سوی شورای‌نگهبان البته واکنش‌هایی از سوی مخالفان و موافقان داشته است. مخالفان این طرح معتقدند تشکیل مجدد وزارت بازرگانی نه‌تنها کمکی به تولید کشور نمی‌کند، بلکه منجر به تقویت واردات و از بین رفتن تولید و اشتغال در کشور خواهد شد.

سابقه تغییر ساختار سیاست‌گذاری تجاری کشور محدود به دهه ۹۰ نمی‌شود، بلکه بارها قبل و پس از انقلاب ساختار تجارت در کشور تغییر یافته است. اما آخرین تغییر ساختار در سال ۱۳۹۰ رخ داد که طبق آن دو وزارتخانه «صنعت و معدن» و «بازرگانی» با یکدیگر ادغام شدند و وزارت «صنعت، معدن و تجارت» تشکیل شد.

با تشکیل این وزارتخانه جدید، تمام اختیارات تجاری در وزارتخانه جدید متمرکز شد. اما دو سال بعد با تصویب قانون «تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی»، بهارستان‌نشین‌ها بازهم ساختار سیاست‌گذاری تجاری کشور را تغییر دادند و این‌بار اختیارات تجاری حوزه کشاورزی را از وزارت «صنعت، معدن و تجارت» به وزارت «جهادکشاورزی» منتقل کردند تا سیاست‌های حوزه کشاورزی اعم از تولید و کشاورزی در یک وزارتخانه و به‌صورت متمرکز انجام شود و از ناهماهنگی‌ها پرهیز شود.

هنوز چند سالی از این تحولات نگذشته بود که این‌بار دولت لایحه‌ای برای تاسیس مجدد وزارت بازرگانی به مجلس ارائه کرد، اما به‌رغم اصرار دولت برای تصویب این لایحه، نمایندگان مجلس ۳ بار با آن مخالف کردند تا اینکه نهایتا تعدادی از نمایندگان طرحی را برای تاسیس وزارت بازرگانی تحویل هیات‌رئیسه مجلس دادند تا بتوانند خواسته دولت مبنی بر تاسیس وزارت بازرگانی را از مسیر دیگری پیگیری کنند. این طرح با وجود اینکه با همراهی دولت در مجلس به تصویب رسید اما به دلیل مشکلاتی که در متن طرح مجلس وجود داشت، چند مرتبه توسط شورای‌نگهبان به مجلس عودت داده شد. شورای‌نگهبان معتقد بود طرح مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی، بار مالی دارد و نمایندگان نمی‌توانند طبق قانون طرحی را تصویب کنند که بار مالی داشته باشد.

با وجود ایرادات شورای‌نگهبان و انتقاد فعالان تولیدی کشور، اکنون نمایندگان مجلس می‌خواهند شانس خود را برای تشکیل وزارت بازرگانی البته برای آخرین‌مرتبه امتحان کنند. اگر این طرح هفته جاری در صحن علنی مجلس تصویب و توسط شورای‌نگهبان تایید شود، وزارت بازرگانی مجددا تشکیل و اختیارات تجاری از وزارتخانه‌های «صنعت، معدن و تجارت» و «جهادکشاورزی» به این وزارتخانه جدید منتقل خواهد شد.

حال براساس آخرین خبرها که در مصاحبه «خبرگزاری فارس» با نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس منتشر شده، علی ساری اعلام کرده است که کمیسیون اجتماعی مجلس برای بررسی این طرح به‌منظور رفع ایرادات جلسه‌ای نداشته و کار بررسی در کارگروه تخصصی کمیسیون انجام شده است. به گفته او، روال کار در کمیسیون این است که بعضی طرح‌ها که نیاز به بررسی بیشتری دارند از صحن کمیسیون به کارگروه تخصصی ارجاع و بررسی‌های بیشتر در این کارگروه انجام شود.

واکنش تولیدکنندگان

در این میان، اما مطرح شدن دوباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی با واکنش منفی تولیدکنندگان روبه‌رو شده است؛ طبق گزارش خبرگزاری مهر، جمشید بردبار از تولیدکنندگان کشور معتقد است با تشکیل وزارت بازرگانی، فعالیت‌های بازرگانی نسبت به فعالیت‌های تولیدی ارجحیت پیدا می‌کند. او درباره پیامدهای این موضوع می‌گوید: اگر وزارت بازرگانی مجددا تشکیل شود همه تلاش‌هایی که طی این چند سال برای ایجاد تعادل بین بخش تولید و بخش بازرگانی انجام شده از بین خواهد رفت و در نهایت این تولید و اشتغال کشور است که آسیب خواهد دید. این تولیدکننده پیش‌بینی می‌کند اگر طرح تشکیل وزارت بازرگانی توسط نمایندگان مجلس تصویب شود، تولید در کشور به جای اینکه جهش کند، نزول خواهد کرد.

بردبار همچنین بر این نکته مهم تاکید می‌کند که با تشکیل وزارت بازرگانی، واردات محصولات مصرفی و لوکس جای واردات مواد اولیه را خواهد گرفت و این موضوع با توجه به محدودیت‌های ارزی کشور مشکل ایجاد خواهد کرد. مجید محمد حسینی، تولیدکننده دارو نیز از پیچیده شدن بوروکراسی اداری کشور ابراز نگرانی می‌کند و معتقد است با تشکیل وزارت بازرگانی، بدنه دولت بزرگ‌تر خواهد شد و این امر افزایش هزینه‌های دولت را نیز در پی دارد. رضا رضایی، دیگر تولیدکننده کشور این نگرانی را دارد که با تشکیل وزارت بازرگانی، دست وارداتچی‌ها بازتر از همیشه شود.

در حالی بسیاری از تولیدکنندگان کشور از تفکیک وزارت صمت نگرانند که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس روز گذشته گفت: امسال سال جهش تولید نامگذاری شده است، مقام معظم رهبری هم گفته‌اند باید به سمت تولید و ساخت داخل برویم. جای سوال است که چرا دولت به دنبال ایجاد وزارت بازرگانی است که ماموریت آن واردات و نگاه به خارج است. سید راضی نوری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت: سیاستگذاری تولید و بازرگانی محصولات نیازمند مدیریت واحد، یکپارچه و در یک وزارتخانه است. به گفته او، به واسطه تجمیع چند سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایجاد قانون تمرکز شاهد اتفاقات بسیار خوبی در زمینه خودکفایی و کاهش واردات در کشور بودیم.

با این حال تولیدکنندگان کشور در سال جهش تولید در بیم احیای وزارت بازرگانی به سر می‌برند و در انتظار تصمیم مجلس برای تصویب یا عدم تصویب طرح تاسیس وزارت بازرگانی هستند؛ آنها انتظار دارند دولت و مجلس در سال جهش تولید اقدامی ضد تولید داخلی انجام ندهند تا تولیدکنندگان بتوانند بدون دغدغه نسبت به تشدید واردات، در مسیر تحقق شعار سال گام بردارند.

 

 

 

* شرق

 

- مصوبه تجدیدارزیابی شرکت‌ها عامل رشد نامتعارف بورس

 

شرق درباره پشت‌پرده سودهای بورس گزارش داده است: هیئت وزیران دی سال گذشته مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که شاید همین مصوبه ویترین رنگارنگی را توانست مقابل چشم میلیون‌ها خریدار تزیین کند؛ مصوبه‌ای که در آن شرکت‌ها با تجدید ارزیابی دارایی‌های‌شان (قیمت‌گذاری جدید دارایی‌ها براساس تورم) می‌توانند افزایش سرمایه دهند؛ اما افزایش سرمایه تنها پیامد این ابلاغیه نیست و کارشناسان معتقدند اهدافی مانند پوشاندن زیان انباشته، افزایش بهای تولید کالاها و خدمات عمومی و فروش سهام شرکت‌ها به قیمتی بالاتر از ثمرات دیگر مصوبه مورد اشاره است.

در واقع هدف از تجدید ارزیابی، فرار از مشمولیت ماده 141 قانون تجارت است که بیان می‌کند شرکت‌هایی که زیان‌شان از نصف سرمایه بیشتر شود، باید یا افزایش سرمایه بدهند یا باید منتظر تقاضای اعلام ورشکستگی از طرف ذی‌نفعان باشند. حال با تجدید ارزیابی دارایی‌ها به ‌جای افزایش سرمایه نقدی و بالابردن موجودی نقدی، دارایی‌های ثابت را بالا می‌برند و از آن محل سرمایه را افزایش می‌دهند.

در میزگرد روزنامه «شرق» که به دلیل شیوع بیماری و محدودیت‌های حضور افراد به صورت مجازی برگزار شد با علی امانی، غلامحسین دوانی، منصور شمس‌احمدی، مجید میراسکندری، چهار نفر از حسابرسان کشور که اعضای اسبق شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی ایران و شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران هستند و محسن قاسمی دبیرکل انجمن حسابداران خبره ایران، برگزار کرده؛ ضمن بررسی این اقدام دولت تأکید شد: تجدید ارزیابی‌های انجام‌شده چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی، به دلایلی که در این میزگرد به آن پرداخته شده، براساس مبانی صحیح و منطقی صورت نگرفته و همین ارزیابی نادرست مبنای ارزیابی سهام قرار گرفته است.

به گفته این کارشناسان یکی از اثرات تجدید ارزیابی در بازار سرمایه به‌ویژه در چند سال اخیر و این روزها، تزیین ویترین ترازنامه برای فروش سهام است، غافل از آنکه با این کار هرچند ممکن است ترازنامه تزیین شود؛ اما سود و زیان همان است که بود. تعیین قیمت سهام از روی ترازنامه‌ای که دارایی‌های آن را به خاطر مثلا بالارفتن قیمت ارزهای خارجی، متورم کرده‌ایم، بسیار خطرناک است؛ چراکه قیمت سهام باید منعکس‌کننده سودآوری باشد. وقتی شرکت‌ها به دلایل مختلف ناشی از تحریم و وابستگی شدید ارزی، کهنگی ماشین‌آلات و هزار دلیل دیگر، کارایی و سودآوری نداشته باشند، بعد از مدتی صبر خریداران سهام تمام می‌شود و اعتراضات شروع خواهد شد.

اساسا تجدید ارزیابی ربطی به قیمت سهام نداشته و در بسیاری موارد اتفاقا برعکس قیمت سهم را متزلزل می‌کند؛ ولی هیاهوی سهم‌بازان در پس سیاست‌های آشکار و پنهان دولت و هموارسازی همه راه‌ها و کوره‌راه‌ها برای ورود نقدینگی سه‌هزارو 200 هزار میلیارد تومانی به بورس «صرفا در راستای کنترل بازار ارز و سکه»، این توهمات را دامن زده؛ به‌طوری‌که عملا شاهد خودکشی دسته‌جمعی مالی هستیم.در این میزگرد به مردم هشدار داده شد؛ چراکه اغلب مردم تخصصی در خواندن و درک گزارش‌های مالی (ترازنامه، سود و زیان و به‌ویژه صورت جریانات نقدی) ندارند. برخوردشان با ترازنامه‌های این‌چنینی، گمراه‌کننده است.

برای خرید سهام صف می‌بندند و دار و ندار خود را در این راه می‌گذارند؛ بنابراین لازم است در موقع فروش سهام، رسما اعلام شود دارایی‌های شرکت مدنظر چند بار و با چه ارقامی تجدید ارزیابی شده و از آن مهم‌تر اعلام شود که چرا قیمت سهامی که دارایی‌هایش چندین بار (یا حتی یک بار) تجدید ارزیابی شده، چند برابر یا چندین برابر قیمت اسمی آن است؛ وگرنه می‌شود سرمایه‌گذاری با چشم بسته. پیشینه تجدید ارزیابی دارایی‌ها، اهداف تجدید ارزیابی، نفع دولت از تجدید ارزیابی دارایی‌ها، تأثیر تجدید ارزیابی در عرضه سهام دولتی، تأثیر تجدید ارزیابی‌ها بر شاخص بورس و همچنین سابقه تجدید ارزیابی دارایی‌ها در جهان محورهای اصلی این میزگرد مجازی است.

 

 

 

 

* کیهان

 

- دولت می‌خواهد تماشاچی باشد از بورس تا بازار خودرو

 

کیهان نوشته است:‌ در شرایطی که در سال جاری شاخص بورس به اندازه کل تاریخ خود رشد کرده و قیمت خودرو هم به طرز وحشتناکی گران شده، برخی از مسئولان دولتی در قبال این افزایش‌ها پاسخگو نیستند و از مسئولیت نظارتی خود شانه خالی می‌کنند.

گویا روند گرانی‌ها خیال آرام شدن ندارد. هر از گاهی تورم یکی از بازارهای اصلی خبرساز می‌شود. یک روز بازار ارز، یک روز طلا و مصالح ساختمانی و مواد غذایی. یک بار بازار خودرو ترمز می‌برد و بار دیگر شاخص کل بورس بی‌مهابا بالا می‌رود و معلوم نیست تورمی که این روزها به خود جذب می‌کند را دیر یا زود در کدام بازار تخلیه خواهد کرد.

این روزها در هر محفلی سخن از سرمایه‌گذاری در بورس است. دولت تبلیغات همه‌جانبه‌ای برای ورود مردم به بازار سرمایه تدارک دیده است و در یک اتفاق تاریخی، قرار است سهام عدالت را آزاد کند تا اکثریت مردم ایران بورسی شوند.

اما در این بین، شرایط به گونه‌ای رقم خورده که نگرانی کارشناسان از حبابی شدن بخشی از بازار را موجب گردیده و با عبور شاخص کل از مرز روانی یک میلیون واحد در روز گذشته، این نگرانی‌ها تشدید شده است.

مردمی که با سرمایه‌های اندک خود راهی بورس شده یا در آستانه ورود به بازار سرمایه هستند هنوز خاطره تلخ دود شدن سرمایه خود در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و صف نشینی‌ها برای دلار 19 هزار تومانی را از یاد نبرده‌اند و حالا از خود می‌پرسند نکند بار دیگر تاریخ تکرار شود و چه کسی بهتر از نهاد ناظر، به نمایندگی از دولت می‌تواند و باید به این سؤال پاسخ بگوید؟ مردم نگرانند که آیا دولت، بورس را مانند گاوی شیرده می‌داند که وقتی کار تأمین مالی خود را با آن انجام داد، به حال خود رهایش می‌کند؟ آیا شاخص بورس که در چند ماه اخیر، به اندازه همه سابقه تاریخی خود افزایش یافته، دچار حباب نشده است؟ سهامدارانی که با فرش سبز دولت به بازار سرمایه دعوت شده‌اند، حق دارند از دولت توضیح بخواهند که با این بازار چه خواهد کرد؟

به همین دلیل، روز گذشته و در نشست خبری «ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت»، که با حضور مسئولان سازمان‌های بورس و خصوصی‌سازی برگزار گردید، خبرنگار ما، رئیس‌ جدید سازمان بورس را خطاب قرار داد و با تشریح دغدغه مردم، پرسید اگر بورس حباب دارد، صادقانه اعلام‌نمایید و اگر معتقد به حباب نیستید، دلایل رشد بازار را بیان کنید.

مسئول قیمت‌ها نیستیم!

با این حال رئیس ‌سازمان بورس به بهانه اینکه این پرسش ارتباطی با موضوع جلسه ندارد، از پاسخ سر باز زد. خبرنگار کیهان اصرار کرد که مالکان سهام عدالت نهایتا با همین بازار مواجه خواهند بود و باید وضعیت آن شفاف شود، اما باز هم افاقه نکرد.

در ادامه پس از آنکه دو نفر دیگر از نمایندگان رسانه‌ها بر این سؤال پافشاری کردند، قالیباف اصل به سخن آمد و در نهایت گفت: «وظیفه مطالعه افزایش قیمت سهم‌ها برعهده ناظر نیست بلکه وظیفه سرمایه‌گذار است. سرمایه‌گذار باید سهمی را انتخاب کند که در قیمت مناسب باشد»!

قالیباف اصل در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: این‌ روزها وقتی صحبت از رشد بازار سرمایه می‌شود، برخی سعی می‌کنند آن را زیر سؤال ببرند. سازمان بورس نمی‌تواند جلوی کسی را بگیرد، ناظر بازار بر بازار نظارت می‌کند؛ ما سال‌ها تلاش کردیم سفره بازار سرمایه بزرگ شود و مسئولیت با خود سرمایه‌گذار است!

وی با تاکید بر اینکه سرنوشت شاخص بورس به تحولات آینده بستگی دارد، اظهار کرد: قیمت هر سهم براساس انتظارات مشخص می‌شود. درواقع عرضه و تقاضا در بازار قیمت را مشخص می‌کند. در حال حاضر باید به افزایش قیمت‌ها در بازار سرمایه به عنوان یک فرصت برای بنگاه‌های اقتصادی نگاه کرد.

علت موجودیت سازمان بورس؟!

اما شانه خالی کردن رئیس ‌سازمان بورس درباره کنترل قیمت سهام در حالی است که برخی کارشناسان اساسا معتقدند وظیفه اصلی سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار کنترل قیمت سهام است و اگر این وظیفه را از او بگیرند یا خودش مسئولیتی دراین رابطه حس نکند پس این سازمان عریض و طویل به چه کاری می‌آید؟

در همین رابطه، علی اکبر عرب مازار، استاد دانشگاه شهید بهشتی با خطاب قراردادن هیئت ‌مدیره سازمان بورس تصریح کرد: اگر قرار است هر کسی به دلخواه خود در بازار بورس فعالیت کند پس دیگر چرا سازمان بورس تشکیل شده است؟ سازمان بورس در همه کشورها نسبت به افزایش یا کاهش بی‌دلیل و بی‌منطق قیمت سهام شرکت‌ها مسئولیت دارد و نظارت می‌کند. عرب مازار یادآور شد: در زمانی که تغییرات سهام یک شرکت منطقی نداشته باشد، نماد آن در بورس بسته می‌شود تا علت مورد بررسی قرار گیرد در صورتی که در حال حاضر چنین اتفاقاتی در بورس نمی‌افتد.

ناظری با چشم‌های بسته

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد دولت چشم خود را بر روی ورود نقدینگی بی‌حساب و کتاب به بورس بسته است.

رئیس ‌سابق سازمان مالیاتی کشور با پیش‌بینی قریب‌الوقوع بودن ترکیدن حباب بازار بورس، یادآور شد: در زمانی که چنین اتفاقی بیفتد چه کسانی پاسخگو خواهند بود؟

وی با بیان اینکه احتمالا علت استعفای شاپور محمدی(مسئول قبلی سازمان بورس) از بورس مربوط به همین مسائل بود، گفت: مسئولان بورس در ماه‌های آتی در مقابل دستگاه‌های نظارتی باید پاسخگو باشند.

آشفته بازار خودرو با ژست‌های دیرهنگام مسئولان درمان شدنی است؟

البته این وضعیت که قیمت‌ها سودای آسمان داشته باشند و مسئولان نظارتی سر در برف فرو برده باشند، محدود به بازار بورس نیست. این روزها خودرو هم در جاده قیمت‌ها می‌تازد و هر روز رکوردی جدید بر جای می‌گذارد، تا آنجا که پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، به جای یک قیمت واحد برای نرخ روز خودرو، بازه قیمتی اعلام می‌کنند!

نکته تامل‌برانگیز درباره خودرو اینکه قیمت خودرو امسال از همان ایام تعطیلات عید امسال و با وجود بیماری کرونا به شکل عجیبی رو به فزونی گذاشت. تاجایی که برخی خودروها مانند پراید این روزها به آستانه 90 میلیون تومان رسیده و مردم نیز در این میانه همچنان حیران مانده‌اند که تاکجا قرار است این افزایش قیمت‌ها ادامه پیدا کند؟

در این میان مسئولان دولتی که تا چند روز پیش اغلب تماشاچی بودند و حتی با اظهاراتی دوپهلو از افزایش قیمت خودرو حمایت لفظی می‌کردند حالا که با اعتراض افکار عمومی مواجه شده‌اند بعضا ژست نگرانی از افزایش قیمت‌ها به خود گرفته‌اند. مثلا رضا رحمانی وزیر صمت که دو هفته قبل درباره احتمال گرانی خودرو گفته بود «باید واقعیت را پذیرفت... گرانی دور از انتظار نیست.» روز پنجشنبه خطاب به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان مدعی شد: نسبت به پیگیری جدی و برخورد با قیمت سازی‌های کاذب، در اسرع وقت با اتخاذ تصمیمات و اقدامات متناسب، با همکاری و هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های نظارتی و امنیتی موارد بررسی و نتایج بدست آمده جهت افزایش احساس امنیت مصرف‌کنندگان واقعی و در راستای حفظ حقوق حقه شهروندی آحاد مردم، موارد را به اینجانب گزارش‌نمایید.

با ژست مخالفت، گرانی خودرو از بین نمی‌رود

رحمانی این سخنان را در شرایطی ایراد کرده که اولین و مهم‌ترین مسئول قیمت گذاری خودرو، خود وی است زیرا مدتی است که از یک سو شورای رقابت را که وظیفه تعیین قیمت در بازار انحصاری خودرو را برعهده داشت از گردونه تعیین قیمت خودرو کنار گذاشته و مسئولیت تنظیم بازار را تقریبا خودشان (ستاد تنظیم بازار) به عهده گرفته‌اند و از سوی دیگر رئیس ‌ایران‌خودرو هم معاون سابق وزیر صمت است و منصوب ایشان می‌باشد. نکته مهم در این زمینه اینکه خودروسازان این روزها به شدت دنبال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو هستند.

موضوعی که با واکنش رئیس‌ شورای رقابت مواجه شد. رضا شیوا، در 16 اردیبهشت سال جاری، درباره تصمیم خودروسازان برای افزایش قیمت‌ها گفته بود: «ما هیچ توافقی با ستاد تنظیم بازار نداشته‌ایم و اگر قیمت‌های جدید بدون هماهنگی با شورای رقابت اعلام شود غیر قانونی است.»

وعده‌های قبلی کاهش قیمت خودرو شکست خورد

از سوی دیگر، امری که باعث می‌شود وعده جدید وزیر صمت برای برخورد با گران فروشی خودرو خیلی جدی تلقی نشود بررسی سابقه وعده‌های قبلی اوست. هنوز فراموش نکرده‌ایم که در آذرماه سال 97 وزیر صنعت با وعده کاهش قیمت خودرو از موافقت با پیشنهاد افزایش قیمت کارخانه تا پنج درصد حاشیه بازار خبرداده وگفته بود: «خودروسازها با یک برنامه در رابطه با خودروهایی که مشمول قیمت‌گذاری نیستند، در حاشیه بازار به قیمت پنج درصد از پایین‌تر از نرخ بازار عرضه می‌کنند و روند کاهشی قیمت ادامه خواهد یافت.»

بعد از این وعده رحمانی در آن ایام ،قیمت خودروهای پرمصرفی نظیر پراید، پژو206 تیپ2، پژو پارس و سمندLX به ترتیب حدود 37 میلیون تومان، 62 میلیون تومان، 70 میلیون تومان و 59 میلیون تومان شد ولی قیمت بازار نه تنها پایین نیامد بلکه مدام سیر صعودی به خود گرفت تا حدی که حالا -که حدود 1/5 سال از آن تصمیم گذشته- نه تنها قیمت‌ها کاهشی نداشته بلکه قیمت همین خودروها به ترتیب به حدود 90 میلیون تومان، 120 میلیون تومان، 140 میلیون تومان و 110 میلیون تومان رسیده‌اند! بنابراین با این سابقه منفی آیا می‌شود به دستور جدید وزیر صمت به سازمان حمایت درباره قیمت خودرو خوشبین بود.

اگر وزیر صنعت دغدغه قیمت خودرو را دارد چرا در این دو سالی که متولی این بخش بوده شورای رقابت را به جریان قیمت گذاری برنگردانده است؟ کما اینکه در همین زمینه‌سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای به وزیر صمت تأکید کرد: «شایسته است دستور فرمایید کارگروه تنظیم بازار گزارشی درخصوص تحقق پیشنهاد این سازمان ارائه و ترتیبی اتخاذ نماید تا با تبیین نقشه راه تحقق عوامل مشروط و با پیش‌بینی ابزار سنجش هریک از آن عوامل و اطمینان از حصول آنها متعاقبا درخصوص اصلاح قیمت‌ها با ملحوظ نمودن نظر کارشناسی شورای رقابت به واسطه جایگاه قانونی آن شورا تصمیم‌گیری و از نتیجه اقدامات این سازمان را مطلع نمایند.»

راهکار اصلی؛ افزایش تولید است

اگر بخواهیم راهکاری منطقی برای کاهش قیمت تولید ارائه کنیم، راهی جز افزایش تولید خودرو نداریم. در واقع این راهکار کلیدی برای کنترل قیمت خودرو و بازگشت ثبات به بازار می‌باشد. خودروسازان هم دقیقا با تمسک به همین عدم تولید (و به تبع آن عدم عرضه) موفق شدند قیمت خودرو در بازار را تا حد زیادی بالا ببرند و زمینه را برای افزایش قیمت کارخانه فراهم کنند.

شاهد دیگری که در این زمینه وجود دارد، کاهش محسوس تولید خودرو در فروردین امسال می‌باشد. تولید انواع خودرو در کشور طی فروردین امسال به ۲۴ هزار و ۹۲۲ دستگاه رسید که در مقایسه با فروردین سال گذشته 42/7 درصد افت داشته است. ایران خودرو طی فروردین ۱۴ هزار و 924 دستگاه سواری تولید کرد که نسبت به فروردین سال گذشته ۳۰ درصد افت داشته است. در مورد تولید گروه صنعتی سایپا در فروردین امسال نیز باید به افت 56/7 درصدی تولید انواع خودرو ‌اشاره کنیم به طوری که در این ماه فقط ۹ هزار و ۱۱۹ دستگاه انواع خودرو توسط این خودروساز به تولید رسیده است.

برخورد با دلالان در دستور کار قرار بگیرد

یکی از بازیگران عمده بازار خودرو، دلالان هستند که با توجه به آزادی عمل بالایی که دارند اقدام به افزایش لحظه‌ای قیمت‌ها کرده و به گرانی نجومی خودرو دامن می‌زنند، جالب‌تر اینکه با قیمت‌های موجود خرید و فروشی هم انجام نمی‌شود و این دلالان در عمل فقط التهاب آفرینی می‌کنند ولی همین اقدام آنها سبب گرانی روزافزون قیمتها می‌شود. در واقع، دلالان عمدتا در فضای مجازی، قیمت‌های جعلی و روانی ایجاد می‌کنند

در همین زمینه، سعید موتمنی رئیس ‌اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، اظهار داشت: وقتی تعدادی دلال و سودجو به طور دسته‌جمعی قیمت غیرواقعی را برای یک خودرو در فضای مجازی اعلام می‌کنند قیمت‌سازی اتفاق افتاده و افراد عادی نیز برای فروش خودروی خود از این قیمت‌ها تبعیت می‌کنند.

موج سواری رسانه‌های اصلاح‌طلب

اخیرا برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب پراید 100 تومانی را دستاویزانتقاد خود از دولت قرار دادند، به عنوان نمونه، روزنامه اعتماد روز پنجشنبه نوشت: «قیمت پراید که به نوعی «خودروی ارزان‌قیمت» محسوب می‌شود و هدف از ساخت و عرضه آن هم، همین بود؛ به لطف فضای مجازی و قیمت‌گذاری دلالان و فروشندگان در وب‌سایت‌های خرید و فروش و حتی نمایشگاه‌های خودرو به مرز ۱۰۰ میلیون تومان رسید.»

گفتنی است، قیمت کنونی پراید یکی از سیب و گلابی‌های برجام است که با فراموشی توان تولیدی کشور، اقتصاد را به خارجی‌ها گره زد؛ زمانی که مجیز گویان از برجام و عملکرد اقتصادی حسن روحانی تعریف و تمجید می‌کردند، باید فکر این روزها را هم می‌کردند، هرچند الان به جای پاسخگویی در مقام طلبکار ظاهر شده‌اند و انگار مخالف دولت حسن روحانی بوده‌اند!!

 

 

 

 

 

* فرهیختگان

 

- از ۴۱۱ هزار متقاضی طرح کارورزی فقط ۹ درصد آنها پذیرفته شده‌اند

 

فرهیختگان از طرح سرکاری برای اشتغال فارغ‌التحصیلان گزارش داده است:در سال 1396 دولت در قالب طرح اشتغالزایی فراگیر، چندین طرح را کلید زد. اختصاص 1.5میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی روستایی-عشایری، اختصاص ۲۱هزارمیلیارد تومان اعتبار برای ایجاد ۲۷۰هزار فرصت شغلی در حوزه صنعت، معدن و صنوف، توسعه مشاغل خانگی و... ازجمله این طرح‌ها بود.

 درکنار این طرح‌ها، دولت طرحی را نیز برای ورود فارغ‌التحصیلان به بازار کار طراحی کرد که به طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مشهور شد. از آنجایی که طی سال‌های اخیر بیش از یک‌میلیون و 200هزار نفر از بیکاران کشور مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است (معادل 40 درصد بیکاران کشور)، بسیاری از کارشناسان حوزه کار و اشتغال معتقد بودند طرح کارورزی با همه عیب‌وایرادهای خود می‌تواند زمینه ورود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به فضای کسب‌وکار و به‌عبارتی زمینه ورود محصلان از دانشگاه به کار را فراهم کند. با وجود این، طرح کارورزی در ابتدا با مخالفت‌های جامعه کارگری مواجه شد (اعتراض جامعه کارگری این بود که با این اقدام، کارفرمایان با دسترسی به نیروی کار ارزان، کارگران را تعدیل خواهند کرد)، اما دولت با ابلاغ قوانین و آیین‌نامه‌هایی این دغدغه کارگران را تا حدودی برطرف کرد. درخصوص منابع مالی نیز مهم‌ترین منابع مالی اجرای طرح، بودجه سنواتی دستگاه‌های مجری، بودجه استان‌ها، درآمدهای ناشی از قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و ردیف‌های متفرقه بودجه، کمک‌های بلاعوض مردمی، سازمان‌های حمایتی، موسسات خیریه و نهادهای عمومی غیردولتی و منابع اشتغالزایی دولت بود که هرساله به تصویب شورای عالی اشتغال می‌رسد.  اما همچنان‌که در ادامه می‌آید، بررسی‌ها نشان می‌دهد طرح کارورزی که می‌توانست به‌خوبی زمینه ورود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به فضای کسب‌وکار را فراهم کند، در عمل موفقیت چندانی نداشته است؛ درحالی طی دو سال اخیر بیش از 411هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که تنها 10درصد آنها موفق به امضای قرارداد و پذیرش از سوی بنگاه‌ها، نهادها و دستگاه‌های اجرایی طرف قرارداد با دولت در این طرح شده‌اند. همچنین در استان‌هایی همچون تهران و البرز و برخی استان‌های دیگر تنها بین 1.5 تا 2 درصد از متقاضیان در طرح کارورزی پذیرش شده‌اند.

 یک‌میلیون و 200هزار بیکار فارغ‌التحصیل داریم

براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران در سال 1398 از مجموع 27میلیون و 167هزار جمعیت فعال کشور، 24میلیون و 273هزار نفر شاغل و دومیلیون و 893هزار نفر نیز بیکار بوده‌اند. درمیان جمعیت بیکاران کشور، حدود یک‌میلیون و 204هزار نفر آنها، جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستند. به‌عبارتی دیگر از کل جمعیت بیکار کشور حدود 41درصد آنها را جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی تشکیل می‌دهد. بین بیکاران فارغ‌التحصیل، 584هزار نفر (48درصد از کل بیکاران فارغ‌التحصیل) از آنها را مردان و 620 هزار نفر (52 درصد) را زنان شامل می‌شوند. اما نکته قابل‌تامل اینکه براساس آمارهای منتشرشده از سوی مرکز آمار و اطلاعات وزارت کار، بین 22 رشته دانشگاهی، نرخ بالای بیکاری در رشته فنی و مهندسی بود. برای نمونه، معماری و ساختمان با بیش از 26درصد، بالاترین نرخ بیکاری بین رشته‌های دانشگاهی کشور را داشت. پس از آن، مجموعه رشته‌های هنر در رتبه دوم، علوم زیستی و رشته‌های مرتبط با آن در رتبه سوم، فرآوری و ساخت در رتبه چهارم، فناوری اطلاعات و ارتباطات در رتبه پنجم و محیط‌زیست نیز در رتبه ششم قرار داشت. همچنین علوم فیزیک، کشاورزی، مهندسی و مهندسی حرفه‌ای از دیگر رشته‌هایی بودند که در سال گذشته نرخ بیکاریشان بیش از 18درصد بوده است. همان‌طور که آمار و ارقام نشان می‌دهد برخلاف تصوری که در جامعه وجود دارد، رشته‌های نرخ بیکاری در رشته‌های فنی و مهندسی اگر بیش از رشته‌های علوم انسانی و هنر نباشد، کمتر از آنها نیست.

گرچه دلیل بالا بودن نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان کشور را باید در مجموعه عوامل عمومی همچون رشد جمعیت در دهه‌های گذشته، دوره‌های کوتاه رشد مثبت اقتصادی و تکرار دوره‌ای رکود و افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در یک دهه اخیر جست‌وجو کرد، با این‌حال بسیاری از کارشناسان حوزه اشتغال و کار هم معتقدند درکنار عوامل اقتصاد کلان و ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، عدم تطابق مهارت‌های فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با نیاز بازار در نحوه ‌گذار از تحصیل به کار عامل بسیار مهمی است. از همین‌رو کشور ما با سیل عظیمی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی روبه‌رو است که توان ارتباط موثر با بازار کار را نداشته و برای مدت‌ها از یافتن شغل ناامید شده و سرانجام به جمع جمعیت غیرفعال می‌پیوندند.

 فقط 10درصد متقاضیان پذیرفته شدند

درسال 1396 دولت تصمیمات بسیار مهمی درخصوص رفع بیکاری و پیاده‌سازی بهینه طرح‌های اشتغال گرفت. این طرح‌ها که در قالب طرح اشتغالزایی فراگیر مطرح شدند، شامل اختصاص 5/1 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی روستایی-عشایری، اختصاص ۲۱هزار میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد ۲۷۰هزار فرصت شغلی در حوزه صنعت، معدن و صنوف، توسعه مشاغل خانگی و طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بود. طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان که در ابتدا با انتقادهای بسیار زیادی روبه‌رو شد، به نظر می‌رسید در کنار نقدهای وارده به آن، می‌تواند با مهارت‌آموزی به فارغ‌التحصیلان زمینه ورود آنها به فضای کار و اشتغال را مهیا سازد؛ چراکه گفته شد نحوه ‌گذار از تحصیل به کار یکی از مشکلاتی است که اغلب فارغ‌التحصیلان کشور با آن روبه‌رو هستند. در این راستا دولت از سامانه‌ای با عنوان طرح کارورزی رونمایی کرد که افراد تحصیلکرده و جویای کار می‌توانستند پس از ثبت‌نام در این سامانه، با حضور در دوره‌های آموزش مهارتی با محیط واقعی کسب‌وکار آشنا شوند.

براساس دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه نظام هماهنگ طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی، مهم‌ترین اهداف طرح کارورزی افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش‌آموختگان از طریق انتقال مهارت، تجربه در محیط کار، فراهم کردن زمینه انتقال دانش از دانش‌آموخته به بنگاه اقتصادی، ایجاد ‌انگیزه کارآفرینی و کسب‌وکار در دانش‌آموختگان و ارتقای اخلاق و صلاحیت حرفه‌ای دانش‌آموختگان است. براساس آخرین ابلاغیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع دستورالعمل اجرایی دوره کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی مصوب ۹۸، هدف از طرح، حداکثر دو سال آموزش حین کار برای مهارت‌آموزی دانش‌آموختگان دانشگاهی دارای حداقل مدرک لیسانس با مزایایی برای کارگاه‌های به کارگیرنده کارورزان ذکر شده است. حداکثر سن متقاضیان ۳۵ سال و طول دوره کارورزی شامل دوره مقدماتی و معافیت حداکثر ۲۴ ماه است. این طرح در ابتدا با انتقادهای زیادی روبه‌رو شد، چراکه محافل کارگری معتقد بودند با ورود کارورزان که مزد چندانی نمی‌گیرند (درسال 1398 برای مقطع کارشناسی ۵۰۰هزار تومان ماهانه، برای مقطع کارشناسی‌ارشد ۶۰۰ هزار تومان ماهانه، برای مدرک دکتری ۷۰۰ هزار تومان ماهانه)، تعداد زیادی از کارگران از کار بیکار خواهند شد. اما دولت هم از طرفی دیگر با ایجاد قوانین و آیین‌نامه‌های مختلفی معتقد بود این اتفاق نخواهد افتاد. ازجمله این قوانین، این بود که مبنای تعیین تعداد کارورز در هر شرکت، براساس میانگین تعداد بیمه‌شدگان ۱۲ ماه گذشته کارگاه تعیین خواهد شد و بر همین اساس هر کارگاهی که نیروی خود را تعدیل می‌کرد، از طرح کارورزی کنار گذاشته می‌شد. به هرحال با تمام انتقادها اولین ثبت‌نام‌های این طرح از اوایل سال 1396 در سامانه کارورزی آغاز شد.

براساس آماری که در این سامانه درج شده، تاکنون 411هزار و 68 نفر در این سامانه برای مشارکت در طرح کارورزی ثبت‌نام کرده‌اند. آنگونه که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در شروع طرح اعلام کرده بود، وزارت کار مکلف شده با اجرای طرح کارورزی دست‌کم ۲۰۰هزار جوان جویای کار و فارغ‌التحصیل را در گام نخست و پس از مهارت‌آموزی راهی بازار کار کند. گرچه این تعداد نسبت به وجود یک‌میلیون و 200هزار نفر بیکار دانشگاهی، تعداد قابل‌توجهی نبود، با این حال بررسی داده‌های آماری سامانه کارورزی نشان می‌دهد طی دو سال اخیر از مجموع 411هزار و 68 نفر متقاضی طرح کارورزی تا نیمه اول سال 1398، تعداد 29هزار و 536 نفر از متقاضیان توانسته‌اند با کارگاه‌ها و بنگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی قرارداد کارورزی منعقد کنند (طبق اطلاعات جدول). همچنین این میزان تا روزهای اخیر درمجموع به 40هزار و 663 نفر قرارداد منعقدشده رسیده است. به هرحال با هر حساب و کتابی تاکنون کمتر از 10 درصد متقاضیان کارورزی موفق به امضای قرارداد شده‌اند که همین امر تحقق اهداف اولیه طرح کارورزی را با تردید مواجه می‌کند.

 تهران بدترین عملکرد را دارد

اما درکنار اینکه طرح کارورزی در عمل موفقیت چندانی نداشته و به‌طور میانگین کمتر از 10 درصد از ثبت‌نام‌کنندگان متقاضی شرکت در طرح کارورزی توانسته‌اند با کارگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی قرارداد امضا کنند، بررسی عملکرد استان‌ها نیز نکات قابل‌تاملی دارد، به‌طوری‌که طبق اطلاعات درج‌شده در سامانه کارورزی، بین استان‌های کشور، بهترین عملکرد مربوط به استان هرمزگان با حدود 21 درصد پذیرش و امضای قرارداد است. پس از این استان، استان اردبیل با 17.2 درصد در رتبه دوم، بوشهر با 15 درصد در رتبه سوم، خراسان شمالی با 13.4 درصد در رتبه چهارم و کرمان با 12 درصد در رتبه پنجم قرار دارند. تهران با 1.5درصد پذیرش، البرز با 1.7 درصد، گیلان با 2.2 درصد، قم با 2.6 درصد و زنجان نیز با 2.7 درصد پذیرش متقاضیان کارورزی، به ترتیب بدترین عملکرد را در این حوزه داشته‌اند.

 

 

 

 

* آرمان ملی

 

- مسکن اجتماعی غیرمحسوس است

 

آرمان ملی نوشته است:  به نظر می‌رسد دولت باید راهکارهای سنجیده و منطقی را در پیش بگیرد تا بتواند اقتصاد ایران را از شرایط رکودی خارج کند. یکی از بخش‌هایی که همیشه در کشور ما طی سالیان متمادی فعال بود، در حالی که صنایع پایین‌دستی زیادی را شامل می‌شود، بخش ساخت‌وساز است، که متاسفانه از قبل از فرا رسیدن عید نوروز دچار رکود شد و حال پیش‌بینی می‌شود که امسال رکود جدی‌تری بر این بخش حاکم شود.

بدیهی است که با توجه به فراگیری این صنعت، اگر شرایطی فراهم نشود که این بخش به شرایط قبلی خود بازگردد، خیلی از صنایع وابسته دچار مشکل می‌شوند. برای رفع مشکل هم باید راهکارهای درستی از سوی دولت اندیشیده و اتخاذ شود. درست است که در حال حاضر دولت بحث مسکن اجتماعی را دنبال می‌کند، اما این بخش به‌شدت تنبل و برای مردم غیر محسوس است و شرایطی که دولت اعلام کرده است، به نظر می‌رسد باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. یعنی آن هیاهو و تبلیغاتی که در مسکن مهر وجود داشت، مردم را درگیر کرد، ساخت و سازها را رونق بخشید و انبوه‌سازان وارد کار شدند، در مسکن اجتماعی مشاهده نمی‌شود که ازجمله ضعف‌های این طرح است.

ضمن اینکه برخلاف مسکن مهر که پروتکل‌های بسیار جدی و سختگیرانه‌ای داشت، در مسکن اجتماعی چنین مواردی دیده نمی‌شود اما عملا مردم با محدودیت زیادی برای ثبت نام و تقاضا روبه‌رو هستند. بنابراین دولت حتما باید بازنگری جدی برای افزایش تقاضا در بازار انجام دهد، چون اگر تقاضا در بازار وجود نداشته باشد، مطمئن باشیدکه خیلی از فعالیت‌های ما کماکان در رکود خواهند بود.

بنابراین تحریک تقاضا یکی از موضوعات بسیار جدی است که خیلی از بخش‌های گرفتار در رکود را می‌تواند فعال کند که در این زمینه هم تا کنون راهکار یا پیشنهادی توسط دولت ارائه نشده است. من فکر می‌کنم در شرایط فعلی که اقتصاد ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا متحمل آسیب‌های جدی شده و کسب‌وکارها در رکورد گرفتار شده‌اند، دولت باید رهنمودها و توصیه‌های اقتصاددانان، مشاوران و فعالان اقتصادی را جدی بگیرد.

مادامی که خود دولت به صورت فعالانه وارد بازار کار نشود و ابزار فعالیت بنگاه‌ها را فراهم نکند، تصور اینکه شرایط جدیدی در کشور به وجود می‌آید، غیرممکن خواهد بود. البته این شرایط فقط مختص اقتصاد ایران نیست اما در نظر داشته باشیم که اقتصاد ما با چند شوک مواجه شده است. تحریم‌ها محدودیت‌های زیادی را برای اقتصاد کشور ما ایجاد کرد و تنگناهای زیادی برای محیط کسب و کار ما ایجاد کرد. البته همیشه سوءمدیریت‌ها به مشکلات کشور ما اضافه کرده است. در این راستا لازم است که مدیریت هوشمندانه‌تری از سوی مسئولان پیاده‌سازی شود.

 

 

 

- برندگان و بازندگان جهش تورم چه کسانی هستند؟

 

آرمان ملی درباره وضعیت تورم گزارش داده است: پس از تکرار تورم سالانه تک‌رقمی طی سال‌های ۱۳۳۹ تا ۱۳۵۱، سرانجام سال ۱۳۵۲ بود که پس از ۱۳ سال تورم سالانه کشور از ۱۰ درصد فراتر رفت و روی رقم ۲/۱۱ درصد ایستاد. از آن زمان نرخ تورمی دو رقمی گریبان‌گیر اقتصاد ایران شد و اگر پنج سال ۵۴، ۶۴، ۶۹، ۹۵ و ۹۶ را فاکتور بگیریم، طی سال‌های دیگری تورم تک‌رقمی تکرار شده است. بدین‌معنا که هیچ‌گاه دولت‌ها نتوانسته‌اند درمانی کارساز و بلندمدت برای از بین‌بردن این بیماری پیدا کنند.

در سال‌های مورد اشاره هم صرفا مسکِّن‌هایی که دولت‌ها به کار گرفتند توانستند به‌طور مقطعی تورم را زیر ۱۰ درصد نگه دارند. طی سال‌های مورد اشاره گاهی آمارهای رسمی تورم به ۵۰ درصد هم نزدیک شد تا معیشت گروه‌های کمتر برخوردار جامعه سخت‌تر هم شود. در این مدت آنهایی که صاحب دارایی‌های مختلف بوده‌اند بر موج تورم سوار شده و بر ارزش دارایی‌های خود افزوده‌اند و گروه‌هایی هم که حقوق و درآمدشان کفاف ذخیره پس‌انداز و دارایی را به آنها نمی‌دهد، ارزش پول در دست خود را هم از دست داده‌اند.

اتفاقی که محمد فاضلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، از آن به‌عنوان عمیق‌شدن دره نابرابری یاد می‌کند. حال آخرین آمار بانک مرکزی از تورم سالانه هم نشان از تورم ۲/۴۱ درصدی اقتصاد ایران در سال ۹۸ دارد. حال در شروع سال ۹۹ هم شاهد جهش قیمت کالاهای مختلف در بازار هستیم.

آخرین جلسه‌ای که شورای‌عالی کار در رابطه با تعیین تکلیف دستمزد کارگران در سال 99 برگزار کرد، با نارضایتی نمایندگان گروه‌های کارگری به پایان رسید. زیرا در حالی که نرخ تورم سال 98 بیش از 41 درصد و هزینه سبد معیشت خانوار حدود پنج میلیون تومان تعیین شده بود، نمایندگان دولت و کارفرمایان بدون جلب رضایت ضلع دیگر کمیته دستمزد، روی افزایش 21 درصدی حداقل دستمزد کارگران به توافق رسیدند و بدون امضای نمایندگان کارگری آن را به تصویب هم رساندند. کلیدواژه امضاکنندگان این صورت‌جلسه هم به موضوع تورم انتظاری بازمی‌گردد، آنها با چنین بهانه‌ای ماده 41 قانون کار را زیر پا گذاشتند و در واقع بر سر کاهش 20 درصدی قدرت خرید کارگران به توافق رسیدند.

البته تورم انتظاری موضوع درستی است که به آن اشاره می‌شود و زمانی که چنین دیدگاه‌هایی به گوش می‌رسد، انتظار می‌رود این افراد ذی‌نفوذ در تمامی مسائل تا این حد دلواپسانه به موضوع تورم بنگرند و سیاست‌های خود را در راستای کاهش نرخ تورم تنظیم کنند. اما اکنون که حدود 50 روز از شروع سال جدید می‌گذرد شاهد روند شتابان قیمت در بازارهای مختلف هستیم. با اینکه دستمزد کارگران به‌نوعی افزایش یافته که جامعه خود را برای بالابردن قیمت‌ها آماده نکند، اما این روزها در هر بازاری که پا بگذاریم متوجه تفاوت قیمت‌ها نسبت به آخرین روزهای سال 98 می‌شویم. به‌عنوان مثال پراید، ارزان‌ترین خودرویی که در کشور تولید می‌شود، در محدوده‌ قیمتی 60 میلیون تومان سال 98 را به پایان رساند، اما در این 50 روز، نمایشگاه‌های خودرو قیمت این خودرو را 30 میلیون تومان افزایش داده‌اند و برچسب 90 میلیون تومان را روی این خودروها چسبانده‌اند.

با اینکه طبق گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو گران‌ترین پراید معامله‌شده 73 میلیون تومان بوده، اما انتظار تورمی ایجاد همین فضای روانی است که اکنون شاهد آن هستیم. یعنی صاحبان دارایی، حتی اگر معامله‌ای صورت نگیرد، ابتدا قیمت‌های نجومی را مطرح و پس از آمادگی جامعه، این قیمت‌ها را تثبیت می‌کنند. گروهی از طرفداران این دیدگاه هم در توئیت‌های خود از حالا بحث پراید 120 میلیون تومانی را پیش کشیده‌اند. البته این تورم فقط مربوط به بازار خودرو نمی‌شود، اخباری که از بازارهای موبایل، طلا، سکه، ارز، بورس، مسکن، مواد غذایی، محصولات بهداشتی و درمانی و ... هم که به گوش می‌رسد چندان امیدوارکننده نیست و نشان از موج جدید افزایش قیمت‌ها در این بازارها دارد.

 

داراها داراتر می‌شوند و ندارها؛ ندارتر

 

اما ناامیدی از افزایش قیمت‌ها آیا مشمول تمامی شهروندان می‌شود؟ طبیعتا خیر؛ در چنین شرایطی مشخصا آنهایی که طی سال‌های اخیر دارایی و سرمایه‌ای برای خود اندوخته‌اند بر آتش تورم می‌دمند و هرچه نرخ تورم افزایش یابد امیدوارتر هم می‌شوند؛ اما گروه‌های کمتر برخوردار جامعه، مخصوصا حقوق‌بگیرانی که پس‌انداز و دارایی چندانی ندارند، بیشترین آسیب را از این شرایط می‌بینند و هر روز از ارزش حقوق و درآمدشان کاسته می‌شود.

اگر به منحنی شاخص تورم طی 50 سال اخیر نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که این گروه‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانند برای آینده اقتصادی خود برنامه مشخصی داشته باشند. کارمند یا کارگری که ابتدای سال گذشته تصمیم گرفته بود، با پس‌انداز حقوق خود و اخذ وام پرایدی 40 میلیون تومانی بخرد، حالا با نرخ 90 میلیون تومانی پراید مواجه شده و خود را به نظام بانکی هم بدهکار کرده است.

مشخصا این افراد هستند که با مشاهده چنین تورم‌هایی هر روز ناامیدتر شده و به بازنده این روند فزاینده تورم تبدیل می‌شوند. متاسفانه در طول سال‌های اخیر در پی تشدید تحریم‌ها و کم‌توجهی به رونق تولید داخلی، این تورم با رکود هم مواجه شده است که درنهایت این شرایط به نفع اقتصاد کشور، به‌ویژه بخش تولید نیست. سرمایه‌داران هم با خرید ارز، طلا، سکه، مسکن و خودرو باعث اوج‌گیری بازارهای غیرمولد می‌شوند تا برون‌رفت از شرایط رکودتورمی سخت‌تر از هر زمانی شود. حال این روزها بورس هم به بازارهای مورد اشاره اضافه شده، اما باید توجه داشت برندگان این بازار هم کسانی هستند که نقدینگی در دست دارند. طبعا بدون سرمایه اولیه، خرید و فروش سهام و بهره‌بردن از شرایط خوب بازار سرمایه هم برای گروه‌های مزدبگیر میسر نیست. در این بازار هم آنهایی که نقدینگی و سرمایه بیشتری دارند، بیشترین سود را می‌برند و سرمایه خود را چند برابر می‌کنند.

 

فقدان عزم سیاسی برای اصلاحات اقتصادی

 

بازندگان جهش‌های گاه و بی‌گاه تورم و تکرار 50ساله تورم دو رقمی همان‌هایی هستند که تصور خوشایندی از آینده خود ندارند. افرادی که به هر شکل احساس می‌کنند چیزی از دست داده‌اند و اندازه تلاشی که می‌کنند به حقشان نمی‌رسد. همان‌هایی که طی سال‌های اخیر در مقاطعی صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان دولت و نمایندگان مجلس رسانده‌اند. حال بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که اگر دولت برنامه مدونی برای کنترل تورم نداشته باشد، باید شاهد عمیق‌ترشدن دره نابرابری باشیم که این اتفاق برای آینده اقتصادی و حتی سیاسی کشور چندان مناسب نیست.

طبیعتا دولت کنونی همان‌طور که در سال‌های 95 و 96 توانست تورم تک‌رقمی را محقق سازد، اکنون دوباره می‌تواند این تجربه را تکرار کند مشروط بر آنکه عزم و اراده‌ای جدی در این زمینه وجود داشته باشد. محمد فاضلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، هم اخیرا در یادداشتی که سایت انصاف‌نیوز منتشر کرده به کتاب «تاوان نابرابری» ویلکینسون و پیکت اشاره داشته که این دو نویسنده اعتقاد دارند حکومت‌ها برای کاستن از نابرابری، کمبود سیاستی ندارند، مشکلشان فقدان اراده و عزم سیاسی است. البته فاضلی هم با تایید این موضوع، معتقد است که مشکل کنونی اقتصاد ایران به فقدان عزم سیاسی برای تن‌دادن به الزامات همه‌جانبه اصلاحات، مهار سازوکارهای مولد نابرابری و تحقیر انسان ایرانی بازمی‌گردد.

 

 

 

 

* آفتاب یزد

 

- نسخه‌پیچی دستوری برای آشفته‌بازار خودرو کارگشاست؟

 

آفتاب یزد به گرانی خودرو پرداخته است: صنعت خودرو در ایران سالهاست تب کرده و نسخه‌های دستوری دولتهای مختلف، نه تنها آن را نجات نداده، بلکه روز به روز بر آشفتگی و التهاب این بازار افزوده است. این را مستندات تحولات قیمتی در چند دهه اخیر نشان می‌دهد. قیمت‌هایی که هیچ‌گاه نتوانسته با منطق اقتصادی و نرخ واقعی یک خودرو برای مصرف‌کننده در کشورهایی با مختصات اقتصاد سالم و طبیعی همسان شود و مشتری با طیب‌خاطر برای خرید آن حساب خود را خالی سازد! البته راهکار حل مشکلات به صورت دستوری موضوع امروز و دیروز و صنعت خودرو نیست و همواره به دلیل بودن ریش و قیچی تصمیم‌گیری‌ها در دست دولت‌ها صنعت خودرو نه‌تنها به آرامش نرسیده، بلکه همواره واکنش‌های غافلگیرکننده‌ای را هم نشان داده است که نمونه دم دستی آن رسیدن پراید به نرخ 90 میلیون تومان است.

18 اردیبهشت رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور "دستور ویژه" به رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، از مسئولان این سازمان خواست تا با توجه به وجود برخی قیمتهای غیر متعارف و فاصله‌دار نسبت به قیمت واقعی خودرو در بازار آزاد نسبت به قیمت کارخانه، با همه متخلفان این موضوع "با جدیت تمام و قاطعانه" برخورد کنند و مراتب را رسما به مردم اطلاع‌رسانی کنند. رحمانی در این راستا تاکید کرد: به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ضرورت حساسیت موضوع از حیث وجود جریان سودجوی فرصت طلب پشت پرده، نسبت به پیگیری جدی و برخورد با قیمت‌سازی‌های کاذب، در اسرع وقت با اتخاذ تصمیمات و اقدامات متناسب، با همکاری و هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های نظارتی و امنیتی موارد بررسی و نتایج بدست آمده جهت افزایش احساس امنیت مصرف‌کنندگان واقعی و در راستای حفظ حقوق حقه شهروندی آحاد مردم، موارد را به "بنده" گزارش کنند.

وی تصریح کرد: ضروریست اقداماتی همچون پیگیری، شناسایی و برخورد با متخلفان احتمالی احتکار خودرو، پیگیری، شناسایی و برخورد قاطع و قانونی از طریق مراجع نظارتی و قضایی با سایت‌های اینترنتی متخلف که با ارائه قیمت‌های کاذب فضای بازار را دچار التهاب می‌کنند، در دستور کار جدی سازمان حمایت قرار گیرد.

در دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به سازمان حمایت آمده است؛ رفع موانع ثبت نام متقاضیان در سایت‌های فروش خودروسازان داخلی به جدّ و در سریع ترین زمان مورد رصد دقیق قرار گیرد تا شرایط برای رفع نیاز مصرف‌کنندگان واقعی خودروهای تولید داخل تسهیل شود و دست سوداگران همسو با معاندان ‌و دشمنان در جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه غرب از سر مصرف‌کنندگان کوتاه شود. اما گویی این دستور کفایت نکرده باشد حسن روحانی رئیس جمهوری روز جمعه در تماس تلفنی با وزیر صمت که گویی برخلاف سایر مکالمات رایج کاری بینشان این بار باید اعلام می‌شد در "تماس تلفنی" خواستار این شد تا همه بخش‌ها و دستگاه‌های مسئول تلاش کنند با کنترل قیمت‌ کالاهای مورد نیاز مردم، آنان در مضیقه قرار نگرفته و دچار مشکل نشوند!

‏‌‎بر اساس آنچه از این مکالمه تلفنی به رسانه‌ها درج کرد رئیس جمهوری "رسیدگی فوری به موضوع افزایش قیمت خودرو" را بسیار حائز اهمیت دانسته و با اشاره به اینکه تا کنون ۲ بار در جلسات ستاد اقتصادی دولت این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفته بر ضرورت نظارت و کنترل دقیق بر قیمت خودرو تاکید کرده و همچنین دستور داده چون افزایش قیمت خودرو به این شکل خلاف مصوبه ستاد اقتصادی دولت بوده و قابل پذیرش نیست، وزارت صمت موظف است به سرعت برای کنترل این موضوع ورود کرده و با هرگونه اقدام متخلفانه در افزایش قیمت خورد مقابله نماید.

البته پیش از این دو مقام ارشد قوه مجریه، معاون دفتر خودرو و نیروی محرکه وزارت صمت با بیان اینکه در حال حاضر تفاوت قیمت خودروهای کارخانه و بازار بسیار زیاد است و این امر به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، گفته بود خرید هر گونه خودرو در این روزهای بازار به ضرر مصرف‌کننده است و ستاد تنظیم بازار با همکاری سایر مجموعه‌ها و سازمان حمایت در حال نهایی کردن قیمت خودرو متناسب با استانداردهای 85 گانه، آلایندگی‌ها و رعایت استانداردهای الزامی است.

جعفرپور در عین حال به مردم توصیه کرد تا اعلام قیمت خودروها به هیچ عنوان از بازار خودروی خریداری نکنند و مطمئن باشند بعد از تصمیم نهایی ستاد تنظیم بازار، حباب قیمت خواهد ترکید و قیمت انواع خودرو در بازار متعادل خواهد شد و در پی آن شاهد هماهنگی عرضه و تقاضا خواهیم بود.

اما آیا به راستی با چند نسخه دستوری و توصیه به عدم خرید آشفته بازار خودرو در ایران به سامان می‌رسد؟ یا در بر همان پاشنه خواهد چرخید و تنها یک ژست مقابله با گرانی گرفته خواهد شد و باز هم داستان یک بام و هوای افزایش قیمت‌ها و توصیه‌های دستوری و سرزنش جمعی سوءاستفاده‌کننده و دلال بر دفتر خاطرات صنعت خودروسازی ایران باقی خواهد ماند!؟

امیرحسن کاکایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار روزنامه "آفتاب یزد" تحلیل وضعیت خودروی ایران و چرایی و چگونگی وضعیت نابسامان کنونی را به توضیحی در حد یک گفتگوی مختصر کافی نمی‌داند، اما در زمینه تداوم روش‌های دستوری بجای حل اساسی و ساختاری مشکلات تولید و فروش خودرو در ایران می‌گوید: فارغ از اهمیت نگاه به ساختار پراشکال و معیوب طی شده برای صنعت خودرو در ایران طی نیم قرن گذشته، مباحث عمیقی وجود دارد که در حوصله این گزارش روزنامه نمی‌گنجد، اما در زمینه اتفاقات رخ داده در 2 سال گذشته می‌توان به ضرس قاطع گفت این مشکلات ناشی از سیاست‌های غلطی است که سیاستگذاران اتخاذ کرده اند.

سیاست‌هایی که اگرچه شاید برجام توسط ترامپ پاره نشده بود صنعت خودرو شاهد رونق و وضعیت به مراتب بسیار بهتری بود و حتی شاید چند خودروی ملی هم در حال تولید در خطوط تولید قریب به 30خودروساز داخلی بود، اما نباید فراموش کرد که تحریم‌های سنگین و پیچیده دولت ترامپ که باعث شد تا در ابتدا شرکت‌های اروپایی و سپس شرکت‌های چینی قراردادهای سفت و سخت بسته شده با ایران را هم نادیده بگیرند تمام معادلات را دستخوش تغییراتی اساسی کرد و در این شرایط باید تصمیم‌هایی متناسب با این وضعیت نیز اتخاذ می‌شد که نگردید.

وی با بیان اینکه پس از غیرممکن شدن انتقال فناوری و دشواری امور تجاری با عدم امضای FATF تبادلات مالی هم بسیار دشوارتر شد، در گام نخست علت اصلی بروز این آشفته بازار در صنعت خودرو را تشدید تحریمها و سپس نوع برخورد و واکنش دولتمردان و سیاستگذاران با مقوله تحریم برمی‌شمرد. کاکایی با بیان اینکه دولت به اشتباه از همان 2 سال پیش وارد قیمت‌گذاری دستوری با ادعای کنترل قیمت در بازار شد و جهت این اقدام نیز مبادرت به قیمت‌گذاری غیرمنطقی و دور از واقعیت‌های روز اقتصاد ایران و شرایط تحریم کرد، تصریح می‌کند: این نوع قیمت‌گذاری نه تنها منجر به کنترل قیمت نگردید، بلکه موجب واردشدن خسارت 40 هزار میلیارد تومانی به کل صنعت خودرو شد که بطور متوسط حدود 30 میلیون تومان برای هر خودروی تولیدی را شامل می‌شود!

در واقع این سیاست منجر به خارج شدن 28 خودروسازی خصوصی یا شبه‌خصوصی از جمع 30 تولیدکننده شد که پیامدهای منفی آن کاهش محسوس عرضه و بهم‌ریختن نظام عرضه و تقاضا در خودرو و بروز تورم لجام گسیخته خودروهای تولیدی 2 خودروساز دولتی یعنی سایپا و ایران خودرو گردید. عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در خصوص دلایل حمایت دولت از این 2 خودروساز با این روش نادرست و انحصاری نیز با بیان اینکه منابع مالی تامین بودجه تداوم این نوع حمایت از ایران‌خودرو و سایپا روشن نیست و محل بحث فراوان در مورد آن وجود دارد، اظهار می‌دارد: اما به نظر می‌رسد با افزایش تنگناهای مالی کفگیر به ته دیگ خورده و حتی با وجود اینکه قرار بود تا شب عید 99 خورشیدی، 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات به قطعه‌سازان بدهند، اما تا امروز فقط 1800 میلیارد تومان از آن واریز شده است و مابقی آن را نتوانسته بپردازد.

وی با بیان اینکه متاثر از این سیاستگذاری غلط در قیمت گذاری هم خودروسازان زیان دیدند و هم کنترل بازار از دست رفته است، موضوع اصلی وضعیت کنونی را کاهش شدید ارزش پول ملی برمی‌شمارد که با نسخه‌پیچی دستور از بالای دولتی حل و فصل نخواهد شد. کاکایی با بیان اینکه اگر قرار بود قیمت خودرو با دستور دولتی به نرخ رضایتمند برای مصرف‌کننده و خودروساز برگردد قیمت دلار در بازار آزاد به نرخ دستوری 4200 تومان دولتی نزدیک شده بود، اظهار می‌دارد: وقتی قیمت مواد اولیه با نرخ بالای دلار تامین می‌شود و انتقال فناوری روز نیز به صنعت خودروی ایران در تحریم است، چگونه می‌توان انتظار داشت صنعت خودرو قیمت‌ها را با زیان بیشتر عرضه کند؟ کما اینکه متقاضی و مصرف‌کننده را هم به صرف اینکه بستر چنین استفاده مالی برای او به دلیل نبود توازن بین عرضه و تقاضا فراهم شده نمیتوان نکوهش کرد و تمام کاسه کوزه اشتباهات بزرگ و نادیده گرفتن منطق اقتصادی را به گردن چند خریدار و فروشنده انداخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با وجود اظهار امیدواری از اینکه روزی هم تحریمها لغو شده باشد و هم دولت به خصوصی‌سازی به معنای واقعی عمل کند تا صنعت خودرو نیز وارد فاز جهش اقتصادی و کمی و کیفی خیره‌کننده گردد، بهترین تصمیم در این شرایط را اجازه به افزایش 5 درصدی قیمتها جهت ایجاد امکان تنفس به خودروسازهای هرچند دولتی کنونی و یا 5 درصد کمتر از نرخ بازار آزاد برشمرد که در مورد نخست به افزایش مجدد تولید و کمک به نهضت خودروسازی داخلی خواهد انجامید و در مورد روش دوم به حذف تنش قیمت‌ها و کاهش قیمت‌ها تاجایی‌که چه بسا بتوان گفت نرخ پراید به 50 تا 60میلیون تومان نیز بارخواهد گشت.

با تمام این اوصاف و تداوم روش دستوری وزارت صمت که پیشتر هم ناکامی در این دست تصمیم‌گیری‌های خارج از منطق اقتصادی به اثبات رسیده است؛ توصیه دولت به عدم خرید خودرو نشان‌دهنده همان سیاست یک بام و دو هوای دولت است که وقتی مردم در سال 96 بصورت خودجوش و فراخوان در شبکه‌های اجتماعی قصد مقابله با گرانفروشان خودرو را کرده و اقدام به تحریم خریدش کردند، با دستوری دیگر آن هم بر خلاف جهت این اتحاد ملی ایجاد شده علیه ویژه‌خواران قیمت خودرو، با دستور اعطای وام‌های تشویقی به تحریک جامعه جهت خرید خودروهای فراوان انبارشده در پارکینگ‌ها کَرد و کسی هم بابت عدم عرضه خودروها با قیمت شایسته پیش از چنین تصمیم مواخذه نگردید! تصمیمی که منجر به بی‌اعتمادی بیشتر عمومی به تصمیم‌های خلق‌الساعه وزارت صمت در خصوص سیاست‌های خودرویی شده است؛ و اگر پس از دستور روز جمعه رئیس جمهوری، قیمت خودرو در روز گذشته بین 5 تا 10 میلیون تومان کاهش را نشان داد، بدون شک تجربه ثابت کرده با چنین امر و نهی‌هایی، منطق اقتصادی مبتنی بر عرضه و تقاضا که به حداکثر آشفتگی خود رسیده است، دستخوش ترمیم و اصلاح نخواهد شد. به ویژه اینکه خود دولت با سیاستگذاریهای نافرجام خود در صنعت خودرو آشفته بازاری را به یادگار گذاشته که هر صاحب سرمایه واسطه‌گری را که در جریان نبود تعادل بین عرضه و تقاضا در صنعت خودرو هست را در قیمت‌گذاری صاحب اختیار و تاثیرگذار کرده و با صرف کشیدن بدهنگام ترمز دستی این تورم در دور تند، نخواهد توانست نگاه به این کالای را از قالب خطای سرمایه‌ای به مصرفی بازگرداند.

 

 

 

-افزایش بی سر و صدای اجاره‌ها!

 

 

آفتاب یزد درباره بازار اجاره مسکن گزارش داده است: امسال برخلاف سال‌های گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا مستاجران و خریداران مسکن با مشکلات بسیار زیادی رو به رو شده اند و برای پیدا کردن واحد مسکونی مورد نظر سردرگم و کلافه هستند. متاسفانه از اتفاقات تلخ این روزها هم حکم تخلیه تعدادی از مالکان برای مستاجران خود بوده است. از سوی دیگر به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از صاحبخانه‌ها اجازه بازدید از واحد مسکونی را نمی‌دهند که این امر برای مستاجران مشکل ساز شده و تعدادی از آن‌ها را آواره کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش حجم این مشکلات باعث شد که وزارت راه و شهرسازی به فکر راه حلی برای کمک به مستاجران بیفتد، بنابراین بعد از پیگیری‌های چند هفته ای مصوبه و طرح تمدید قرارداد اجاره‌ها تا تیر ماه را تصویب کرد. این موضوع باعث رفع نگرانی‌های مستاجران شد البته در این بین بودند مالکانی که قراردادهای اجاره خود را بدون هیچ افزایش قیمتی تمدید می‌کردند.

در همین رابطه باقری یکی از مستاجران با بیان اینکه قرارداد اجاره من در اردیبهشت به اتمام می‌رسید، گفت: صاحبخانه من اعلام کرده بود که باید ملکش را تخلیه کنم اما در یک ماه گذشته هیچ مشاور املاکی باز نبوده و هیچ فردی هم اجازه بازدید از ملک را نمی‌دهد که این خود باعث تشدید نگرانی امثال من شده بود. خوشبختانه با شنیدن خبر تمدید اجاره‌ها بخش بزرگی از مشکلات من در این ایام برطرف شد. شنیدن خبر تمدید قرارداد اجاره تا دو ماه آینده بسیار خوشحالمان کرد چراکه هیچ واحد خوبی در این ایام پیدا نمی‌شد و از سوی دیگر در روزهای کرونایی جابجایی و اسباب کشی برای سلامتی بسیار خطرناک است.

حسنی یکی دیگر مستاجران با بیان اینکه خوشبختانه مالک ما در این ایام با ما به‌ خوبی برخورد کرده است، افزود: موجر نه تنها نرخ اجاره را افزایش نداده بلکه اعلام کرده است که اگر قادر به پرداخت اجاره نیستید می‌توانید هر زمان که توان مالی داشتید اجاره‌ عقب مانده را پرداخت کنید. البته کسانی هم بودند که به بهانه تمدید قرارداد نرخ‌های اجاره را افزایش دادند، این دست موجران خطاب به مستاجران ملک خود اعلام کرده‌اند که اگر قصد دارید در ملک ما برای اجاره بمانید باید نرخ اجاره را افزایش دهید که این خود باعث گله‌مندی مستاجران شده است.

گفتنی است چندی پیش محمد اسلامی‌وزیر راه و شهرسازی گفت: برای رفاه حال مستاجران در این ایام تصمیم‌های بسیار خوبی گرفته شده و به هیچ عنوان افراد نگران نباشند. طی یک تا دو ماه گذشته هیچ دادگاهی حکم تخلیه برای مستاجران صادر نکرده و تا تیرماه هم هیچ دادگاه یا شورای حل اختلافی حق ندارد که حکم تخلیه برای واحدهای مسکونی صادر کند، بنابراین شرایط را در این میان باید مالکان بیش از گذشته درک کنند.

همچنین محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مشکلات مستاجران در ایام کرونا در مقایسه با سال گذشته بسیار بیشتر شده است، افزود: طی چند هفته گذشته به صورت مرتب در ستاد ملی مبارزه با کرونا این موضوع بررسی شد. کمیته‌های تخصصی این موضوع مستاجران را به صورت مرتب ارزیابی و تمامی‌جوانب این موضوع را بررسی کردند و به دلیل آن که قرارداد بین دو بخش خصوصی بود بنابراین نیاز به بررسی بسیار بیشتری داشت چراکه بسیار حساس برای هردو طرف است. وی با بیان اینکه به دلیل شرایط اضطراری کشور و بیماری کرونا که در ماه‌های گذشته با آن مواجه بودیم ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفت که مدت اجاره‌ها را تا ۲ ماه تمدید کند، افزود: بنگاه‌های معاملاتی در دو ماه گذشته تعطیل بودند که این امر زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مستاجران  شد به همین دلیل این طرح تصویب شد. دولت ابزار اجرایی خاصی ندارد ولی به دلیل آنکه یک فضای خاصی در کشور ایجاد شده به همین دلیل ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفت با توجه به اختیارات قانونی که دارد بتواند این موضوع را اجرا کند. همچنین حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مالکان به هیچ عنوان حق افزایش قیمت اجاره در این ایام را ندارند، افزود: مدت اجاره برای تمامی‌مستاجران تا دو ماه تمدید شده و هیچ دادگاهی امکان ارائه حکم برای تخلیه واحدهای مسکونی را ندارد.

او با اشاره به اینکه نرخ اجاره بعد از تمدید قراردادها افزایش نمی‌یابد، افزود: نرخ‌های اجاره و خرید و فروش تسکین دهنده لازم ندارند و پس از بحران‌ها همواره قیمت افزایش می‌یابد و این رشد قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم در کلان شهرهاست و در شهرهای کوچک هم کمتر از نرخ تورم خواهد بود. آمارهای اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده است که نرخ تورم در فروردین بنابر سقف افزایش قیمت خواهد بود. هیچ افزایش قیمتی برای دوران پسا کرونا نداریم اما نرخ‌های قیمتی در دوران پسا کرونا همراه با رکود خواهد بود.

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک کشوری با بیان اینکه از امروز طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تمدید قرارداد اجاره مستاجران برای مالکان الزامی‌شد، گفت: تمامی‌مالکان در صورت درخواست مستاجر باید قرارداد اجاره خود را تا دو ماه با همان شرایط قبلی تمدید کنند و البته اجازه هیچ‌گونه افزایش قیمتی در این دو ماه برای مالکان وجود ندارد. طبق این مصوبه هیچ دادگاهی در این ایام برای تخلیه واحدهای مسکونی حکمی‌را صادر نمی‌کند و این بدان معناست که در طول این دو ماه دادگاه‌ها برای رسیدگی به تخلیه واحدهای مسکونی مستاجران حکمی‌را صادر نمی‌کنند و در نتیجه مستاجران در این ایام نباید نگران تخلیه واحد مسکونی خود باشند. خسروی با اشاره به اینکه در ایام کرونایی، شرایط کشور تغییر کرده است، گفت: وزارت راه و شهرسازی با استفاده از ابزار اجرایی که دارد، می‌تواند مالکان را برای تمدید قراردادهای اجاره مستاجران مجبور کند در حالی که پیش از این دوران، هیچ گونه ابزار اجرایی برای بازار اجاره وجود نداشت و مالکان خود می‌توانستند مستاجرها را مجبور به تخلیه واحد مسکونی خود کنند.

در این ایام به هیچ عنوان قیمت واحدهای اجاره‌ای تغییری نخواهد کرد، اما بعد از دو ماه مالکان خود می‌توانند قیمت‌های اجاره را تغییر دهند و یا مجدد قراردادهای اجاره خود را تمدید کنند چرا که مالکیت در قانون محترم است و مالکان خود برای اجاره واحدهای مسکونی خود تصمیم می‌گیرند. با توجه به آنکه شرایط برای مستاجران در این ایام بسیار خاص است باید تمهیداتی هم برای تشویق بیشتر مالکان به این اقدام در نظر گرفته شود تا شاید در اوج پیک و جابه جایی بتوانند هوای مستاجران را بیشتر داشته باشند که این خود در تابستان تبدیل به معضل جدی تر برای تمامی‌بخش‌ها خواهد شد. بنابراین در این ایام باید وزارت راه وشهرسازی هوای بیشتر مستاجران و اقشار آسیب پذیر را داشته باشد و هرچه سریعتر طرح مسکن استیجاری که خود راه حل گره گشای بازار اجاره است را به مرحله اجرایی برساند.



:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

شبکه کانون‌های تفکر ایران (ایتان) طی نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور، با توجه به نقش تولید مسکن در رونق اقتصاد و افزایش اشتغال، پیشنهاد کرد سقف وام مسکن روستایی از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر افزایش یابد و بانک مسکن سریع این تسهیلات را پرداخت نماید.

 
یک پیشنهاد از جنس «جهش تولید» به جهانگیری/ سقف وام مسکن روستایی را به 60 میلیون تومان افزایش دهید

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شبکه کانون‌های تفکر ایران (ایتان) با ارسال نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور، ضمن بیان تأثیر رونق تولید مسکن در جهش تولید، پیشنهاد داد برای فعال شدن مجدد نوسازی واحدهای روستایی با ابلاغ دولت سقف تسهیلات مسکن روستایی برای هر واحد مسکونی به 60 میلیون تومان افزایش یابد و بانک مسکن سریعاً نسبت به پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از محل بازگشت اقساط مسکن مهر اقدام نماید.

در نامه ایتان آمده است نوسازی و احداث 200 هزار واحد روستایی علاوه بر ایجاد 400 هزار شغل، از تعداد خانه‌های فرسوده روستایی خواهد کاست که در نتیجه این واحدها را در حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله محفوظ می‌دارد.

متن کامل نامه شبکه کانون‌های تفکر ایران در ادامه آمده است:

جناب آقای دکتر جهانگیری

معاون اول محترم رئیس جمهور

پیرو سخنرانی جنابعالی در 15 اردیبهشت در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های مسکن فرهنگیان، مبنی بر اینکه: «در سال جاری مهمترین بخش اقتصادی کشور بخش مسکن است زیرا اگر در این پیشران اقتصاد جهش ایجاد شود، 120 رشته و فعالیت اقتصادی مانند تولید فولاد،‌ سیمان و دیگر مصالح ساختمانی را به حرکت وادار می‌کند که این امر می‌تواند نقش مؤثری در خارج شدن اقتصاد از رکود و جهش تولید داشته باشد و همه دستگاه‌ها،‌ نظام بانکی و ستاد اقتصادی دولت نیز اگر به‌دنبال تحقق جهش تولید هستند باید از برنامه‌های منجر به رونق تولید مسکن حمایت کنند».

در همین راستا یکی از مواردی که می‌تواند زمینه‌ساز رونق بخش مسکن در کوتاه‌مدت شود، نوسازی و احداث واحدهای مسکن روستایی است، لذا ضروری است دولت به تکلیف ماده 59 برنامه ششم توسعه، مبنی بر پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت با کارمزد 5 درصد به روستاییان برای نوسازی و احداث حداقل 200 هزار واحد مسکن روستایی در سال، عمل کند. لازم به ذکر است نوسازی و احداث واحدهای روستایی به‌صورت غیردولتی انجام می‌شود و نیازی به خدمات زیربنایی و روبنایی جدید ندارد. سازوکار اجرایی مربوط به این امر نیز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربه نوسازی و احداث 1 میلیون و 630 هزار واحد مسکونی طی سال‌های 84 تا 91 وجود دارد. البته این روند در سال‌های اخیر کند شد و از سال 92 تا 97، تنها 254 هزار قراردادِ اعطای تسهیلات برای بازسازی واحدهای روستایی منعقد شد.

مبلغ مورد نیاز برای تسهیلات نوسازی و احداث هر واحد مسکن روستایی 60 میلیون تومان است که متناسب با پیشرفت پروژه به‌صورت مرحله‌ای و با نظارت بنیاد مسکن پرداخت ‌می‌شود. منبع مورد نیاز را هم می‌توان به‌راحتی از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر تأمین کرد و نیاز به تخصیص بودجه دولتی نیست. تاکنون بیش از 27 هزار میلیارد تومان از تسهیلات مسکن مهر توسط مردم به بانک مسکن برگشت داده شده و تنها حدود 6 هزار میلیارد تومان آن به مسکن مهر تزریق شده است. در سال جاری نیز به‌طور متوسط هر ماه 500 میلیارد تومان از تسهیلات مسکن مهر بازپرداخت خواهد شد.

ضمناً نوسازی و احداث سالانه 200 هزار واحد مسکن روستایی منجر به ایجاد 400 هزار شغل در سال می‌شود. همچنین در این صورت از تعداد خانه‌های فرسوده روستایی کاسته خواهد شد، در نتیجه این واحدها را در حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله محفوظ می‌دارد.

لذا پیشنهاد می‌شود برای فعال شدن مجدد نوسازی واحدهای روستایی با ابلاغ دولت سقف تسهیلات مسکن روستایی برای هر واحد مسکونی به 60 میلیون تومان افزایش یابد و بانک مسکن سریعاً نسبت به پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از محل بازگشت اقساط مسکن مهر اقدام نماید. بدیهی است اجرای این سیاست بار مالی جدیدی برای دولت نخواهد داشت و موجب جهش تولید و ایجاد حداقل 400 هزار فرصت شغلی در سال جدید می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

یکی از مهمترین ابزارها برای اسباب کشی و حمل بار در هنگام جابه جایی کارتن اسباب کشی است. کارتن ها علاوه بر نظم دادن به روند کار جابه جایی ، در محافظت از اسباب نیز کاربرد فراوانی دارند. برای تهیه کارتن مناسب برای اسباب کشی لازم است نکاتی را بدانید.

انتخاب بهترین کارتن

بهترین کارتن برای اسباب کشی کارتن های ۵لایه هستند که از استحکام کافی برای حمل اسباب منزل مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر استحکام کارتن های اسباب کشی، اندازه و سایز آنها نیز اهمیت فراوانی دارند. کارتن های اسباب کشی نباید در ابعاد خیلی بزرگ و نه در ابعاد خیلی کوچک مورد استفاده قرار گیرند.

یکی از نکات مهم برای استفاده از کارتن در اسباب کشی استفاده از کارتن های نو و سالم است. زیرا در صورت مناسب نبودن ممکن است به اسباب شما آسیب وارد شود.

قیمت کارتن

کارتن با توجه به سایز و اندازه آنها قیمت های متفاوتی دارندتعدادی از شرکت ها این کارتن ها را به صورت بسته ای و تعدادی از شرکت ها آنها را به صورت دانه ای به فرو ش می رسانند. برای تهیه کارتن با قیمت مناسب پیشنهاد می شود با شرکت های اسباب کشی و بسته بندی تماس گرفته و از قیمت کارتن های اسباب کشی مطلع شوید.

لزوم بسته بندی وسایل در کارتن های بسته بندی وسایل منزل

بسته بندی یک اقدام بسیار مهم در اثاث کشی و باربری است.

تمامی اقلامی که قرار است در طول حمل اثاثیه به خانه جدید انتقال یابد باید به گونه ای بسته بندی شود که سلامت انها در طول انجام مراحل جابه جایی حفظ شود. اقلامی که قابلیت قرار گرفتن در کارتن برای اسباب کشی و جعبه ها را دارند بهتر است درون کارتن قرار گرفته و بسته بندی شوند و سایر اقلام بزرگتر که داخل جعبه قرار نمی گیرند مثل مبلمان و امثال آن را با روشهای دیگر مثل استفاده از پلاستیک های حباب دار و یا روکش های محافظ می توان بسته بندی کرد.

بسته بندی با استفاده از کارتن برای اسباب کشی کاری است که نیاز به سازماندهی و برنامه ریزی دارد و احتمالا وقت زیادی را از شما می گیرد ،اما در عوض شانس موفقیت شما در طول جابجایی اثاثیه منزل و عدم بروز خسارت و شکستن وسایل افزایش می یابد.

کاربرد های کارتن

از کارتن های اسباب کشی می توان در بسته بندی اقلام مختلفی از قبیل :

  • بسته بندی کتاب
  • بسته بندی کفش
  • بسته بندی لباس
  • بسته بندی مواد غذایی
  • بسته بندی ظروف چینی و وسایل آشپزخانه
  • بسته بندی لوازم خواب
  • بسته بندی لوازم دکوری و خرده ریز های داخل سالن

….. استفاده کرد .

در کل تمام وسایل خرده ریز موجود در منزل را باید در کارتن های مناسب بسته بندی کرد. چرا که اگر لوازم خرده ریز ،داخل کارتن با ابعاد نا مناسب قرار گرفته و بسته بندی شود علاوه بر احتمال آسیب دیدن و شکستن آنها در طول مراحل جابه جایی احتمال گم شدن آنها نیز به مراتب افزایش میابد .

نکات مهم در استفاده از کارتن

به یاد داشته باشید که در بسته بندی اقلام سنگین مانند کتاب از کارتن های سایز بزرگ استفاده نکنید ، زیرا باعث می شود کارتن حمل بیش از اندازه سنگین شود و جابجایی آن برای شما دشوار باشد . شما میتوانید برای این کار از کارتن مخصوص حمل کتاب استفاده کنید و کتاب های تان را بسته بندی کنید . یادتان باشد اگر برای این کار مجبور به استفاده از کارتن های سایز بزرگ هستید می توانید وزن عادی داخل کارتن حمل بار را با کتاب پر کنید و سایر فضای خالی جعبه را با وسایل سبک تر از قبیل ( سی دی ها ،توپ های جوراب ، بالش و کوسن) پر نمایید.

اگر نگران این هستید که وسایل تان داخل کارتن ، هنگام اسباب کشی ممکن است خیس و یا رطوبت داخل کارتن بسته بندی نفوذ کند می توانید یک کیسه زباله داخل کارتن حمل بار قرار داده و سپس کتاب های حساس و سایر وسایل تان را داخل آن گذاشته ودر کیسه را بسته وکارتن را بسته بندی کنید ..

کارتن های اسباب کشی را از کجا تهیه کنیم؟

کارتن مناسب برای بسته بندی وسایل منزل را می توانید از شرکت های بسته بندی و همچنین شرکت های تولیدی کارتن تهیه کنید. این شرکت ها با توجه به نیاز بازار کارتن های مختلف را تولید و در دسترس شما قرار میدهند. بسیاری از این شرکت ها کارتن ها را به صورت آنلاین و حتی سفارش تلفنی در اختیار شما قرار میدهند. علاوه بر آن شما می توانید به مراکز فروش لوازم بسته بندی مراجعه کنید و کارتن های اسباب کشی را تهیه کنید.

شرکت کارتن کالابر با توجه به متراژ منازل و لوازم موجود در آنها بسته های از قبل طراحی شده ای را آماده کرده است که میتواند نیاز شما به این کارتن ها را کاملا برآورده سازد . شما میتوانید با تماس با شرکت کارتن کالابر هر یک از این بسته ها را که شامل انواع کارتن در سایز ، ابعاد و تعداد متنوع میباشد را تهیه کنید و در صورتی که بخشی از لوازم موجود در بسته خریداری شده ، مورد استفاده شما قرار نگرفت می توانید آنها را به شرکت بازگردانید و کلیه مبلغ آن را دریافت کنید.

نکات مهم در بسته بندی وسایل حساس

شما ممکن است مجموعه ای از ظروف چینی بسیار حساس و گرانبها که از مادر یا مادربزرگتان به ارث رسیده است را داشته و از ترس اینکه مبادا آسیبی به آنها وارد شود حتی از آنها استفاده نکرده باشید . اکنون نگران بسته بندی این مجموعه برای اسباب کشی می باشید. چاره کار شما استفاده از کارتن بسته بندی ۵ لایه مقاوم و استفاده از روشها و تکنیک های مهم بسته بندی می باشد.

همچنین کارتن های رگال دار اسباب کشی برای بسته بندی لباس های کمد شما مناسب میباشد . این کارتن ها مانند یک کمد کوچک عمل کرده و می توانید لباس های حساس و مجلسی و انواع کت و شلوار را داخل آن آویزان کرده تا از چروک و خراب شدن لباس هایتان جلوگیری نمایید.

لازم به ذکر است شما میتوانید از کارتن های اسباب کشی سایز بزرگ برای بسته بندی وسایل برقی داخل آشپزخانه و یا انواع قابلمه و ظروف پلاستیکی که دارای حجم زیاد و وزن کم میباشند استفاده کنید.

انواع کارتن

کارتن موزی

کارتن بسیار محکم و با کیفیت که با نام کارتون موزی شناخته می‌شود. برای بسته‌بندی چینی و کریستال مناسب است و برای بسته‌بندی کتاب، سرویس غذاخوری، اوراق اداری، لوازم دکوری و ... نیز استفاده می‌شود.

کارتن شکستنی

کارتن محکم مناسب اشیاء شکستنی متوسط و بزرگ. از کارتون شکستنی برای بسته‌بندی کالا و اثاثیه سنگین و شکستنی مانند بشقاب، لیوان، چینی، غذاخوری، لوازم آشپزخانه و ظروف کریستال استفاده می‌شود.

کارتن زونکن

کارتون حمل و بسته‌بندی لوازم اداری که به کارتن زونکن معروف است. اندازه این کارتن مناسب زونکن، اوراق اداری، پوشه و پرونده، مدارک و کتاب است و بیشتر جهت جابجایی و حمل لوازم اداری در شرکت و بانک کاربرد دارد.

کارتن بزرگ

کارتون بزرگ در سایزهای مختلف به شکل مکعب مربع یا مکعب مستطیل تولید می‌شود. این کارتن همه منظوره و جهت بسته‌بندی اسباب و اثاثیه متوسط و بزرگ، فریت بار، حمل و نقل و اسباب‌کشی استفاده می‌شود.

انتخاب کارتن مناسب اسباب‌کشی و خرید لوازم بسته‌بندی مناسب می‌تواند بسته‌بندی آسان و درنهایت اسباب‌کشی آسان به همراه داشته باشد.

از مهم‌ترین لوازم اسباب‌کشی، جابجایی اثاثیه منزل و لوازم اداری و همچنین حمل بار، کارتن اسباب‌کشی یا کارتون خالی است. استفاده از کارتن اثاث‌کشی علاوه بر نظم دادن به روند اثاث کشی، در محافظت از وسایل نیز مؤثر است. کارتن اسباب‌کشی در سایز و ضخامت مختلف جهت بسته‌بندی و حمل اشیاء و کالاهای متفاوت تولید می‌شود.
  • بهترین کارتن اسباب کشی - بهترین کارتن برای اسباب‌کشی و جابجایی اسباب و اثاثیه منزل و اداره بسته به وزن و نوع وسایل کارتن‌های پنج و سه لایه هستند که از استحکام کافی برای حمل و بسته‌بندی برخوردارند. علاوه بر استحکام، اندازه و سایز کارتن نیز اهمیت دارد. کارتن اسباب‌کشی و فریت بار نباید در ابعاد خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک تولید و استفاده شود.
  • قیمت کارتن خالی - تعداد، سایز و ضخامت کارتن در قیمت کارتن خالی یا کارتون اسباب‌کشی مؤثر است. برای خرید کارتن با قیمت ارزان، کارتن را به‌صورت مستقیم از کارتن‌سازی خریداری کنید و به خاطر داشته باشید که درصورت استفاده از کارتن دست‌دوم و کارتن ضایعات ممکن است به اسباب و وسایل شما هنگام حمل و جابجایی اثاثیه آسیب وارد شود.
  • لزوم بسته بندی - بسته‌بندی در اثاث‌کشی و باربری بسیار مهم است. اسباب و اثاثیه باید به گونه‌ای بسته‌بندی شود که سلامت آنها در طول مراحل جابجایی حفظ شود. اقلامی که امکان بسته‌بندی در کارتن را دارند بهتر است در کارتون قرار بگیرند و سایر اقلام مانند مبلمان و سرویس چوب، یخچال، گاز و ... با استفاده از پلاستیک حباب‌دار و یا روکش محافظ، محافظت شوند.

کارتن شماره 1 » کارتن موزی (کارتن شکستنی نوع 1 )

ابعاد کارتن : ( طول 52 ) (عرض 35 ) ( ارتفاع 22 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه با کیفیت بالا.
  • کارتن تمیز و نو.
  • مناسب برای حمل اثاثیه منزل.
  • مناسب برای حمل انواع بار.

توضیحات : از این کارتن می توان برای بسته بندی وسایل شکستنی همچون چینی و کریستال استفاده کرد. این کارتن برای وسایل مانند کتاب، سرویس غذا خوری، ورق های A4 و وسایل شکستنی مناسب است.

کارتن شماره 2 » کارتن شکستنی نوع 2

ابعاد : (طول 55 ) ( عرض 35 ) (ارتفاع 30 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 1.5 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه و درجه یک.
  • کارتن نو و با کیفیت.
  • خوش دست و خوش فرم.

توضیحات : در این کارتن می توان اجسام سنگین و شکستنی مانند سرویس بشقاب، انواع لیوان، انواع چینی، سرویس غذا خوری، لوازم آشپزخانه، لوازم حمام، انواع ظروف کریستال، کتاب و... قرار داد.

کارتن متوسط : فروش کارتن بسته بندی و کارتن زونکن برای وسایل متوسط.

کارتن شماره 3 » کارتن زونکن

ابعاد : (طول 63 ) ( عرض 37 ) ( ارتفاع34 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 2.1 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • مخصوص انواع زونکن.
  • پنج لایه و باکیفیت.
  • کارتن نو و تمیز.

توضیحات : این کارتن مخصوص انواع زونکن اداری ، شرکتی ، بانکی و ... است. شما می توانید زونکن را بصورتی که در قفسه دفتر خود قرار داده اید، در کارتن قرار دهید تا مدارک داخل هر زونکن جابجا نشود. از این کارتن همچنین برای بسته بندی وسایل خانه، می توان استفاده کرد.

کارتن شماره 4

ابعاد : ( طول 60 ) ( عرض 40 ) (ارتفاع 30 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 2 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه و با کیفیت.
  • مناسب برای بسته بندی تابلو.
  • کارتن نو و تمیز.

توضیحات : در این کارتن می توان وسایل شکستنی متوسط را قرار داد. با سایز مناسب برای بسته بندی تمامی وسایل شکستنی. برای بسته بندی شیشه، انواع تزیینات دیواری، تابلو فرش، سرویس غذا خوری، سرویس کریستال، قاب عکس و مایکروفر مناسب است.

کارتن شماره 5 » مکعب مستطیل

ابعاد : (طول 60 ) (عرض 40 ) ( ارتفاع 40 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 2.5 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • بسیار خوش فرم.
  • پنج لایه و باکیفیت بالا.
  • کارتن نو و تمیز.

توضیحات : برای بسته بندی وسایل شکستنی متوسط همچون انواع قوطی، انواع بطری شیشه ای، سرویس قابلمه، مایکروویو، مخلوط کن، سرخ کن، پلوپز، توستر، زودپز. بهترین گزینه برای بسته بندی انواع لوازم متوسط آشپزخانه.

کارتن بزرگ : کارتن با قیمت ارزان در سایز بزرگ برای بسته بندی وسایل بزرگ.

کارتن شماره 6 » کارتن بزرگ مکعب مستطیل

ابعاد : ( طول 60 ) ( عرض 40 ) (ارتفاع 60 )

حجم کارتن :این کارتن حجمی 4 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه و باکیفیت.
  • کارتن بزرگ و جادار.
  • کارتن نو و تمیز.

توضیحات : این کارتن با حجمی بالایی که دارد، می توان برای بسته بندی انواع وسایل حجیم و بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. از جمله این وسایل می توان انواع سرویس قابلمه، انواع سطل، انواع سبد و ... را نام برد. شما می توانید کارتن های کوچک خود مثل ظروف کریستال که کارتن مخصوص خود را دارند، برای جلوگیری از شلوغی در هنگام اسبابکشی داخل این کارتن قرار دهید.

کارتن شماره 7 » کارتن بزرگ مربع

ابعاد : (طول 50 ) (عرض 50 ) ( ارتفاع 50 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 3.5 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه، محکم و باکیفیت.
  • کارتن نو و تمیز.
  • حجم زیاد.
  • کارتن مورد استفاده برای لوستر.

توضیحات : برای بسته بندی کلیه لوازم کامپیوتر مناسب است. برای بسته بندی انواع وسایل بزرگ شکستنی بسیار مناسب است. برای بسته بندی انواع وسایل همچون کلمن، فلاسک، سرویس قابلمه، انواع گلدان شیشه ای و ...مورد استفاده قرار می گیرد. برای بسته بندی لوستر مناسب است. مناسب بسته بندی لوازم پلاستیکی حجیم.

کارتن شماره 8 » کارتن مادر

ابعاد : ( طول 70 ) ( عرض 50 ) ( ارتفاع 50 )

حجم کارتن : این کارتن حجمی 4.5 برابر کارتن موزی دارد.

مشخصات :

  • پنج لایه، محکم و باکیفیت بالا.
  • کارتن با حجم بالا برای وسایل حجمی.
  • کارتن نو و تمیز.

توضیحات : برای بسته بندی کلیه وسایل حجمی و بزرگ مناسب است، برای بسته بندی لوازم درشت می توان از این کارتن استفاده کرد. شما می توانید برای جلوگیری از شلوغی خانه در هنگام اسبابکشی، کارتن ها و لوازم کوچک را داخل این کارتن قرار دهید. مناسب بسته بندی لباس.

کارتن و حمل بار در ابعاد متفاوت

کارتن حمل بار 5 لایه با مقاومت بالا از ابزار مفید در جابجایی است. کارتن قطعاً یکی از ضروری‌ترین تجهیزات در باربری است. در اتوبار کارتن کالابر انواع کارتن بسته بندی اسباب کشی را در ابعاد مختلف ارائه می‌نماییم.

برای بسته بندی تمامی وسایل می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

از مشخصه‌های اصلی یک جعبه اسباب کشی این است که مقاومت بالایی داشته باشد. و بتواند وزن بار درون خود را به‌خوبی تحمل کند. پس از چیدن منظم وسایل در کارتون های حمل بار لازم است تا درب آن را با چسب محکم ببندید. برای اطمینان بیشتر آن را حتماً طناب‌پیچ نیز کنید.

کارتن مخصوص اسباب کشی و حمل بار 5 لایه

کارتن های 5 لایه دارای مقاومت بسیار بالایی می‌باشند. و این از برترین مزایای آن‌ها است.

از کارتن بسته بندی اسباب کشی 5 لایه می‌توانید برای بسته بندی لوازم حساسی همچون:

  • انواع ظروف بلور و چینی
  • وسایل شکستنی

و ... استفاده کرد. کارتن بسته بندی اسباب کشی می‌تواند به‌خوبی از اثاثیه شما محافظت کند. و از خسارت‌های ناشی از ضربه و ... جلوگیری می‌نماید.

این جعبه‌های مقاوم مناسب تمامی ارادی است که به وسایل خود اهمیت زیادی می‌دهند. و نسبت به این وسایل حساسیت دارند.

کارتن برای اسباب کشی با قیمت مناسب

انواع کارتن برای اسباب کشی توسط ما در باربری کارتن کالابر بفروش میرسد. در اتوبار کارتن کالابر بهترین و مناسب‌ترین قیمت کارتن حمل بار را ارائه می‌نماییم. لازم به ذکر است کلیه تجهیزات برای استحکام و محکم‌تر کردن درب جعبه‌ها نیز توسط ما ارائه می‌گردد.

کارتن بسته بندی اسباب کشی با آرم مخصوص کارتن کالابر

کارتن کالابر طراح انواع کارتن بسته بندی اسباب کشی و کارتن حمل بار است. انواع کارتن برای اسباب کشی را با طراحی خاص و منحصربه‌فرد منقش به آرم خود تولید نموده‌ایم. کارتن حمل بار در این شرکت در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. کارتن برای اسباب کشی و کارتن جابجایی اثاثیه کارتن کالابر از کیفیت بالایی برخوردار است و ظرفیت و مقاومت آن برای بسته بندی لوازم مختلف تست شده است.

لزوم بسته بندی در اسباب کشی

بسته بندی یک اقدام بسیار مهم در اثاث کشی و باربری است. تمامی اقلامی که قرار است در طول حمل اثاثیه به خانه جدید انتقال یابد باید بسته بندی شود. اقلامی که قابلیت قرار گرفتن در کارتن برای اسباب کشی و جعبه‌ها رادارند. بهتر است درون کارتن برای اسباب کشی قرار گیرند و بسته بندی شوند. سایر اقلام بزرگ‌تر که داخل جعبه قرار نمی‌گیرند. مثل مبلمان و امثال آن را با روش‌های دیگر مثل استفاده از پلاستیک‌های حباب‌دار می‌توان بسته بندی کرد. بسته بندی با استفاده از کارتن برای اسباب کشی کاری است که نیاز به سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی دارد. احتمالاً زمان زیادی نیز از شما وقت می‌گیرد. اما در عوض شانس موفقیت شما در طول جابجایی اثاثیه منزل و عدم خسارت و شکستن افزایش می‌یابد. در اتوبار و باربری کارتن کالابر باتجربه‌ای کافی در این زمینه خدمت شما هستیم.

کاربردهای کارتن بسته بندی

از کارتن ها می‌توان در بسته بندی موارد مختلفی استفاده کرد. در کل هر وسیله ریزودرشت که در منزل داشته باشید را می‌توان در کارتن‌های کوچک و بزرگ بسته بندی کرد. برای مثال:

  • بسته بندی کتاب
  • بسته بندی کفش
  • بسته بندی لباس
  • بسته بندی مواد غذایی
  • بسته بندی ظروف چینی و وسایل آشپزخانه

و انواع دیگر وسایل را به‌خوبی می‌تواند در کارتن حمل بار قرارداد و برای یک حمل‌ونقل اسباب و اثاثیه سریع و ایمن آماده کرد.

استفاده از کارتن برای اسباب کشی ایمنی حمل اثاثیه را افزایش خواهد داد.

نکات مهم در استفاده از جعبه بسته بندی

در بسته بندی اقلام سنگین از کارتن بسته بندی اسباب کشی بزرگ استفاده نکنید.چراکه سبب می‌شود تا کارتن‌ها سنگین شوند. و جابجایی آن‌ها برای شما دشوار خواهد شد.

کارتون‌های متوسط و مقاوم قطعاً بهترین انتخاب خواهند بود. اگر مجبور به استفاده از کارتن بسته بندی اسباب کشی بزرگ هستید می‌توانید تا یک وزن عادی داخل کارتن حمل بار را با کتاب پرکنید. و سایر فضای خالی جعبه را با وسایل سنگین‌تر پر نمایید. این اقلام می‌تواند شامل

  • سی‌دی‌ها
  • توپ‌های جوراب و دستکش
  • بالش و کوسن

و ... باشد.

برای جلوگیری از خیس شدن وسایل داخل جعبه‌ها می‌توانید از کیسه‌های زباله استفاده کنید. این کیسه‌ها را داخل جعبه قرار دهید تا از نفوذ آب به درون آن جلوگیری نمایید. و سپس کتاب‌های حساس و سایر وسایلتان را داخل آن قرار دهید. و سپس در کیسه را ببندید. و در کارتن برای اسباب کشی را بسته بندی نمایید.

کارتن کالابر درفروش لوازم بسته بندی اثاثیه مانند کارتن حمل اثاثیه تخصص دارد. این شرکت دارای مجهزترین وسایل و ابزارها برای بسته بندی و اسباب کشی است. همچنین انواع خاصی از جعبه اسباب کشی و اتوبار شامل؛

  • کارتن بسته بندی اسباب کشی رگال دار
  • کارتن حمل بار و باکس مخصوص حمل مواد غذایی
  • کارتن بسته بندی اسباب کشی 5 لایه مخصوص وسایل حساس
  • کارتن حمل بار و کارتن اسباب کشی مخصوص وسایل الکترونیکی

را نیز ارائه می‌نماید.

کامل‌ترین تجهیزات بسته‌بندی

کامل‌ترین مجموعه از انواع کارتن حمل بار و کارتن برای اسباب کشی را از اتوبار و باربری کارتن کالابر بخواهید.اگر به کارتن برای بسته بندی وسایل الکتریکی نیاز دارید بهتر است به ما اطلاع دهید. ارائه انواع جعبه جهت:

  • بسته بندی تلویزیون
  • بسته بندی سیستم‌های صوتی
  • بسته بندی انواع لوازم الکتریکی

از خدماتمان است.

توجه نمایید که نحوه استفاده از کارتن جهت حمل بار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. برای استفاده بهینه از جعبه‌ها می‌توانید بسته بندی وسایل را به ما محول نمایید. با اعزام نیروی متخصص و ارائه انواع تجهیزات بسته بندی در خدمت شما هستیم.



:: بازدید از این مطلب : 275
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران: خوشبختانه مساعدت و همکاری لازم انجام شده و برنامه‌ریزی‌شده که بعد از کرونا، موانع و مشکلات دست و پاگیری مثل رویه‌های گمرکی، ثبت سفارش، نحوه ورود مواد اولیه، استاندارد، بانک مرکزی مرتفع شود.

گسترش‌نیوز: شنیده‌ها حاکی از آن است که یکی از مطالبات تولیدکنندگان و فعالان بازار طلا ظرف چند روز آینده محقق می‌شود و به زودی امکان صادرات طلا فراهم می‌شود. برای بررسی صحت‌وسقم این موضوع و جوانب مختلف آن و نیز اطلاع از آخرین وضعیت بازار با رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران به گفت‌وگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

ayatmohamadvalii.jpg

موانعی که حذف می‌شوند

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران اظهارکرد: صنعت طلای ایران توانمند و جز هشت کشور برتر جهان است بنابراین باید به آن کمک کرد و موانع از سر راهش برداشت. بارها این موضوع را بیان کرده‌ایم. خوشبختانه اکنون این اتفاق در شرف وقوع است. اگر با کرونا مواجه نمی‌شدیم احتمالاً صادرات طلا حداقل بعد از سیزده به در به‌صورت رسمی شروع شده بود. خوشبختانه مساعدت و همکاری لازم انجام شده و برنامه‌ریزی شده که بعد از کرونا موانع و مشکلات دست و پاگیری مثل چندوچون رویه‌های گمرکی، ثبت سفارش، نحوه ورود مواد اولیه، استاندارد، بانک مرکزی و مشکلات دیگر مرتفع شود. البته باید توجه داشت که فقط محصول نهایی صادر می‌شود نه طلای خام.

همسایگان نیازمند طلای ایران

طبق برنامه‌ریزی به‌عمل‌آمده صادرات طلا طی چند روز آینده، امکان‌پذیر می‌شود آیت محمدولی ضمن بیان این مطلب افزود: «مسیر بسیاری مناسبی باز می‌شود قاعدتاً ورود به عرصه صادرات طلا برای کسانی که قصد سرمایه‌گذاری زیاد داشته باشند نتیجه‌بخش خواهد بود. قرابت فرهنگی و ارتباطات وسیع باعث شده است که بسیاری از کشورهای همسایه به طلای ایران نیازمند و دنبال خرید باشند. کاهش نسبی قیمت طلا هم در کنار بحث صادرات، تاسیس واحد تولیدی طلا را موجه می‌کند».

تاثیر کاهش سود بانکی بر بازار طلا

چندی پیش بانک مرکزی اقدام به کاهش سود بانکی کرد، گفته می‌شود که این تصمیم علاقه مردم به سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی مثل مسکن و طلا را بیشتر می‌کند. آیا این اتفاق در حوزه طلا و جواهر افتاده است؟ رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر در پاسخ این سوال گفت: «فعلاً و در شرایط کرونایی نمی‌توان در ارتباط با تاثیر این تصمیم بر علاقه مردم به خرید طلا پاسخ قطعی داد. می‌توان گفت که حداقل در مقطع کنونی تاثیر چندانی نداشته است اما می‌تواند به نفع تولید و صنعت کشور باشد. اگر این اقدام واقعاً علاقه مردم به بازار طلا را افزایش دهد باید بعد از کرونا تاثیر آن را احساس کرد».

تولیدکنندگان به‌تدریج بازگشایی می‌کنند

وی در ادامه افزود: در ماه مبارک تقاضا برای طلا و مصنوعات کاهش می‌یابد چون خیلی از سنت‌هایی که مستلزم استفاده از طلا است به بعد از ماه رمضان موکول می‌شود. امیدواریم بعدها اشتیاق به خرید طلا دوباره افزایش یابد. درحال‌حاضر همه فروشندگان فعال هستند اما تقاضای کم بازار باعث شده است که همه تولیدکنندگان فعالیت خود را از سر نگیرند یا با تمام ظرفیت کار نکنند. آنها هم به‌تدریج کار خود را از سر می‌گیرند.

وی در ارتباط با آخرین وضعیت معاملات در بازار طلا گفت: اگرچه دیروز شاهد کاهش قیمت طلا و نوسانات آن بوده‌ایم اما مقدار تغییر قیمت‌ها جزئی بوده است. قیمت جهانی هم تغییر چندانی نداشته است و درحال‌حاضر قیمت اونس جهانی ۱۷۰۰ دلار است.

لازم به ذکر است که طبق اعلام سایت رسمی این اتحادیه درحال‌حاضر قیمت هر سکه بهار آزادی طرح قدیم و جدید به ترتیب  و نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار  تومان است. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم  تومان است.

 



:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 20 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه بورس الان مانند یک مار زخمی است و خیلی باید با دقت به آن ورود کنید، گفت: مردم در ورود به بحث بورس و سهام خیلی دقت کنند زیرا احتمال ریزش سهام وجود دارد.

گسترش‌نیوز: حجت الله عبدالملکی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام درباره وضعیت بازار بورس گفت: در این رابطه باید به نکاتی توجه کرد، اول اینکه خرید عرضه اولیه سهام مطلوب بوده و هم به نفع اقتصاد و تولید‌کننده است و از طرفی هم یک سود مناسب برای خریدار دارد. اما نکته دوم این است که در بازار ثانویه و آنجایی که سهام دست به‌دست می‌شود، وقتی شاخص‌ها و نرخ سهام خیلی رشد می‌کنند احتمال سقوط سهام وجود دارد.

وی افزود: ما الان در شرایطی هستیم که احساس می‌کنم بورس ما حبابی است و دلیل این موضوع هم این است که نقدینگی در کشور نقدینگی زیادی است. سال ۹۶ مادر تحلیل نقدینگی گفتیم که نقدینگی در کشور آنقدر زیاد است که وارد هر بازاری شود آن بازار را با انفجار نرخ مواجه می‌کند.

این استاد دانشگاه افزود: امروز هم این نقدینگی آنقدر زیاد است که وارد هر بازاری شده متاسفانه باعث افزایش شدید نرخ شده است، مثلاً دلار از ۳ تا ۴ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان و نرخ پراید را به ۹۰ میلیون تومان رساند، نرخ آپارتمان هم چندین برابر شده است.

عبدالملکی اظهارکرد: توصیه ما به مردم این است که در ورود به بحث بورس و سهام خیلی خیلی دقت کنند، احتمال ریزش سهام به شدت وجود دارد. الان یک سری افراد حرفه‌ای در بورس وجود دارند که به اعتبار ایننکه افراد غیرحرفه‌ای زیادی وارد بورس می‌شوند جولان می‌دهند و مطمئنا اگر بورس با مشکل مواجه شود حرفه ای‌ها خارج شده و شما می‌مانید با سهامی که قابل فروش نیست و ارزش آن پایین آمده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بورس الان مانند یک مار زخمی است و خیلی باید با دقت به آن ورود کنید. همچنین باید به کسانی که شما را به سمت ورود به بورس تشویق می‌کنند هم با احتیاط بیشتری تعامل کنید.

منبع: ‌فارس



:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اقتصادنیوز : بانک‌ها از هفته آینده انتشار اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی را در دستورکار قرار خواهند داد.

 

به گزارش اقتصادنیوز انتشار این اوراق، پس از تصمیم کاهش نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله به ۱۵ درصد صورت می‌گیرد. کارشناسان معتقدند انتشار این اوراق‌ برای تعادل‌بخشی به منابع بلندمدت بانک‌ها بوده است؛ حال آنکه بانک‌ها با حضور در بازار بین بانکی با نرخ سود پایین‌تر نیاز کوتاه‌مدت خود را تامین می‌کنند. «نرخ بالای سود یک‌ساله»، «نرخ شکست ۱۰ درصدی» و «بدون ریسک بودن سرمایه‌گذاری» از ویژگی‌های این ابزار بانکی است.

بازگشت سود 18 درصدی

گزارش‌ها حاکی از آن است که بانک‌ها و موسسات اعتباری انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار با نرخ سود ۱۸ درصد را در دستور کار قرار داده‌اند. برخی از بانک‌ها این روند را در روزهای اخیر آغاز کرده‌اند و برخی دیگر، از ابتدای هفته آینده در دستور کار قرار خواهند داد. نرخ شکست این اوراق ۱۰ درصد گزارش شده است. این اوراق یکساله با نام بوده و قابلیت انتقال به شخص دیگر وجود ندارد. پیش از این بانک‌ها و موسسات اعتباری در یک اقدام هماهنگ نرخ سود سپرده‌های یکساله را تا ۱۵ درصد کاهش داده بودند. این موضوع به‌دنبال کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی اتفاق افتاد. بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ سود در بازار بین بانکی، تا سطح ۱۶ درصد نیز کاهش یافت و تصمیم کاهش نرخ سود سپرده‌ها نیز به‌دنبال این تصمیم اتخاذ شد. اما دو سوال مشخص وجود دارد، لزوم انتشار اوراق با توجه به کاهش سود سپرده به ۱۵ درصد چیست؟ و سوال دیگر این است که چرا در حال حاضر، بانک‌ها منابع خود را از بازارهای جایگزین نظیر بازار بین بانکی تامین مالی نمی‌کنند؟

مزیت اوراق نسبت به سپرده

بانک‌ها به‌طور سنتی برای دریافت منابع از مشتریان خود، سپرده‌های مدت‌دار تعریف می‌کنند، این سپرده‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند جذابیت‌های مختلفی داشته باشد. اوراق گواهی سپرده‌ای که در بانک‌ها منتشر می‌شود، مشابه سپرده‌های یکساله است، اما برخی مزیت‌ها نیز نسبت به این سپرده‌ها دارد. شباهت‌های این اوراق با سپرده بانکی است که هر دو یکساله بوده، نرخ سود به‌صورت ماهانه اختصاص پیدا می‌کند و هر دو جزو سرمایه‌گذاری بدون ریسک محسوب می‌شوند. به نوعی هر فردی که به‌دنبال تحقق سود بدون دغدغه است، از این ابزارها در بانک‌ها استفاده می‌کند. اما اوراق جدید بانکی، برخی مزیت‌ها را نیز دارد. نخست این است که نرخ سود این اوراق ۱۸ درصد است، به بیان دیگر سه واحد درصد بیشتر از نرخ سود سپرده یکساله است. موضوع دوم این است که نرخ شکست بالاتری دارد، به این معنی که اگر فردی بخواهد پول خود را زودتر از موعد یک سال از بانک خارج کند، چه سودی تعلق می‌گیرد. این نرخ برای سپرده‌های یکساله ۸ درصد و برای اوراق گواهی سپرده ۱۰ درصد تعریف شده است. نکته دیگر این است که گواهی اوراق سپرده با نام است، اما قابلیت معامله در بازار ثانویه و قابلیت انتقال را ندارد. بنابراین طبیعی است افرادی که به‌دنبال سپرده‌گذاری یکساله و بدون ریسک باشند به این نوع سرمایه‌گذاری در بانک‌ها روی آورند.

لزوم انتشار اوراق بانک‌ها

یکی از سوالات مهمی که در حال حاضر مطرح است این است که چرا پس از کاهش نرخ سود سپرده به ۱۵ درصد، بانک‌ها اجازه انتشار اوراق با نرخ سود ۱۸ درصدی را پیدا کردند؟‌ در میانه فروردین ماه بانک‌ها توافق کردند که نرخ سود سپرده‌های یکساله را ۱۵ درصد تعیین کنند، این موضوع به این معنی است که بانک‌ها دیگر نباید نرخی بالاتر از سطح ۱۵ درصد برای سپرده‌ها پرداخت کنند. اما این تصمیم با یک سیاست جانبی همراه شد. در روز اول اردیبهشت ماه روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش با عنوان «سود ۱۸ درصدی از مسیر اوراق» به این نکته اشاره کرد که بانک‌ها این امکان را دارند بر حسب نیاز خود، اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۱۸ درصد به مشتریان ارائه دهند. در حقیقت، بانک‌ها در صورت نیاز می‌توانند از این ابزار استفاده کنند و این موضوع، اهرمی برای حفظ سپرده‌های بلندمدت بانکی است. اما این تفاوت وجود دارد که حجم انتشار این اوراق محدود خواهد بود و متناسب با نیاز بانک‌ها منتشر خواهد شد. بنابراین در حقیقت برای بانک‌ها، ابزاری در نظر گرفته شده است که بتوانند تعادل میان منابع و مصارف خود را حتی با سیاست کاهش نرخ سود بانکی حفظ کنند.

تفاوت با بازار بین بانکی

پرسش دوم این است که با توجه به کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، چرا بانک‌ها نیازهای خود را از این بازار تامین نمی‌کنند؟ برای پاسخ به این پرسش باید کمی ماهیت بازار بین بانکی را تشریح کرد. بازار بین بانکی، یک بازار برای سپرده‌گذاری یا تسهیلات دهی یک شبه میان بانک‌ها است. بنابراین بانک‌ها عموما کسری‌های روزانه خود را از این بازار تامین می‌کنند. با توجه به این موضوع بانک‌ها نمی‌توانند حساب بلندمدتی  روی منابع بازار بین بانکی کنند، این در حالی است که انتشار اوراق یکساله باعث می‌شود که منابع به شکل بلندمدت در اختیار بانک‌ها قرار گیرد و در نتیجه قدرت بانک‌ها در اعطای تسهیلات بانکی حفظ شود؛ بنابراین فعالیت در بازار بین بانکی بیشتر بر تامین مالی کوتاه مدت تمرکز دارد، این در حالی است که تامین مالی از طریق اوراق برای تعادل منابع بلندمدت است. در نتیجه این ابزار برای حفظ تعادل در بلندمدت در اختیار بانک‌ها قرار گرفته است. در مجموع به نظر می‌رسد که بانک‌ها در هفته آینده انتشار این نوع اوراق را در دستور کار قرار دهند و بسیاری از مشتریان نیز می‌توانند پس از اتمام مهلت سپرده‌های یکساله خود، خرید اوراق گواهی سپرده را جایگزین آن کنند، تا بدون ریسک بهره لازم را از این طریق کسب کنند. این ابزار می‌تواند به تور جدید بانک‌ها برای جذب منابع و سپرده‌ها تبدیل شود. اما در هر حال جذابیت‌های بازارهای موازی مانند بورس، می‌تواند به نوعی یک تهدید برای منابع بانکی محسوب شود.



:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

در این خبر می‌توانید با مفهوم ۱۰ اصطلاح پر کاربرد بازار سرمایه آشنا شوید.

گسترش‌نیوز: اگر این روزها اخبار اقتصادی را دنبال کنید بدون شک از رونق بازار سرمایه خبر دارید. در هفته‌های اخیر رشد شاخص کل، سهامداران را راضی و بسیاری از افراد را ترغیب کرده که هر طور شده است وارد فضای پرریسک و هیجان بورس شوند.

شایدبرای بسیاری از افراد و مشتاقان ورود به بازار سرمایه این سوال پیش آمده باشد که شاخص بورس چیست؟ و نوسانات و کم و زیاد شدن عدد این شاخص چه معنی و چه تاثیری بر تابلوی تالار شیشه‌ای دارد و توجه به شاخص کل چه کمکی به سرمایه‌گذار یا معامله‌گران بورس می‌کند.

آنچه مسلم است این است که بازار سرمایه همچون هر کسب و کاری نیاز به آموزش دارد. آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم پرکاربرد بورس یکی از اولویت‌هایی است که هر سرمایه‌گذاری باید انجام دهد. مثلا اینکه پرتفوی چیست؟ عرضه اولیه به چه معناست از جمله مواردی هستند که باید برای سرمایه‌گذاری مستقیم یا غیرمستقیم در بورس با آنها آشنا بود.

در ادامه ۱۰ مورد از پرکاربردترین اصطلاحات و مفاهیم بورس را با هم مرور می‌کنیم.

jadvalboris0218.JPG

پس از مرور اجمالی اصلاحات پر کاربرد بورس در جدول بالا، در ادامه می‌توانید تعاریف کامل‌تر و کاربردی تری را از این اصطلاحات ببینید و بخوانید:

شاخص کل

در بورس تهران شاخص بازدهی یا همان شاخص نرخ و بازده نقدی با نام TEDPIX شناخته می‌شود. این شاخص همان شاخصی است که همیشه در رسانه‌ها اعلام می‌شود. شاخص کل در بین فعالان بازار و سرمایه‌گذاران یکی از پرکاربردترین شاخص‌هاست.

به طور کلی این شاخص بیانگر سطح عمومی نرخ و سود سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است، به‌عبارت‌دیگر تغییرات شاخص کل بیانگر میانگین بازدهی سرمایه‌گذاران در بورس است. برای درک ساده‌تر مفهوم شاخص کل، فرض کنید که شما از تمام شرکت‌های بورسی به تعداد مساوی خریداری کنید. در این صورت تغییرات شاخص کل بورس برابر با میزان بازدهی سبد سهام​ شما خواهد بود. در واقع شاخص کل تغییرات نرخ سهام و سود‌های سالیانه‌ای را که شرکت‌ها به شما پرداخت می‌کنند، محاسبه می‌کند.

 پرتفوی (Portfolio)

پرتفوی یک واژه فرانسوی و به‌ظاهر خیلی پیچیده است، اما مفهوم کاملاً واضحی هم در بازار سرمایه دارد که به مجموعه یا سبدی از دارایی‌های مالی گفته می‌شود.

به‌بیان‌دیگر پرتفوی ترکیبی مناسب از سهام یا سایر دارایی‌هاست که یک سرمایه‌گذار آنها را خریداری کرده است. هدف از تشکیل پرتفوی سهام یا سبد سهام، کاهش ریسک غیرسیستماتیک سرمایه‌گذاری است؛ بدین ترتیب، سود یک سهم می‌تواند ضرر سهام دیگر را جبران کند.

پرتفوی به‌صورت مستقیم توسط سرمایه‌گذاران نگهداری شده یا به‌وسیله سبدگردان‌های حرفه‌ای مدیریت می‌شود. بازده سرمایه‌گذاری در پرتفوی معادل بازده متوسط آن پرتفوی خواهد بود؛ اما ریسک پرتفوی به‌دلیل کاهش ریسک غیرسیستماتیک در اغلب موارد کمتر از متوسط ریسک سهام داخل سبد است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و شرکت‌های سرمایه‌گذاری نمونه‌هایی هستند که به‌صورت پرتفوی سرمایه‌گذاری می‌کنند و برای قیمت‌گذاری آنها مهم‌ترین عامل ارزش خالص پرتفوی این شرکت‌هاست.

عرضه اولیه

عرضه اولیه (IPO) به زمانی گفته می‌شود که سهام یک شرکت برای نخستین بار به عموم مردم عرضه می‌شود. عرضه‌های اولیه معمولاً توسط شرکت‌های کوچک و جوان که به دنبال سرمایه برای گسترش هستند انجام می‌شود، همچنین شرکت‌های بزرگ خصوصی نیز که به دنبال تبدیل‌شدن به سهامی عام هستند، عرضه عمومی اولیه انجام می‌دهند.

جزییات سهامی که عرضه می‌شود، به اطلاع سرمایه‌گذاران بالقوه می‌رسد. از مزایای عرضه اولیه در بورس دستیابی ارزان‌تر به سرمایه، افزایش سرمایه، شفافیت اطلاعاتی و معافیت مالیاتی را می‌توان نام برد. از معایب این کار هزینه‌های قانونی، حقوقی و بازاریابی عرضه اولیه، الزام به افشای اطلاعات مالی، کاهش کنترل و افزایش ریسک دعاوی حقوقی است.

تحلیل تکنیکال و بنیادی

تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) به دنبال محاسبه ارزش ذاتی هر سهم است و به این منظور به مطالعه هر چیزی، از وضعیت کلی اقتصاد و صنعت تا وضعیت مالی شرکت و مدیریت آن می‌پردازد. اما تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) از طریق مطالعه آمار‌های فعالیت بازار مانند نرخ و حجم معاملات، به دنبال شناسایی الگو‌ها و روند‌هایی است که نشان‌دهنده حرکت آینده یک سهم به آن‌سو هستند.

تحلیلگران بنیادی در جست‌و‌جوی این هستند که ارزش ذاتی​ سهام چقدر است و براساس دانسته‌های بنیادی اقدام به خرید و فروش و کسب سود می‌کنند؛ درحالی‌که تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که کلیه اطلاعات در نرخ سهام نهفته است و با تشخیص روند‌ها و الگو‌ها می‌توان به سود رسید.

سبدگردانی (Separately managed account)

سبدگردانی، همان‌طور که از نامش پیداست، چیدمان صحیح دارایی‌ها در قالب یک سبد مشخص است که مالکیت آن کاملاً متعلق به سرمایه‌گذار بوده و میزان هر یک از دارایی‌ها و زمان خرید و فروش آنها نیز به‌دقت توسط سبدگردان تعیین و پایش می‌شود.

ارائه این خدمت مالی «سبدگردانی» به سرمایه‌گذاران در جهان قدمتی بیش از نیم‌قرن دارد، اما در بازار ایران پس از تجربه ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، اخیرا مورد توجه قرار گرفته است.

سبدگردانی فرآیندی است که طی آن فرد خبره در امر سرمایه‌گذاری با همکاری تیمی از تحلیل‌گران حرفه‌ای و بر‌اساس خصوصیات، سطح ریسک‌پذیری و سرمایه هر سرمایه‌گذار، سبدی مناسب از دارایی‌های سهام، اوراق مشارکت و سکه طلا برای او تشکیل داده و به‌صورت مستمر بر آن نظارت و اعمال مدیریت می‌کند.

همچنین، با توجه به تغییر عوامل اثرگذار بر محیط سرمایه‌گذاری، تصمیمات لازم در جهت رسیدن به اهداف سبد و افزایش ارزش آن از طرف مدیر اتخاذ می‌شود.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس (ETF)

صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس ETF یا Exchange Tradable Found نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که از دارایی‌های متنوع تشکیل شده و واحد‌های آن در طول روز همانند سهام در بازار معامله می‌شود و ساختاری شبیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک دارند.

افراد در طول ساعات و روز‌هایی که بازار معاملات سهام باز است، می‌توانند یک یا چند واحد از یک صندوق ETF را بخرند، یا چند واحد از آن را بفروشند.

صندوق سرمایه‌گذاری شاخصی

هدف صندوق سرمایه‌گذاری مبتنی بر شاخص (Index fund) انطباق پرتفوی سرمایه‌گذاری با شاخص بازار سهام است. یک صندوق سرمایه‌گذاری مبتنی بر شاخص، الزاماً منابع خود را براساس الگوی تعیین شده برای یکی از شاخص‌های موجود در بازار، سرمایه‌گذاری می‌کند.

شاخص مذکور می‌تواند شاخص کل یا یکی دیگر از شاخص‌های بازار سهام باشد. در این صندوق‌ها تنها زمانی خریدوفروش سهام ضرورت می‌یابد که وجهی به‌واسطه ورود سرمایه‌گذار جدید اضافه یا به دلیل خروج یک سرمایه‌گذار کم شود. مزیت اصلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر شاخص، هزینه‌های نسبتاً پایین آن و حذف ریسک مدیریت صندوق است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک (Mutual Funds) یکی از مهم‌ترین سازوکار‌های سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی هستند که شرایط بازار را ازنظر ریسک و بازده برای سرمایه‌گذاران مختلف به‌ویژه برای سرمایه‌گذاران مبتدی مساعدتر می‌کنند.

ایده اصلی این صندوق‌ها یک‌کاسه کردن پول‌های کوچک و سرمایه‌گذاری آنها توسط یک گروه از مدیران با تجربه و حرفه‌ای است.

 دارایی تحت مدیریت (AUM)

دارایی تحت مدیریت (Asset Under Management)، نشان‌دهنده ارزش بازار همه دارایی‌های مالی است که یک‌نهاد مالی مانند صندوق سرمایه‌گذاری، شرکت سرمایه جسورانه یا یک کارگزاری، از طرف مشتریانش به مدیریت آن مشغول است. دارایی تحت مدیریت معمولا معیاری از اندازه و موفقیت شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری است.

شرکت‌های مدیریت سرمایه‌گذاری معمولا کارمزد‌های خود را به‌تناسب دارایی تحت مدیریت تعیین می‌کنند، بنابراین دارایی‌های تحت مدیریت همراه با متوسط نرخ‌های کارمزد تعیین‌کننده اصلی درآمد‌های یک شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری هستند.

 ارزش خالص دارایی NAV

مفهوم ارزش خالص دارایی (Net Asset Value) در واقع ارزش روز همه دارایی‌ها شامل سهام، مطالبات سود سهام، ملک، اوراق با درآمد ثابت و... پس از کسر ارزش روز بدهی‌ها است.

اصطلاح NAV معمولا درباره ارزش خالص دارایی شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های شاخصی، ETF‌ها و سبد‌های اختصاصی به‌کار می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان



:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

معاون سازمان ملی استاندارد گفت: آخرین مصوبه شورای‌عالی استاندارد حاکی از توقف تولید خودروی پراید است و هیچ تغییری در این مصوبه ایجاد نشده است.

گسترش‌نیوز: مرندی مقدم درباره اظهارات معاون فروش سایپا مبنی بر اینکه برای کاهش نرخ لازم باشد تولید پراید از سر گرفته می‌شود، اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد مجری مصوبات شورای‌عالی استاندارد است و وظیفه اجرای مصوبات را بر عهده دارد.

معاون سازمان ملی استاندارد افزود: بر این اساس آخرین مصوبه این شورا، توقف تولید خودروی پراید است و هیچ تغییری در این مصوبه ایجاد نشده است.

وی گفت: اگر شورای ملی استاندارد به از سرگیری تولید پراید رای دهد استاندارد طبق قانون با آن عمل خواهد کرد.

گفتنی است، صبح امروز معاون فروش خودروسازی سایپا گفت: در روز‌های اخیر پیشنهاد‌هایی به سایپا برای عرضه دوباره خودرو پراید به منظور تنظیم بازار ارائه شده است و برای کاهش قیمت‌های بازار اگر لازم باشد فروش پراید را از سر می‌گیریم.

منبع: میزان



:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

توزیع بسته‌های کمک معیشتی برای دستفروشان ساماندهی شده در بازار‌های سیار از امروز آغاز شد.

گسترش‌نیوز: مسعود رضوی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد، گفت: طرح توزیع بسته‌های کمک معیشتی برای جایگاه داران بازار‌های سیار که فعالیت آنها به دلیل خطر شیوع بیماری کرونا موقتا تعطیل شده از امروز آغاز شد.

 او افزود: این بسته‌های کمک معیشتی شامل کالا‌های اساسی خانوار، حبوبات، ماسک و دستکش یکبار مصرف بوده که توسط شهرداری مشهد تهیه و تدارک شده و به آدرس پستی هر یک از واجدین دریافت این بسته‌ها تحویل می‌شود.

منبع: بوبینا



:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

​شاخص کل بورس در پایان معاملات هفته با رشد منفی ۲ هزار و ۸۸۴ واحدی همراه شد و به ۹۷۷ هزار واحد سقوط کرد.

 گسترش نیوز: شاخص بورس تهران امروز با کاهش ۲ هزار و ۸۸۴ واحدی عدد ۹۷۷ هزار و ۶۸۶ واحد را نمایش داد و آخر هفته را قرمز به پایان رساند.

bors70.jpg

شاخص هم وزن نیز همانند شاخص کل منفی بود و با ۲ هزار ۳۳۰ واحد رشد منفی عدد ۳۰۸ هزار و ۴۵ را نشان داد.

به گزارش گسترش نیوز ارزش معاملات نیز ۱۳۲ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان شد.

در معاملات امروز نمادهای "شتزان"، "کگل" و "پارسان" به ترتیب با ۱۳۵۵، ۱۲۵۲ و ۸۵۵ واحد بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را ثبت کردند. همچنین امروز "فارس"، "رمپنا" و "وغدیر" بیشترین تاثیر منفی بر بورس را ثبت کردند.

پربیننده‌ترین نمادهای بورسی نیز وبملت، فولاد و غگل بودند.

 



:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

هرچند وزیر اقتصاد پیشنهاد کرده افراد غیر مشمول سهام عدالت از فرصت ETFهای دولتی استفاده کنند، اما مشخص است که این پیشنهاد قابل مقایسه با فرصت سهام عدالت نیست.

 
محرومان غیر مشمول سهام عدالت منتظر اقدام دولت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، در روزهای اخیر موضوع آزاد سازی سهام عدالت بحث داغ مردم تبدیل شده است. هم اکنون ارزش هر برگ یک میلیون تومانی سهام عدالت ارزشی بینی 12 تا 13 میلیون تومان پیدا کرده است و این فرصت می‌تواند برخی از مشکلات معیشتی و اقتصادی مردمی که در چالش کرونا و رکود قرار گرفته‌اند را بر طرف کند.

یکی از نکات منفی در آزاد سازی سهام عدالت موضوع عدم تعیین تکلیف میلیونها نفری است که نتوانسته اند از ظرفیت سهام عدالت بهره مند شوند.

گفتنی است، در حال حاضر حدود 60 میلیون نفر حمایت معیشتی و 78 میلیون نفر نیز یارانه نقدی دریافت می کنند. این درحالی است که دریافت کنندگان سهام عدالت به مراتب کمتر از این اعداد خواهد بود. همین امروز روشهای شناسایی مشمولان دریافت کمکهای حمایتی دولت با نقدهای جدی رو به رو است اما حدود 13 سال قبل از روشهای نا مشخص برای تعیین وضعیت سهام عدالت و توزیع آن در بین مردم سراسر کشور استفاده شد.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد مرغ برخی برای اضافه شدن مشمولان جدید در صف دریافت سهام عدالت یک پا دارد. 

آنها معتقدند به لحاظ قانونی امکانی برای اضافه کردن افراد جدید برای دریافت سهام عدالت وجود ندارد.

اخیراً تعدادی از نمایندگان مجلس به غیر عادلانه بودن روش کنونی توزیع سهام عدالت اعتراض کرده  و از دولت خواسته بودند که برای تعیین تکلیف افراد محرومی که به هر دلیل در صف دریافت سهام نیستند اقدامی انجام دهد.

نکته جالب توجه اینکه حتی نایب رئیس مجلس قانون گذاری کشور نیز همین موضوع را از دولت مطالبه کرده است.

حالا محرومان غیر مشمول منتظر اقدام دولت هستند تا قبل آزاد سازی نهایی سهام عدالت کمی وضعیت غیر منصفانه توزیع سهام عدالت اصلاح شود.

گفتنی است،  اخیراً اقتصاد پیشنهاد کرده افراد غیر مشمول سهام عدالت از فرصت ETFهای دولتی استفاده کنند، اما مشخص است که ظرفیت  این پیشنهاد قابل مقایسه با فرصت سهام عدالت نیست.

 



:: بازدید از این مطلب : 201
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

رئیس شورای رقابت گفت: ما هیچ توافقی با ستاد تنظیم بازار نداشته ایم و اگر قیمت های جدید بدون هماهنگی با شورای رقابت اعلام شود غیر قانونی است.

به گزارش مشرق، رضا شیوا با بیان اینکه در سال 97 براساس ماده 3 ابلاغیه سران سه قوه شورای عالی هماهنگی اقتصادی "هرگونه تصمیم‌گیری در مورد نرخ و ضوابط قیمت‌گذاری و تعیین سهمیه کالا و خدمات که به‌موجب قوانین و مقررات مختلف در اختیار دستگاه‌ها و شوراهای مختلف قرار گرفته است منوط به تأیید ستاد تنظیم بازار شد"، اظهار داشت: به‌موجب این ماده هر تشکیلاتی نه‌تنها شورای رقابت که در بخش قیمت‌گذاری کالا فعالیت می‌کرد، باید دستورالعمل‌ها را برای تأیید به ستاد تنظیم بازار ارسال کند اما این مصوبه به هیچ عنوان به‌معنای سلب وظیفه از شورای رقابت نبود.

بیشتر بخوانید:

وی با بیان اینکه پیش از این ابلاغیه، شورای رقابت دستورالعمل قیمت‌گذاری را به ستاد تنظیم بازار ارسال نمی‌کرد، گفت: قانون‌گذار براساس ماده 58 اصل 44 به ما گفته بود باید دستورالعمل قیمت‌گذاری را به‌صورت مستقل اعلام کند تا براساس آن چارچوب قیمت‌ها تعیین شود اما بعد از ابلاغیه ماده 3 مصوبه سران قوا در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، دستورالعمل تنظیم قیمت باید برای تأیید به ستاد تنظیم بازار ارسال می‌شد.

رئیس شورای رقابت در پاسخ به این پرسش که ؛ "بعد از ابلاغیه شورای عالی هماهنگی اقتصادی شما دستورالعمل قیمت‌گذاری خود را به ستاد تنظیم بازار ارسال کردید یا خیر؟" اظهار داشت: بله، ما ارسال کردیم ولی وزیر وقت صنعت از این ابلاغیه برداشت اشتباهی کرد و این تصور به‌وجود آمد که قیمت‌گذاری از شوراها، نهادها و ارگان‌هایی که قیمت‌گذاری می‌کردند گرفته شده است. در حالی که براساس قانون، شورای رقابت مکلف به تعیین دستورالعمل قیمت گذاری کالاهای انحصاری است.

 وی با بیان اینکه البته ما در آن مقطع به دیوان عدالت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری شکایت کردیم و در نهایت تأیید شد که باید شورای رقابت براساس قانون در کالاهای انحصاری ورود پیدا کرده و دستورالعمل قیمت گذاری آنها را تهیه کند، گفت: در طول چند هفته اخیر به ما اعلام شده که دستور العمل قیمت گذاری خودرو را به ستاد تنظیم بازار ارائه کنیم، ما نیز دستورالعمل خود را به این ستاد ارائه کرده و در جلسات مختلف نظرات خود را اعلام کردیم.

رئیس شورای رقابت با بیان اینکه در دو هفته اخیر ما هیچ جلسه ای با ستاد تنظیم بازار نداشته ایم، افزود: باید ستاد تنظیم بازار دستورالعمل قیمت گذاری شورای رقابت را بررسی و اگر ایرادی داشت به ما اعلام کند تا اصلاحات لازم را انجام دهیم. اما متأسفانه خبری از این موضوع نیست و حتی شنیده شده ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت خودرو به توافق رسیده، در حالی که این کار قانونی نیست.

به گفته شیوا، روش قیمت گذاری ما در بخش  خودرو براساس سقف قیمتی است به نحوی که مطابق نرخ تورم بخشی برای هر خودرو در مدت معین  به اضافه قیمت پایه و لحاظ کردن دو متغییر بهره وری و کیفیت دستور العمل قیمت گذاری خودرو تعیین می شود.

 وی با اعلام اینکه ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت معتقد به لحاظ کردن هزینه تمام شده  برای قیمت گذاری خودرو هستند، تصریح کرد: به اعتقاد ما بخشی از این هزینه های تمام شده خودرو مرتبط با هزینه هایی غیر از کار تولیدی است به همین دلیل این هزینه ها مورد قبول ما نیست.

رئیس شورای رقابت با اعلام اینکه طی روزهای اخیر اخبار مختلفی مبنی بر تعیین قیمتهای جدید خودرو شنیده می شود، گفت: ما هیچ توافقی با ستاد تنظیم بازار نداشته ایم و اگر قیمت های جدید بدون هماهنگی با شورای رقابت اعلام شود غیر قانونی است.

منبع: تسنیم


:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: تا کنون ۲۷ هزار میلیارد تومان برای مجموعه اقداماتی که این ستاد در جریان کرونا انجام داده، اختصاص داده شده است.

 
اختصاص 27 هزار میلیارد تومان برای خدمت رسانی در زمان شیوع کرونا

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مراسم توزیع یک میلیون بسته غذایی میان آسیب دیدگان ناشی از کرونا اظهار کرد: ستاد اجرایی در جریان شیوع کرونا در کشور توانست برخی از داروهایی که به صورت وارداتی تامین میشد را تولید کند و همچنین تجهیزات مختلف مورد نیاز را نیز در کشور تولید کند.

وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام از روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا در کشور فعالیت خود را در کنار مردم شروع کرد گفت: این ستاد در تامین و توزیع دارو، تجهیزات از قبیل (ماسک، مواد ضدعفونی کننده، دستکش و‌...) تولیدات خوبی داشته است و با تولید انبوه ماسک، نیاز کشور را در این زمینه مرتفع کرده است.

مخبر تصریح کرد: بزرگترین کاری که انجام شده است ایجاد شغل برای آسیب‌دیدگان ناشی از کروناست که در قالب 60 هزار طرح زود بازده، 180 هزار شغل تا پایان سال در سراسر کشور ایجاد خواهد شد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اشاره به اینکه در جریان ایجاد شغل 6 هزار و 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است، اظهار کرد: 500 میلیارد تومان برای بنگاه های کوچکی که در جریان کرونا دچار مشکلات شدند اختصاص داده‌ایم و همچنین برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز بیش از 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: 8 هزار و 500 میلیارد تومان بصورت کمک بلاعوض و سرمایه‌گذاری در جریان شیوع کرونا برای کمک به بنگاه ها اختصاص داده شده است.

مخبر گفت: با بانک‌های "پارسیان" و "کارآفرین"  همکاری‌هایی صورت گرفته است که بانک کارآفرین 3 هزار میلیارد تومان و بانک پارسیان 15 هزار میلیارد تومان وام با نرخ 18 درصد در خدمت بنگاه‌ها قرار خواهند داد.

رئیس ستاداجرایی فرمان حضرت امام گفت: ستاد اجرایی در تولید کیت‌های تشخیص کرونا نیز کارهای موثری انجام داده است و همچنین درمان‌هایی را به روش پلاسما درمانی و سلول درمانی آغاز کرده است.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی سامانه 4030 خدماتی را به مردم ارائه کردیم و از آغاز به کار این سامانه بیش از 2 هزار پزشک و پیراپزشک جهادگر به صورت 24 ساعته در سامانه 4030 مشغول به فعالیت بوده‌اند.

مخبر با بیان اینکه کاروان‌های سلامت را به استان های قم، گیلان و مازندران اعزام کردیم، اظهار کرد: در جریان شیوع کرونا معابر شهری توسط گروه‌های جهادی همکار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بصورت روزانه ضد عفونی می‌شود.

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با بیان اینکه ظرفیت تولید ماسک در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور روزانه 400 هزار عدد بود، افزود: ستاد اجرایی در حال حاضر ظرفیت تولید 4 میلیون ماسک در کشور را دارد.

وی با اشاره به اینکه در تهیه و توزیع تجهیزات مشکل نداریم، گفت: برای شناسایی ویروس کرونا نیز قدم‌های خوبی برداشته شده است و در حال حاضر یک تیم دانشمند در کشور در حال کشف و تولید واکسن کرونا هستند؛ در این زمینه شانس ما در مقایسه با سایر کشورها برابر است و امیدواریم که این کار در ایران نهایی شود چرا که تحقق این امر برای کشور افتخاری بزرگ خواهد بود.

رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) افزود:  بسته های غذایی که امروز اهدا خواهد شد شامل برنج، مرغ، ماکارونی، حبوبات و دیگر اقلام مورد نیاز است که ارزش ریالی آن 320 هزار تومان است و در مجموع با بسته های بهداشتی 350 میلیارد تومان برای این بخش سرمایه‌گذاری شده است.
وی در ادامه گفت: توزیع بسته‌های غذایی زیر نظر نمایندگان ولی فقیه در تمامی استان‌ها صورت می‌گیرد.

مخبر با اشاره به وجود قرارگاه‌هایی در سراسر کشور که توزیع اقلام بهداشتی و غذایی را مدیریت می‌کنند، عنوان کرد: بیش از 1500 میلیارد تومان بلاعوض در جریان کرونا در اختیار آسیب‌دیدگان قرار گرفته است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: در جریان جلسه‌ای که با سردار سلامی در سپاه داشتیم و با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری بر کمک مومنانه، ستاد اجرایی تقبل کرد یک میلیون بسته مواد غذایی و یک میلیون بسته اقلام بهداشتی را در سراسر کشور توزیع کند.

وی با بیان اینکه توزیع این بسته‌های غذایی و بهداشتی با محوریت ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان‌های مختلف انجام می‌شود، ادامه داد: قرارگاه‌هایی در تمامی استان‌ها شکل گرفت که بسیج، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و نهادهای دیگر در زمینه توزیع همراهی لازم  را در سراسر کشور عهده دار هستند.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اظهار کرد: یکصد هزار دست لباس، کیف، کفش و مانتو نیز در سراسر کشور به ذی نفعان اهدا خواهد شد.

وی گفت: در جریان توزیع این بسته های بهداشتی و غذایی 5000 گروه جهادی همکار ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، فعالین اجتماعی؛ سمن ها و غیره در کنار نمایندگان ولی فقیه در سراسر استان‌ها همکاری می‌نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

پس از سه هفته نزولی، با اجرایی شدن توافق کاهش تولید از روز جمعه، نرخ نفت در هفته پایانی آوریل با رشد ۲۸٫۱ درصدی مواجه شد.

گسترش نیوز: تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا، نرخ نفت از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۶۰ درصد افت کرده است.

با این حال در هفته‌ پایانی آوریل، پس از سه هفته نزولی، نفت برنت رشد ۲۸٫۱ درصدی را به‌ثبت رساند.

درحالی‌که هر بشکه نفت خام برنت، در نخستین روز از معاملات هفتگی با نرخ ۲۰٫۶۳ دلار معامله می‌شد، در معاملات روز جمعه به ۲۶٫۴۴ دلار رسید.

رشد نرخ نفت در حالی رخ داده است که از روز جمعه (یکم ماه می) اجرای توافق کاهش تولید اوپک‌پلاس آغاز شد.

بر اساس این توافق قرار است تمام کشورهای تولیدکننده نفت از جمله امریکا، در مجموع و روزانه ۹٫۷ میلیون بشکه از تولید خود را کاهش دهند تا تعادل در بازار ایجاد شود.

همزمان با اجرایی شدن این توافق، فعالیت‌های اقتصادی در برخی از کشورها در حال بازگشایی هستند. انتظار می‌رود، با برداشته شدن محدودیت‌ها و قرنطینه تقاضا برای نفت افزایش یابد.

با این حال، برخی تحلیلگران بر این باورند که این میزان از کاهش برای افت چشمگیر تقاضا کافی نیست و تنها نقش مسکنی موقت را خواهد داشت.

در عین حال، پایبندی امضاکنندگان به توافق کاهش تولید، چالش دیگری است که در بازار نفت وجود دارد.

نشریه اکونومیست اخیرا در گزارشی با بررسی فرازوفرودها و روند نرخ نفت طی ۱۶۰ سال گذشته، به این موضوع اشاره کرده است که پیش‌بینی آینده طلای سیاه امکان‌پذیر نیست.

بررسی این تاریخچه نشان می‌دهد که نوسانات کوتاه‌مدت پس از شوک‌ها و سقوط‌های نفتی وجود خواهد داشت، اما پیش‌بینی روند بلندمدت غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

منبع: تجارت نیوز



:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: دولت پنج هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری مصوب کرده اما تاکنون مبلغی تخصیص پیدا نکرده است.

گسترش نیوز: مسعود بابایی در این خصوص، اظهارکرد: بطورکلی در ماده هفت قانون بیمه بیکاری به صراحت مشخص شده برای شرایط عادی بر اساس سابقه بیمه پردازی که فرد دارد می‌تواند طبق جدول هفت این قانون از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.

وی اظهارکرد: شرایطی که در اثر شیوع کرونا در کشور حادث شده شرایط غیر مترقبه است و به نوعی از تبصره (۲) ماده (۲) قانون بیمه بیکاری برای افرادی که در اثر بیماری کرونا بیکار شده‌اند مقرری در نظر گرفته شده است.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: سرجمع ۷۹۷ هزار نفر در سامانه‌ای که بدین منظور طراحی شده بود ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶۷ هزار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شده‌اند.

وی افزود: این روند غیر معمول وغیر طبیعی بود چرا که در پایان هر سال بین ۲۴۰ تا ۲۶۰ هزار نفر مقرری بیمه بیکاری در کشور ثبت می‌شد.

بابایی بیان کرد: در شرایط غیر مترقبه جدول ماده هفت قانون بیمه بیکاری ملاک عمل قرار نمی‌گیرد بسته به اینکه چه زمانی شرایط مساعد می‌شود.

وی ادامه داد: از ۲۳ فروردین ماه امسال بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد بجزء تهران در سایر استان‌ها و شهرستان‌های کشور کسب و کارهای کم خطر و حتی با ریسک متوسط شروع به کار کنند که مبنا می‌شود برای بازگشت به کار افرادی که بواسطه شیوع کرونا بیکار شده‌اند.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آغاز به کار مشاغل و کسب و کارهای کم ریسک در استان تهران نیز از ۳۰ فروردین ماه امسال مصوب شد.

وی افزود: برای این دو بخش از کار مبنا درحال‌حاضر پایان فروردین ماه است.

بابایی بیان کرد: همچنین برای سایر مشاغل که‌های ریسک و پر خطر هستند و ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز شروع فعالیت این نوع کسب و کارها را تایید نکرده قرار بر اینکه کمیته‌ای متشکل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه و سازمان تامین اجتماعی در خصوص مقرری بیمه بیکاری افرادی که دراردیبهشت ماه بیکارند تصمیم گیری کند.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا برای بیمه بیکاری کارگران آسیب دیده از کرونا اعتبار تخصیص یافته یا خیر، گفت: بطورکلی از اواسط اسفند ماه سال گذشته پیش‌بینی می‌شد در اثر شیوع کرونا ۷۵۰ هزار نفر از نیروی کار کشور بیکارشوند از اینرو پیگیرهای لازم برای تخصیص اعتباراتی مازاد بر اعتبار سه درصد صندوق بیمه بیکاری انجام شد.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پنج هزار میلیارد تومان منابع بطور مشخص برای مقرری بیمه بیکاری از سوی دولت مصوب شده اما رقمی هنوز تخصیص پیدا نکرده است.

وی اظهارکرد: اعتبار مدنظر باید از سازمان برنامه و بودجه به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ به مشمولان مقرری بیمه بیکاری پرداخت شود.

بابایی در ادامه، یادآورشد: رانندگان درون و برون شهری چنانچه بیمه رانندگان را داشته باشند این افراد از شمول قانون بیمه بیکاری مستتثنی هستند.

منبع: تسنیم



:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

سخنگوی دولت در واکنش به طرح اخیر آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: این پیام روشن را به آمریکا و بقیه انتقال دادیم که این اتفاق واکنش سخت جمهوری اسلامی ایران را به‌دنبال خواهد داشت.

 
ربیعی به تسنیم خبر داد: ارسال پیام جدید ایران به آمریکا و اروپا درباره تمدید تحریم‌های تسلیحاتی

علی ربیعی سخنگوی دولت در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، درخصوص طرح مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران گفت: من فکر می‌کنم که روز به روز که جلوتر می‌رویم چه در عرصه سیاست داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی با عدم تعادل و عدم نظم فکری و رفتاری آمریکا روبه‌رو می‌شویم و این خصوصیات حاکمان کاخ سفید بیشتر نمایان می‌شود.

وی با بیان این مطلب که آمریکا باید بداند که دنیا و معاهدات بین‌المللی اسباب بازی آنها نیست، افزود: دنیا را انگار به بازی گرفتند، یک روز می‌گویند "از برجام خارج می‌شویم"، و روز دیگر برای خود طرحی درست می‌کنند و می‌گویند "ما به‌عنوان عضو حقوقی اولیه برجام حاضریم این اعمال نفوذ را انجام دهیم."، باید در پاسخ به آنها بگوییم که "شما اشتباه می‌کنید، سایر کشورها بازیچه دست شما نیستند و به تعهدات بین‌المللی پایبند هستند."

* تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای هیچ‌یک از اعضای برجام نباید پذیرفته‌شده باشد

سخنگوی دولت تصریح کرد: قطعاً این موضوع نه‌تنها برای ما بلکه برای هیچ یک از کشورهای عضو برجام نباید پذیرفته‌شده باشد، ما تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران را نشانه دیگری از زورگویی رژیم آمریکا نسبت به قوانین و سوءاستفاده یکجانبه از معاهدات بین‌المللی می‌دانیم.

ربیعی گفت:‌ آمریکا روشی قلدرمآبانه را پیش گرفته است اما عرصه بین‌الملل نمی‌تواند جای این گونه زورگویی‌ها باشد. ما فکر می‌کنیم کشورهای عضو برجام و اعضای شورای دائم امنیت قطعاً با این قانون‌گریزی آمریکا مخالفت خواهند کرد.

* بر اساس رایزنی‌هایی که با اعضای برجام داشتیم مطمئن هستیم که آنها این روش آمریکا را نخواهند پذیرفت

وی درخصوص واکنش ایران در صورت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی با فشارهای آمریکا اظهار داشت: ما به رایزنی خودمان با دوستانمان و همچنین سایر اعضای برجام ادامه خواهیم داد. بر اساس رایزنی‌هایی که با آنها داریم مطلع هستیم که این روش آمریکا را نمی‌پسندند و نخواهند پذیرفت. تعداد زیادی از اعضای برجام و شورای امنیت این دیدگاه آمریکا را قبول ندارند.

به‌گفته سخنگوی دولت، آمریکا بدون اینکه  به تعهدات خود پایبند باشد، نمی‌تواند از حقوق مندرج در برجام و قطعنامه 2231 که هدف این قطعنامه نیز حفظ برجام بوده است استفاده کند.

ربیعی گفت:  آمریکا از برجام خارج شده و نمی‌تواند از مفاد برجام استفاده کند. اگر آنها به تعهدات خود برگردند و تحریم‌ها را بردارند می‌توانند در قالب برجام به‌عنوان یک عضو اظهار نظر کنند، در غیر این صورت ادعای آنها هیچ وجاهت بین‌المللی و حقوقی ندارد.

وی با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای شکست پروژه آمریکا خاطرنشان کرد: ما هم قطعاً با کار دیپلماسی که تاکنون دنبال کردیم و از طریق مذاکره با کشورها دنبال می‌کنیم از به نتیجه رسیدن اقدامات ضدایرانی آمریکایی‌ها جلوگیری خواهیم کرد و مطمئن هستیم که در شرایط فعلی دنیا که نیاز به صلح و آرامش دارد آمریکا به این هدف خود نخواهد رسید.

 
اعضای شورای امنیت و برجام به‌خوبی می‌دانند که این اتفاق (تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران) پیامدهای وخیمی نه‌تنها برای برجام بلکه فراتر از آن، برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت. تمدید تسلیحاتی ایران مغایر با توافق‌های قبلی است و واکنش سخت جمهوری اسلامی ایران را به‌دنبال خواهد داشت
 
 

ربیعی تأکید کرد: اعضای شورای امنیت و برجام به‌خوبی می‌دانند که این اتفاق (تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران) پیامدهای وخیمی نه‌تنها برای برجام بلکه فراتر از آن، برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت. اگر آمریکا اصرار بر فشار خود داشته باشد و اگر هدف آمریکا محقق شود پیامدهای وخیمی برای ثبات و امنیت منطقه به‌وجود خواهد آمد.

سخنگوی دولت در پایان خاطرنشان کرد: اولین آثار اقدام اخیر آمریکا در عرصه بین‌الملل این خواهد بود که دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد، چون عملاً هیچ توافق بین‌المللی اعتبار نخواهد داشت. ما فکر می‌کنیم این پیام روشن را به آمریکا و بقیه انتقال دادیم که تمدید تسلیحاتی ایران مغایر با توافق‌های قبلی است و واکنش سختی از طرف جمهوری اسلامی ایران را به‌دنبال خواهد داشت. ما مطمئن هستیم که آمریکا به این هدف خود نخواهد رسید.

به گزارش تسنیم، اخیراً نیویورک‌تایمز گزارش داده بود که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به‌عنوان بخشی از یک برنامه پیچیده برای افزایش فشار بر ایران، طرحی دارد که بر اساس آن ایالات متحده به‌عنوان یک عضو اولیه و امضاکننده برجام، بتواند‌ تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل را تمدید یا مکانیزم ماشه را برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، فعال کند.

بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، تحریم تسلیحاتی ایران در مهر ماه سال 99 منقضی خواهد شد.

 



:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 13 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

سازمان خصوصی سازی اعلام کرد خرید و فروش وکالتی سهام عدالت غیرقانونی و فاقد وجاهت است و سهام تخصیص یافته به مشمولین بر اساس موازین قانونی بازارسرمایه صرفاً در بازار بورس مورد معامله قرار خواهد گرفت.

 
خرید و فروش وکالتی سهام عدالت غیرقانونی و فاقد وجاهت است

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری و موافقت ایشان با درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصی سازی با همکاری و مشارکت سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر نهادها در بازار سرمایه، اقدام به فراهم نمودن تمهیدات و اقدامات عملی لازم برای تحقق این امر نموده است تا با توجه به موارد سه گانه مورد تاکید معظم له شرایط بهرمندی هرچه سریعتر مردم از منافع و مدیریت سهام مذکور فراهم گردد.

در همین ارتباط احتمال می رود برخی از افراد در اقصی نقاط کشور اقدام به خرید وکالتی سهام عدالت مشمولین نمایند که ضرورت دارد موارد زیر رعایت شود:

1. سهام تخصیص یافته به مشمولین بر اساس موازین قانونی بازارسرمایه صرفا در بازار بورس مورد معامله قرار خواهد گرفت.

2. در مرحله تکمیلی فرایند آزاد سازی ، سهام مربوط به نام سهامداران به ثبت خواهد رسید و هیچگونه وکالت و انتقال به غیر تا ثبت نهایی سهام به نام این افراد از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعتبار نخواهد داشت .

3. برگه های سهام عدالت قبلی مربوط به عضویت فاقد هرگونه ارزش و اعتبارمی باشد و در صورت مفقودی برگه عضویت هیچ لزومی به دراختیار داشتن برگه عضویت سهام عدالت نیست .در حال حاضر سهامداران سهام عدالت صرفاً از طریق مراجعه به سامانه اینترنتی سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir از وضعیت عضویت و سهامداری خود مطلع شوند.



:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 13 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو درباره پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته پیش‌رو می‌گوید: بازار خودرو روزانه نیاز به عرضه خودرو دارد، چنانچه این نیاز روزانه بازار از سوی خودروسازان تامین نشود فاصله قیمت‌ها بیشتر خواهد شد.
 
به گزارش کارگر آنلاین ، خودروسازان امسال را با افت تولید شروع کردند و تولید انواع خودرو در کشور طی فروردین امسال به ۲۴ هزار و ۹۲۲ دستگاه رسید که در مقایسه با فروردین سال گذشته ۴۲٫۷ درصد افت داشته است. همین عدم عرضه خودروسازان به بازار باعث نوسان جدیدی به بازار شده است، به طوری‌که دوباره قیمت خودرو در بازار گران شد.
 
 
در همین حال رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو درباره وضعیت بازار خودرو به تجارت‌نیوز گفت: بازار خودرو از سال ۹۶ وضعیت نابه‌سامانی دارد. فعلا وضعیت بازار خودرو آرام است یعنی خبری از خریدار و فروشنده نیست. نمایشگاه‌داران خودرو به دلیل توقف واردات خودرو ۹۶ درصد سهم بازار را از دست داده‌اند؛ چرا که امروز نمایشگاه‌داران خودرو نه سهمیه‌ای برای خرید خودروهای شرکتی دارند و نه خودروی وارداتی در بازار وجود دارد که افراد بخواهند این خودروها را در ویترین نمایشگاه‌ها برای فروش بگذارند.
 
 
 
سعید موتمنی افزود: خودروهایی که فعلا در ویترین نمایشگاه‌ها وجود دارد امانی هستند و به دلیل عرضه کم خودرو از سوی خودروسازان فعلا خودروی ایرانی در نمایشگاه‌های خودرو وجود ندارد. کسانی که خودروهای ایرانی را از شرکت‌های خودروسازی پیش‌خرید کرده‌اند این افراد دیگر نیازی برای فروش خودروهایشان از سمت نمایشگاه‌دار نمی‌بینند و خودروهای خود را از طریق آگهی در فضای مجازی می‌فروشند.
 
 
 
ضرورت آزادسازی واردات خودرو
 
او درباره وضعیت خودروسازان ایرانی گفت: شرکت‌های خودروسازی خودروهای خود را تا دو سال دیگر فروخته و فعلا خبری از تحویل فوری خودروها نیست. بازار روزانه نیاز به عرضه خودرو دارد چنانچه این نیاز روزانه بازار از سوی خودروسازان تامین نشود فاصله قیمت‌ها نیز بیشتر خواهد شد.
 
 
 
موتمنی با اشاره به واردات خودرو اظهار کرد: پیشنهاد ما این است که چنانچه افراد قصد تعدیل قیمت خودرو در بازار را دارند باید اجازه دهند خودروهای دست دوم وارد کشور شود. چنانچه واردات خودرو آزاد شود قیمت خودرو ارزان خواهد شد.


:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 13 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اهمیت زونکن در بایگانی چیست؟

اهمیت زونکن در بایگانی

اهمیت زونکن در بایگانی چیست؟

پوشه ها یا پرونده هایی بزرگ و محکم که از مقوا، چوب و پلاستیک ساخته شده اند کلاسور یا زونکن نام دارند. کاغذها و اسناد مورد نیاز که پانچ شده اند از طریق گیره فلزی موجود در زونکن بایگانی می شوند. فاصله سوراخ ها برای برگه های پانچ شده در زونکن استانداردهای متفاوتی دارند و بر اساس اندازه آن ظرفیت بایگانی 200 تا 500 برگ را دارند. این وسیله منحصر به فرد برای بایگانی اسناد مهم نخستین بار توسط فردریک زونکن آلمانی اختراع شد. در ادامه مقاله در رابطه با اهمیت زونکن در بایگانی به اطلاعات بیشتری دست خواهید یافت.

خرید تجهیزات بایگانی

اهمیت انواع زونکن در بایگانی و نکات مهم در هنگام خرید زونکن

امروزه انواع مختلف زونکن در بازار عرضه می شوند که از مهمترین انواع و برندهای آن می توان به زونکن های پایکو، کلاسیک، متالیز و پومر اشاره کرد. در هنگام خرید هر یک از این برندها باید نکات مهم و قابل توجه زیادی را در نظر بگیرید. در این بخش از مقاله نکات مهم که هنگام خرید زونکن باید رعایت کرد را برای شما آورده ایم.

جنس بدنه زونکن

یکی از مهمترین ویژگی ها هنگام خرید زونکن جنس مواد به کار رفته در ساخت آن می باشد زیرا مواد به کار رفته در ساخت انواع زونکن بر کیفیت آن تأثیر قابل توجهی می گذارند. امروزه زونکن ها با جنس های مختلف در بازار عرضه می شوند که از جمله آن ها می توان به زونکن های پلاستیکی، مقوایی، چوبی، چرمی و ورنی اشاره کرد. زونکن های مقوایی و پلاستیکی در مقایسه با دیگر زونکن ها محبوب تر می باشند. از آنجا که نمی توان از اهمیت زونکن در بایگانی اسناد و مدارک مهم چشم پوشی کرد برای بایگانی اسناد و مدارک خود باید یکی از انواع زونکن ها را تهیه کنید. یکی از نکات مهم هنگام خرید زونکن توجه به محیطی می باشد که زونکن باید در آن نگهداری شود است. به طور مثال زونکن های مقوایی برای بایگانی اسناد در محیط های مرطوب مناسب نمی باشند.

  • سایز و اندازه زونکن
  • حلقه های قفل
  • نوار فلزی لبه
  • پرچ های نگهدارنده
  • حلقه انگشتی
  • مقسم

همانطور که گفتیم اهمیت زونکن در بایگانی بسیار زیاد می باشد و از آنجا که در این زونکن ها مقسم وجود دارد شما می توانید به راحتی اسناد خود را دسته بندی نمایید تا در صورت نیاز به آن ها دسترسی به آن ها برای شما سریع تر و آسان تر باشد. مقسم ها معمولاً از جنس پلاستیک یا مقوا هستند.

  • طراحی ارگونومیک

اهمیت زونکن در بایگانی اسناد

اهمیت زونکن در بایگانی اسناد و مدارک بسیار زیاد می باشد و از آنجا که روی عطف زونکن ها کارت یا لیبل وجود دارد شما می توانید روی هر یک از عطف ها توضیحات مربوط به دسته بندی اسناد را بنویسید تا در هنگام نیاز زونکن مورد نیاز را از دیگر زونکن ها جدا نمایید.

زونکن ها ممکن است در رنگ های متنوع و مختلف تولید شوند از این رو می توان برای نشانه گذاری ماهیت محتوای هر زونکن از تمایز رنگ های آن استفاده کنید. از اهمیت انواع زونکن در بایگانی اسناد در محل های مختلف از جمله محل کار نمی توان غافل ماند و از آن جا که زونکن در رنگ های مختلف تولید می شود شما می توانید با استفاده از زونکن در رنگ های مختلف به قفسه های آرشیو خود جلوه و رنگ های زیبا ببخشید.

جا به جایی زونکن در ادارات

برای جا به جایی زونکن در ادارات از کارتن زونکن که توسط کارتن فروشی تک کارتن تولید می شود استفاده می شود



:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۸ در خصوص پرداخت تسهیلات با نرخ‌های ترجیحی به صادرکنندگان، از انجام هماهنگی با معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت استفاده صادرکنندگان از منابع و اعتبارات موجود در تبصره ۱۸ قانون بودجه خبر داد.

گسترش‌نیوز: حمید زادبوم در این خصوص اظهارکرد: در تلاش هستیم تا فرآیند پرداخت تسهیلات صادراتی از محل منابع ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی به صورت برخط و از طریق سامانه انجام شود ضمن آنکه اهلیت صادرکنندگان متقاضی صرفا توسط سازمان توسعه تجارت ایران و براساس شاخص‌های موجود مشخص خواهد شد.

zadboom.jpg

وی میزان صادرات را یکی از شاخص‌های پرداخت تسهیلات ذکر کرد و افزود: صادرکنندگانی که نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات اقدام نکرده‌اند، امکان دریافت تسهیلات با نرخ ترجیحی و رقابتی را نخواهند داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تسهیلات صادراتی از محل منابع صندوق توسعه ملی فقط به صادرکنندگان تعلق گرفته و تولیدکنندگانی که برای نخستین بار قصد صادرات دارند، به شرط رفع تعهدات خود در خصوص بازگشت ارز، می‌توانند از کمک سود تسهیلات صادراتی که توسط سازمان توسعه تجارت ایران و در صورت ابلاغ و تخصیص اعتبارات مربوط به مشوق‌های صادراتی، استفاده کنند.

زادبوم در پایان ضمن تاکید بر حمایت از توسعه و تجهیز زیرساخت‌های صادراتی در سال جهش تولید، گفت: هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفته تا سرمایه‌گذاران پایانه‌ها و سایر زیرساخت‌های صادراتی قادر باشند از تسهیلات مندرج در تبصره ۱۸ استفاده کنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

شرکت پتروشیمی شیمی بافت برای نخستین بار در رینگ صادراتی بورس انرژی صادرکننده محصولات پتروشیمی شد.

 
یک شرکت پتروشیمی در بورس انرژی صادرکننده شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در جریان معاملات امروز بورس انرژی در رینگ بین الملل این بورس 2000 تن رافینیت 2 به قیمت هر تن 240 دلار روانه رینگ بین الملل بوس انرژی ایران شد که بلافاصله همه این محموله به قیمت هر تن 240 دلار معامله و به مقصد آنسوی مرزهای ایران صادر شده است.

این محموله از سوی شرکت پتروشیمی شیمی بافت برای نخستین بار در رینگ صادراتی بورس انرژی صادر شد و زمان تحویل آن از درب کارخانه در 17 اردیبهشت ماه جاری تعیین شده است.

این گزارش می‌افزاید: شرکت پتروشیمی شیمی بافت به عنوان اولین و تنها تولیدکننده رافینت به شمار می رود که در سال 1373 در تهران تاسیس شده و در سال 1381در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به بهره برداری رسیده و در نهایت در سال 1382 با ظرفیت تولید 50 هزار تن در سال ، تولید خود را بطور رسمی آغاز کرده است.

محصول رافینیت 2 در اواخر سال گذشته پذیرش شده و شرکت پتروشیمی شیمی بافت متعهد عرضه 50 درصد ظرفیت آزاد تولید محصول رافینیت در سال از طریق رینگ های داخلی و بین المللی بورس انرژی ایران شده است که معادل 16 هزار و 250 تن از این فرآورده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای نوسازی ۱۹ هزار دستگاه اتوبوس گازی و برقی درون شهری در سال جهش تولید، گفت: از این تعداد ۲ هزار دستگاه شامل اتوبوس‌های برقی دورن شهری است که باید در ساخت و تحویل آنها تسریع شود.

گسترش‌نیوز: رضا رحمانی تصریح کرد: با توجه ضرورت نوسازی و افزایش ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور به خصوص در کلانشهرها برای اجرای بهتر طرح فاصله‌گذاری اجتماعی آن هم بعد از شیوع کرونا، تحقق اهداف کمی و کیفی طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل تجاری کشور یک اولویت اصلی به شمار می‌آید.

وی با اشاره به تاکیدات رئیس‌جمهوری در خصوص طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل تجاری کشور و پیگیری‌های ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد این طرح، گفت: با اجرای این طرح، آلودگی هوا و مصرف سوخت در سطح کشور کاهش یافته و اشتغال‌زایی و امنیت جاده‌ای برون‌شهری و درون‌شهری افزایش می‌یابد و همچنین روی افزایش صادرات انرژی و بهبود شاخص‌های زیست محیطی تاثیرگذار خواهد بود.

وی اضافه کرد: با توجه به مصوبه شورای اقتصاد در خرداد ماه سال گذشته، این طرح شامل ناوگان فرسوده به تعداد ۱۷۶ هزار و ۵۵۰ دستگاه است که باید در طول سه سال اجرایی می‌شده و از این تعداد ۲۸ هزار دستگاه اتوبوس شهری و بیرون شهری در این طرح دیده شده است.

رحمانی تصریح کرد: در طرح خروج خودروهای فرسوده تجاری، نوسازی ناوگان شامل اتوبوس گازسوز شهری، اتوبوس بین شهری کامیون، کامیونت و مینی بوس است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق محاسبات انجام شده و با تکمیل طرح نوسازی بیش از ۱۷۶ هزار دستگاه ناوگان فرسوده، در مصرف بالغ بر ۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیون لیتر سوخت در کشور طی هفت سال، صرفه جویی اتفاق خواهد افتاد.

رحمانی افزود: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به عنوان مسئول این طرح در وزارت صنعت، معدن و تجارت، اقدامات مقتضی را پیگیری و در این خصوص با چندین دستگاه و سازمان مرتبط همکاری دارد.

وی اعلام کرد: یکی از مهم‌ترین الزامات در تحقق اهداف این برنامه همکاری بانک‌ها با خودروسازان در تامین ضمانت نامه‌های بانکی مورد درخواست است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد و همچنین همکاری و مساعدت بیش از پیش بانک مرکزی و صندوق توسعه از الزامات اجتناب ناپذیر این طرح ملی می‌باشد.

منبع: شاتا



:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

اقتصادنیوز: علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: افراد برای اینکه سهام عدالتشان به نام آنها شود تا بتوانند خرید و فروش کنند باید وارد سایت خصوصی سازی شوند و درخواست خود را ثبت کنند.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا صالح افزود: برای ثبت درخواست ۳۰ روز به افراد فرصت داده‌ایم به همین جهت توصیه می‌کنیم با مطالعه، درخواست خود را ثبت کنند زیرا اگر پشیمان شوند و بخواهند سهام خود را بازگردانند مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.

صالح بیان کرد: در حال حاضر امکان ثبت نام جدید برای دریافت این سهام وجود ندارد، مگر آنکه مقام معظم رهبری اجازه خاصی صادر کنند تا مجدد ثبت نام انجام شود.

رئیس خصوصی سازی گفت: افراد می‌توانند با وارد شدن به سایت سازمان خصوصی سازی و درج کد ملی سهام عدالت را به نام خود کنند.

گفتنی است، آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب شب گذشته (۹ اردیبهشت) در ابلاغیه‌ای با درخواست دولت برای آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند.

بر این اساس مشمولان می‌توانند با استفاده از کد ملی خود به سامانه سهام عدالت www.samanese.ir مراجعه کنند و سهام شرکت‌های سهام عدالت را به مالکیت خود در بیاورند.

 

 


:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

رئیس‌جمهور گفت: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام با پیشرفت بالای ۸۰درصد، با جدیت پیگیری شود.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، لزوم صرفه‌جویی همه دستگاه‌های دولتی و نیز ضرورت فروش اموال و املاک مازاد دستگاه‌ها را مورد تأکید کرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی روز سه‌شنبه در جلسه این ستاد همچنین با اشاره به افزایش مشارکت عمومی در بازار بورس، خواستار عرضه بیشتر سهام شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ در بورس شد.

وی با اشاره به اهمیت اتمام پروژه‌های بزرگ و نیمه‌تمام، نیز تصریح کرد: باید اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام که از پیشرفت بالای 80 درصد برخوردار هستند، با جدیت پیگیری شود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر حمایت بیشتر از حوزه تولید و صنعت، اظهارداشت: در شرایط کنونی تأمین ارز برای کالاهای اساسی به‌ویژه دارو و نیازمندی‌های اساسی مردم و بخش تولید ضرورت دارد که مسئولین مربوطه بایستی با جدیت این امور را پیگیری کنند.

در ادامه جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به‌ریاست رئیس جمهور، راهکارهای مولدسازی دارایی‌ها و اموال مازاد دستگاه‌های دولتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش وزیر اقتصاد و دارایی درباره راهکارهای اتخاذشده برای تأمین منابع بودجه سال 1399 به‌ویژه مولدسازی دارایی‌ها و فروش اموال مازاد دستگاه‌های دولتی و نیز واگذاری سهام بنگاه‌های بزرگ اقتصادی بخش عمومی در بورس، در ادامه این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین رئیس‌کل بانک مرکزی گزارشی در خصوص آخرین وضعیت نقدینگی در کشور و سیاست پولی مبتنی بر عملیات بازار باز جهت کنترل نرخ سود و تورم ارائه کرد.

در ادامه این جلسه همچنین گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد وضعیت بودجه سال جاری و روش‌های تأمین درآمد و صرفه‌جویی در بخش‌های هزینه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

 



:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

یک کارشناس اقتصادی گفت: با ادامه سیاست فعلی بانک مرکزی امکان افزایش نرخ ارز تا پایان تابستان وجود خواهد داشت.

گسترش‌نیوز: آلبرت بغزیان در رابطه با نوسانات اخیر نرخ ارز گفت: نرخ ارز در دست بانک مرکزی است و هرگونه پیش‌بینی ما به بررسی اراده بانک مرکزی برخواهد گشت.

وی افزود: درحال‌حاضر ما تقاضایی در بازار نداریم و از طرفی بنظر می‌رسد فروش هم بیشتر شده باشد چون افراد می‌خواهند ارز خود را به سرمایه‌ای بادوام تر مثل خودرو یا سهام تبدیل کنند.

این اقتصاددان ادامه داد: باید از بانک مرکزی پرسید که برنامه‌اش برای آینده نرخ ارز چیست؟ با این عدم کنترل هزینه تولید را بالا می‌برید یا می‌خواهید صادرات را تکان بدهید؟ با وجود اینکه عمده عرضه در بازار توسط بانک مرکزی انجام می‌شود اما این سیاست جایی اعلام نمی‌شود اما با ذخایر ارزی که ادعا می‌کند دارد بنظر می‌رسد کاری که می‌کند بیشتر از یک خرید و فروش ساده باشد.

بغزیان در خصوص پیش‌بینی نرخ ارز در ماه‌های آینده خاطرنشان کرد: با این مسیری که بانک مرکزی طی می‌کند و اراده‌ای که دیگر در بانک مرکزی برای ایجاد ثبات در بازار وجود ندارد این نرخ تا پایان تابستان ممکن است به ۲۰هزار تومان برسد.

وی در این رابطه افزود: وقتی در ماه‌های گذشته نرخ ارز از حدود ۱۰هزارتومان به ۱۶هزار تومان می‌رسد نشان می‌دهد بانک مرکزی نظارتش را کم کرده است و دیگر قصد کنترل ندارد، شاید به این دلیل که بحث کرونا باعث می‌شود که صادرکننده‌ها دوست داشته باشند مازاد تولید را به کشورهای اطراف بفرستند که این کار هم با نرخ ارز بالا محقق می‌شود.

این اقتصاددان درخصوص تاثیر کاهش نرخ سود سپرده‌ها بر بازار ارز گفت: اشتباه بانک مرکزی این بود که اجبار را برای کاهش نرخ سود سپرده‌ها بیشتر کرد زیرا این سهل انگاری از طرف بانک‌ ‌مرکزی باعث می‌شود که بانک‌ها مدتی بعد به روش‌های مختلفی که بلد هستند کاهش نرخ سود را دور بزنند و باز به نرخ‌های قبلی روی بیاورند و مشخص نشد که این سخت گیری برای چه بود زیرا بانک مرکزی خودش می‌دانست که این کار باعث خروج نقدینگی از بانک‌ها و سرازیر شدن آن به سمت بازارهای موازی خواهد شد و بانک‌ها با مشکل کمبود منابع و نقدینگی مواجه خواهند شد و برای اینکه بتوانند حساب‌های جدید را حفظ کنند به آنها قول سودهای بالاتر را بدهند و خود را باز وارد بنگاه داری کنند.

بغزیان در پاسخ به این پرسش که ریزش احتمالی بازار سرمایه در آینده چه تاثیری بر بازار ارز خواهد داشت، گفت: اینکه بازار سرمایه در آینده ریزش خواهد داشت و دچار مشکل می‌شود را بررسی اینکه چقدر از خریدهای فعلی را جدیدالورودها انجام می‌دهند مشخص می‌کند ولی در کل بنظر می‌رسد بورس دارد نقدینگی را جذب می‌کند که به نرخ واقعی برخی سهام‌های بنیادی برسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنظر من حباب بازار قابل شناسایی است و راه آن بررسی اطلاعات معامله‌گران است و حتی می‌توانم بگویم که درحال‌حاضر بازار حبابی ندارد که ما این بیم را داشته باشیم که با ریزش قیمت‌ها سرمایه‌ها بخواهد به سمت بازار ارز برود.

منبع: اقتصادآنلاین

 



:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

یک کارشناس بورس و بازار سرمایه در گفت‌وگویی توصیه هایی به تازه واردان بورس کرد.

گسترش نیوز: بازار سرمایه ایران طی ماه‌های اخیر جای خود را در میان گفتمان عمومی باز کرده است، بسیاری از افرادی که تا پیش از این فقط نام بورس و سهام را شنیده بودند این روزها به دنبال گرفتن کد معاملاتی و حضور در این بازار هستند، اینکه بخش زیادی از افراد جامعه ما دارای کد معاملاتی در بازار سرمایه باشند می‌تواند چشم‌انداز مثبتی پیش روی اقتصاد ایران قرار دهد.

bors44.jpg

اما در این میان مسئله‌ ناشناخته بودن بورس برای تازه واردها می‌تواند چالش برانگیز باشد، چالشی که راهکارهای بسیار ساده‌ای برای آن وجود دارد و می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل و همه را از مزایای بازار سرمایه بهره‌مند کند.

در همین خصوص با یکی از فعالان باسابقه بازار سرمایه و عضو انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای ایران گفت‌وگو کردیم.

اگر جوان هستید فرصت یادگیری بورس را از دست ندهید

همایون دارابی با اشاره به اقبال عموم مردم به بازار سرمایه گفت: ما در بازار سرمایه افراد تازه وارد را به چند دسته تقسیم می‌کنیم، افراد جوانی که فرصت یادگیری اصول کار در بازار سرمایه را دارند در دسته‌بندی نخست و افراد میانسال و سالمند که کار و شغل متفاوتی دارند هم در دسته‌بندی دیگر قرار می‌گیرند.

دارابی افزود: فاکتور دیگری که برای دسته‌بندی افراد تازه وارد به بورس در نظر گرفته می‌شود میزان مبلغی است که فرد قرار است وارد بازار کند، این مبالغ به صورت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان، بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و بالاتر از این مبالغ و بیشتر از یک میلیارد تومان تقسیم بندی می‌شود.

به فضای مجازی تکیه نکنید/با افراد مورد اعتماد مشورت کنید

وی ادامه داد: بر این اساس توصیه ما به گروه جوانی که قصد دارند با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان وارد بازار شوند این است که با مطالعه، آموزش و مشاهده فیلم‌های موجود اصول کار در بازار سرمایه را یاد بگیرند چون این افراد می‌توانند در دراز مدت در بازار سرمایه حضور داشته باشند؛ علاوه بر این در کنار آن می‌توانند به وسیله تالار مجازی بورس روند آموزش خود را دنبال کنند و در کنار آن به مشورت با افراد مورد اعتماد و با سابقه در بازار با رقم‌های کم ادامه داده و سرمایه خود را مدیریت کنند.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: توصیه ما به این افراد این است که به فضای مجازی و مشورت با افرادی که برای آنان شناخته شده نیستند تکیه نکنند.

سرمایه ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی را به صندوق‌ها بسپارید

دارابی در ادامه خاطرنشان کرد: به افرادی که جوان نیستند، شغل دیگری دارند و قصد دارند با سرمایه ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی وارد بورس شوند توصیه می‌کنیم از صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند، این صندوق‌ها با تیم‌های حرفه‌ای خود با استفاده از سرمایه افراد تازه‌وارد، ناآشنا به بازار و کسانی که فرصت کافی برای بررسی بازار را ندارند سرمایه‌گذاری می‌کنند و معمولا بازدهی‌های خوبی هم دارند.

وی افزود: افرادی که قصد استفاده از این خدمات را دارند می‌توانند با مراجعه به سایت fipiran.com لیست صندق‌ها و بازدهی آنها را مشاهده کنند، توصیه ما این است که یک تا چهار صندوق برای سرمایه‌گذاری انتخاب و هر ماه بازدهی این صندوق‌ها نسبت به شاخص بورس بررسی شود و اگر صندوقی بازدهی مورد نظر را نداشت حذف و با صندوق‌ دارای بازدهی بالاتر جایگزین شود.

تازه واردهای میلیاردی هم می‌توانند ریسک کنند

دارابی ادامه داد: افراد تازه واردی هم که قصد دارند با سرمایه بالاتر از یک میلیارد تومان وارد بازار شوند اگرچه می‌توانند از خدمات صندوق‌ها استفاده کنند اما توصیه ما استفاده از سبدگردانی اختصاصی است که افراد می‌توانند پرتفوی خود را به گروه حرفه‌ای و اختصاصی بسپارند.

روزهای خوب و بد در بورس دائمی نیست

وی در پایان تصریح کرد: به طور کلی بازار سرمایه به طور مداوم نیاز به بررسی و مراقبت دارد و افرادی که به آن وارد می‌شوند باید دائماً روند سهام خود را دنبال کنند، ضمن اینکه روزهای خوب در بورس دائمی نیست همانطور که روزهای بد هم دائمی نیست ولی در بورس ما هر کس با دید بلند مدت وارد شود می‌تواند موفق باشد.

منبع: ایسنا



:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مجید

 

 

ارزانی گاز روی دست نفت زد

اقتصادنیوز : در حالی که سقوط قیمت نفت عمده توجهات را به خود جلب کرده است، ریزش قیمت محموله‌های تک گاز طبیعی مایع (LNG) در آسیا به حدی شدید بوده که تبعات دیرپایی خواهد داشت.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، قیمت هر یک میلیون واحد حرارتی بریتیش (mmBtu) محموله‌های تک LNG برای تحویل به شمال آسیا در هفته منتهی به ۲۴ آوریل، به ۱.۹۵ دلار نزول کرد و برای نخستین بار پایین دو دلار بسته شد.

این قیمت افت ۷۱.۳ درصدی قیمت LNG از اوجش در اکتبر سال گذشته که ۶.۸۰ دلار بود را نشان می‌دهد و بدتر از کاهش ۷۰.۱ درصدی بهای معاملات نفت برنت است که از اوج ۷۱.۷۵ دلار در هشتم ژانویه امسال به ۲۱.۴۴ دلار در ۲۴ آوریل نزول کرد.

یکی از عجیب‌ترین پیامدهای افت قیمت محموله‌های تک LNG در بازار آسیا این است که آنها اکنون به اندازه بهای معاملات گاز طبیعی آمریکا پایین هستند. این مقایسه شاید مانند مقایسه سیب با پرتقال باشد اما هدف تاکید روی این موضوع است که نخستین قربانیان سقوط قیمت LNG، صادرات آمریکا به آسیا خواهد بود.

گاز طبیعی آمریکا در ۲۴ آوریل در ۱.۷۵ دلار به ازای mmBtu بسته شد که بالاتر از رکورد پایین اخیر ۱.۵۰ دلار بود اما همچنان پایین‌تراز رکورد ۲.۹۱ دلار پیش از فرا رسیدن زمستان نیمکره شمالی در پنجم نوامبر بود.

قیمت آمریکا برای تحویل به خط لوله هاب هنری در ایالت لوییزیانا بوده و با قیمت محموله‌های تک LNG بازار آسیا کاملا متفاوت است.

مشخص‌ترین تفاوت گاز طبیعی آمریکا این است که شامل هزینه حمل به تاسیسات مایع سازی، فرآیند مایع سازی و حمل از خلیج آمریکا به آسیا نیست.

طبق گزارش آژانس قیمت گذاری آرگوس، مایع سازی حدود سه دلار به ازای واحد mmBtu هزینه دارد و هزینه حمل از خلیج آمریکا در حال حاضر بین ۶۰ سنت برای ژاپن و ۸۱ سنت برای چین است. با این نرخ، صادرات LNG آمریکا به چین در پایین حدود ۵.۵۶ دلار به ازای واحد mmBtu ضرر می‌کند.

البته قیمت‌های فعلی محموله‌های تک LNG در بازار آسیا پایین قیمت سودآوری بسیاری از صادرکنندگان از جمله استرالیا و صادرکنندگان آسیایی مانند مالزی و اندونزی است. اما مسئله این جاست که اگرچه محموله‌های استرالیایی در قیمتهای فعلی ضرر می‌کنند اما ضررشان در مقایسه با صادرکنندگان آمریکایی کمتر است.

اکثر پروژه‌های LNG استرالیا به قیمت حدود سه دلار برای سودآوری نیاز دارند با این حال با توجه به هزینه بالای توقف و سپس ازسرگیری واحدهای مایع سازی LNG، احتمالا اپراتورهای استرالیایی با وجود این که زیان‌ده شده‌اند، تمایلی به تعطیلی فعالیتشان ندارند.

با وجود این که تاسیسات LNG آمریکا هم در صورت تعطیلی با زیان روبرو می‌شوند اما در مقایسه با رقیبانی مانند استرالیا و قطر که بزرگترین تولیدکنندگان LNG جهان هستند، انعطاف پذیری بیشتری دارند.

بر اساس گزارش رویترز، برخلاف نفت خام که صادرکنندگانی مانند اوپک و متحدانش موافقت کرده‌اند تولیدشان را کاهش دهند و سایر تولیدکنندگان ناچار شده‌اند در مواجهه با قیمتهای پایین تولیدشان را کاهش دهند اما حجم عرضه LNG احتمالی تغییری نخواهد کرد.

مشکل برای LNG تنها مازاد عرضه پس از راه اندازی پروژه‌های جدید در استرالیا و آمریکا نیست بلکه تقاضا برای LNG تحت تاپیر پاندمی ویروس کرونا و فلج شدن فعالیت اقتصادی در سراسر جهان آسیب دیده است.



:: بازدید از این مطلب : 293
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 ارديبهشت 1399 | نظرات ()